Een beetje meer privacy graag

Wonen in een dorp is heel leuk en zeker in zo’n straat als waar ik woon waar het nog wel gebruikelijk is dat mensen gewoon bij elkaar achterom lopen om iets te vragen of even langs te komen. En mijn hoekhuis leent zich daar dan ook wel goed voor.
Nu heb ik daar geen moeite mee als dat mijn buurvrouw, familie of iemand die ik goed ken is.
Toch heeft dat ook wel minder leuke kanten moet ik zeggen. Vorige week zondag werd ik gebeld door de overbuurman. Hij is beeldend kunstenaar en gaat binnenkort een tentoonstelling geven van zijn beelden in zijn tuin.  Hij begint zijn verhaal met te zeggen dat hij zag dat ik achter de computer zat. Sowieso waarom op zondag daarover bellen maar goed. Zo dacht ik, is dat zo goed te zien vanuit zijn huis dus toen ik daar deze week was voor het interview toch meer eens even gekeken en inderdaad, als ik achter de computer zit te werken is dat duidelijk te zien. Toch mijn jaloezieën maar een beetje schuiner zetten om de ergste inkijk weg te halen. Jammer maar helaas.
Gisteren kwam ik thuis en vond ik op mijn stretcher in de tuin twee potten met rode korreltjes. Ik ga er vanuit dat het een restje visvoer is van die mijnheer waar ik de Koikarpers van gekregen heb. Maar weten doe ik het niet, misschien is het wel iemand die een hekel aan me heeft en twee potten met rattenvergift neergezet heeft. 😉 . Een beetje fantasie is me niet vreemd.
Ik vroeg aan de buren of ze iemand gezien hadden in mijn tuin, maar dat hadden ze niet.
Tot gisteren stond er naast mijn huis nog een karretje dat een beetje het zicht en de loop naar mijn tuin wegnam maar die is eindelijk weggehaald (heerlijk) maar dat betekent wel dat de loop naar achteren nu nog veel makkelijker geworden is.
Zo is het ook al regelmatig gebeurd dat de pakjesbezorger een pakje voor me in de tuin lag of als de schuur toevallig (nou ja zo toevallig is dat niet, vergeet hem regelmatig op slot te doen) open was, daarin lag. SONY DSC
Vorig jaar had ik het ook al een paar keer dat iemand iets voor de krant kwam vragen terwijl ik heerlijk in mijn badpak in de tuin lag. Of een collectant die achterom loopt.  En ik weet ik ga ook naar een zwembad waar ik in badpak loop maar ik heb gewoon geen zin dat Jan-en-alleman zomaar achterom komt mijn tuin in.
Dus ga ik toch maar iets van een afscheiding maken met een hek dat dicht of op slot kan, dat geeft me toch wel wat meer privacy en dat lijkt me toch wel prettig eigenlijk.

 

12 gedachten over “Een beetje meer privacy graag

 1. Ja, onontbeerlijk als ik het zo lees. Ik hou daar ook helemaal niet van. Nu heb ik een sloot aan het einde van mijn tuin met daarachter een park en ‘recht van overpad’ door de tuin van de buren, dus storm loopt het gelukkig niet echt;-)
  Maar wat heb je een leuke tuin Anneke, mooi hoor.

 2. Ik heb je al meer verteld
  Je bent een lekker ding!
  Daar wordt naar gekeken
  En niks geen hekken want dan komt Jan Al lenHulk er niet langs!

  ot schitterend filmpje op mijn status
  echt iets voor jou!

 3. Je hebt een ontzettend mooie tuin hoor, duidelijk erg groene vingers!
  Ik zou ook de boel afsluiten hoor, pottenkijkers zijn niet gewenst.
  Bij ons kan ook niemand achterom komen, heerlijk vrij zitten we. Vrijer dan in Brabant op het park en ik geniet ervan!

 4. Wij hebben onze tuin ook afgesloten zodat er niemand ongewenst in kan. Ik ben ook erg gesteld op mijn privacy. Het is alleen wat lastig als de glazenwasser komt en ik heb het niet in de gaten, dan moet hij over de schuur heen lopen, maar ja, als dat alles is.
  Je hebt echt een prachtige tuin.

 5. Plaatje hoor jouw tuin, maar je hébt gelijk! Het is wat véél van het goede als iedereen zómaar achterom komt lopen. Zeker doen dus een afscheiding maken zodat je zélf kunt beslissen wie je aan de achterkant binnen wilt laten. Een van mijn favoriete spreekwoorden is;
  “hou van je buren maar laat de schutting staan” ! Gelukkig woon ik een straatje waar dat ook prima werkt, we zijn er voor elkaar als dat nodig is maar komen zelden bij elkaar over de vloer en nooit ongevraagd.

 6. Ik snap het helemaal. Zo vroeg in het voorjaar wil ik ook nog wel eens een ‘zonnetje’ pakken. Ik ga dan niet eens mijn badpak aantrekken maar gewoon even in slip en BH :-). Dan is het heerlijk dat de achterpoort even op slot kan. We hebben er gewoon een gezellig belletje naast gehangen dus als ze me echt zoeken dan kunnen ze klingelen.

 7. Groot gelijk! Toen ik in K. kwam wonen. wilde de eerste de beste dag de buurvrouw door de achterdeur bij me naar binnen lopen, maar die zat op de knip. “Waar ik vandaag kom, doen ze dat niet!’ zei ze vinnig. “Waar ik vandaag kom, wel,’ zei ik. We zijn geen vriendinnen geworden… Je hebt toch het recht zelf te beslissen wat je wel of niet op slot doet?

 8. Gelijk heb je. Hou op zeg: je wilt daar ongestoord zitten. Ik moet er ook niet aan denken, ben ook erg dol op m’n privacy.

 9. Nou, ik zou dat ook niet prettig vinden hoor, als iedereen zomaar op mijn terrein zou komen. Het zou bij mij niet alleen mijn privacy, maar ook mijn gevoel voor veiligheid aan tasten …. maar goed, ik ben een grote stad gewend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s