Vier op een rij……..

ajax1Hoewel ik eigenlijk nooit meer voetbal kijk en ook niet meer zo fanatiek ben, was het vanmiddag toch wel even terug. Ik keek regelmatig even op teletekst hoe het bij Ajax stond want die konden vandaag kampioen worden. En bij de 1-1 ging ik steeds vaker kijken merkte ik en vond ik het ook nog wel spannend. Maar het bleef 1-1 daar hadden beide clubs baat bij dus op het laatst werd er niet veel meer echt gespeeld zag ik later in studio sport. Na het debacle van vorige week toch wel weer een mooi iets dit kampioenschap, voor de 4e keer op rij en dat mag toch wel een hele prestatie genoemd worden. vier opeenrijHeb in de buurt van Rotterdam wonend niet veel medestrijders die ook voor Ajax zijn dus het werd bij mij een bescheiden feestje haha, zelfs mijn zoon is voor Feijenoord. Daar heb ik toch iets verkeerds gedaan in die opvoeding. En ook mijn schoondochter komt uit een Feijenoordnest. Wel een leuke anekdote kan ik vertellen over mijn zoon. PeetHij moest een keer klassenfoto’s gaan maken en hij was blijkbaar als eerste aan de beurt en de fotograaf vroeg hem een schoolbordje vast te houden met daarop groep 7 zodat de fotograaf wist wanneer hij met een nieuwe klas begonnen was. Maar hij had ook nog op dat bordje gezet ” Ik ben een Ajaxfan” terwijl of misschien omdat hij wist dat Peter voor Feijenoord was. Hij hield het bordje vast maar stak wel zijn tong uit. De fotograaf had hem voor de grap afgedrukt en ik heb hem er nog wel eens mee gepest. Vandaag maar even lekker rustig aan gedaan, zoon en schoondochter kwamen gezellig een bakje doen, we konden net aan in de tuin zitten in het zonnetje. Verder had ik weinig puf na een drukke week en de afgelopen Koningsdag. Morgen vol goede moed naar mijn cursus UWV en een wat minder drukke week in het vooruitzicht dan de afgelopen weken gelukkig.
Plaatjes internet.

17 gedachten over “Vier op een rij……..

 1. Dan was het weer bij jou mooier als bij ons vandaag.
  Mijn zoon was naar de huldiging hoor. (Ik hield mijn hart vast). Gelukkig was hij om kwart voor tien alweer veilig thuis.

  1. Ook niet heel de dag hoor maar ’s middags was het een tijdje lekker in de tuin. Ja ik zou ook mijn hart vasthouden hoor als mijn kind daar naar toe ging, dan ben je blij dat hij weer gezond thuis is denk ik.

 2. Grappig dat jij een Ajax fan bent. Mijn zoon is dat ook en nog fanatiek ook. Ach, je weet hoe dat gaat. Ik ben in A’dam geboren en dus ook wel Ajaxfan maar de voetballiefde is in de loop der jaren wat gesleten. Schaatsen vind ik leuker en ik zit niet meer continue naar wedstrijden te kijken. Zoon begrijpt dat niet. En ik begrijp niet dat hij niet veel harder afstand neemt van die Ajax-hooligans (waar hij niets mee te maken heeft). Hij zal dit wel een leuk blogje vinden. Ik ga hem laten zien dat er nog rechtgeaarde Rotterdammers (en omstrekers) zijn die toch voor Ajax zijn. Hij zal rood worden van genoegen.

  1. Ik ben geen rechtgeaarde Rotterdammer hoor, ben in de polder geboren, wel in de buurt van Rotterdam. Ja ik was zelfs al vanaf mijn jeugd voor Ajax terwijl mijn ouders en zelfs mijn broers niets met voetbal hadden eigenlijk. Waarom ik wel, weet ik niet, vind het nog steeds een leuk spelletje al kijk ik tegenwoordig zelden meer. Mijn fanatieke periode dat als ik op teletekst had gezien dat Ajax had verloren toch bij studio sport nog altijd hoopte dat ze toch zouden winnen haha, is wel voorbij sinds mijn mannen het huis uit zijn. Maar hooligans moet ik ook echt niets hebben hoor, die fanatiekelingen.

 3. Leuk stukje! Het is ook een hele prestatie van De Boer die zijn spelers na de bekernederlaag toch weer wist te motiveren. Nu Leiden nog landskampioen basketbal…

  1. Succes er mee. Heb toevallig van de week een spannend slotstuk gezien van dat basketbal dat ze in de laatste seconde scoorden, terwijl ik eigenlijk nooit kijk verder 😉

 4. Erg jammer dat Ajax landskampioen is geworden. Ik houd het maar op een schoonmaakmiddel. Niet dat ik voetbalgevoelig ben 😉 Maar als geboren Rotterdamse kan ik dat nou eenmaal niet hebben. Leuke foto van je zoon!

  1. Ja dat kan ik me voorstellen heb dat meer in mijn omgeving gehoord. Maar dat maakte mijn plezier er niet minder om hoor ;). Ja toen ik die foto zag dacht ik waar blijft de tijd en werd ik weer helemaal verliefd op mijn eigen kind haha, wat een schatjes was/is het toch.

  2. Zal ik hier nou eens iets vredigs tegenoverstellen Kakel? Ik ben Ajacied van geboorte, zeg maar. Maar ik ben heel verheugd dat Feijenoord er weer bovenop begint te raken. Het is een mooie volksclub die altijd moet blijven. Wat er weg moet dat dat hooliganisme van al die clubs. Een gezonde rivaliteit tussen Ajax en Feijenoord is alleen maar leuk. Voetballers en voetbalbestuurders begrijpen dat. Die gaan onderling normaal met elkaar om. En dat is fijn.

 5. Ach, wij geven allebei niks om voetbal, behalve met de grote toernooien!
  Maar jij bent blij, alleen jammer dat er weer zo’n zooitje van gemaakt is hè in de stad en het openbaar vervoer…

 6. Met sport kijken heb ik sowieso al weinig en met voetbal al helemáál niet! Verschrikkelijk die halve oorlogstoestanden.
  Verder snap ik toch óók niet dat als mensen wél van voetbal houden ze niet mede blij kunnen zijn met de winnende , en dus betere, club.
  Sportieve mensen zouden de winnaar toch z’n overwinning moeten gunnen !

  1. Dat is ook zo maar voor sommige mensen is het geen sport meer maar een soort manier van leven. Een halve religie of sekte lijkt het wel. Daar valt ook niet mee te praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s