Tijd……….

klokkenEigenlijk loop ik heel de dag afspraken met mezelf te maken over tijd.ย  Ik mag zolang nog even wordfeuten dan moet ik gaan afwassen. Als ik ’s morgens ergens naartoe moet heb ik bijna op de minuut af uitgerekend hoe laat ik dan op moet staan en hoelang ik overal over kan en mag doen.
En als ik een afspraak heb scheelt het niet veel of ik schrijf precies op hoe laat ik op mijn fiets moet zitten om er op tijd (dus altijd te vroeg) te zijn, want ik heb gewoon een hekel aan te laat komen.
Ben op mijn werk ook nog nooit te laat gekomen.
Bovendien heb ik geloof ik in iedere kamer, behalve het toilet, in mijn huis wel een klok of wekker staan zodat ik altijd kan zien hoe laat het is.
Ook hoelang ik over bepaalde werkjes doe weet ik aardig goed in te schatten.
Misschien is het een manier om mijn leven toch op een bepaalde manier onder controle te hebben. Ik weet het eigenlijk niet.
Ook de radio is daarbij een goede richtlijn, de reclame om het half uur en op het hele uur het nieuws.
tellenEn als ik op een bus staat te wachten wat ik enorm saai vind om te doen ga ik staan tellen. Ik kijk dan hoeveel minuten het nog duurt tot de bus moet komen en dan ga ik tellen in seconden. Zes minuten dus dat is dan 360 seconden. Dan mag ik tijdens het tellen niet op een klok kijken en terugtellen tot een 100 tal dan kijken op de klok hoeveel tijd er verstreken is en opnieuw beginnen met aftellen. Een raar iets eigenlijk maar heb wel gehoord dat meer mensen een teltik hebben zoals ik het dat maar noem.
Ondanks mijn tijd en teltik heb ik eigenlijk nooit een horloge om maar gebruik mijn mobieltje daarvoor.
Ach het lijkt me een onschuldige afwijking en zolang het niet helemaal mijn leven beheerst en ik soms ook nog wel zonder wekker of klok gewoon lekker niets kan doen kan het geen kwaad lijkt me.

 

22 gedachten over “Tijd……….

 1. Als een Hulk wacht dan bid hij
  Hij bid voor webloggers
  Voor mensen die ziek zijn
  Voor regeringsleiders dat ze het goede voorop stellen
  Voor iedereen en alles
  Maar het meest voor de mensen die slachtoffer zijn van geweld
  Helemaal de kindermishandeling
  HOE KUN JE ZOIETS DOEN
  Een HULK is tegen geweld
  Maar als ik dat zou zien dan word ik GEWELDIG ! ! !

  1. Dat vind ik knap hoor als je dat kan, ik leef echt op mijn agenda en klokken meestal en dat is niet altijd goed. Maar kan ook wel regelmatig gewoon maling aan alles hebben hoor gelukkig.

 2. Ik betrap me er vaak op dat ik de treden tel wanneer in de trap afloop en ook op het werk tel ik vaak mee bij de werkzaamheden die handmatig gedaan worden, vaak moet het ook per aantal gebundeld worden dus dรกn is het nuttig en bespaard het tijd dat ik niet achteraf hoef te tellen.
  Ik herken dus wel het รฉรฉn en ander in je verhaal;-)

 3. Sommige mensen tellen de tegels in de badkamer of het toilet.
  Volgens mij is die fictie op tijd ontstaan doordat we van onszelf zoveel moeten doen. We nemen veel te weinig tijd om eens te niksen. Terwijl niksdoen gunstig is voor de geest.
  Mocht je je ergeren aan je telgedrag bij de bushalte, kun je je ook eens concentreren op je ademhaling. Niet tellen, maar je gewoon bewust zijn van je in- en uitademing. Tussendoor even diep zuchten: is hartstikke goed voor je lijf!

  1. Ja die ademhaling heb ik me wel aangeleerd toen ik last van hyperventilatie had en ook met spanningen bijvoorbeeld bij de tandarts kan ik dat heel goed, het is heel ontspannend ook trouwens. Ik weet ook dat ik te weinig tijd neem om te niksen inderdaad. Vind wachten dan ook verloren tijd altijd.

 4. Ik ken dat fenomeen niet. Ik wil juist geen klokken hebben, heb ook geen horloge. Ik ben geboren en getogen in Suriname en daar zeiden we altijd: ‘In Nederland hebben ze de tijd uitgevonden maar wij hebben de tijd’. Het is af en toe wat lastig v.w.b. afspraken maar toch: het was wel ontspannen op de een of andere manier!

 5. Haha je lijkt mijn opa wel, die telde echt alles.
  Als hij een emmertje bramen had geplukt, wist hij precies hoeveel het er waren ๐Ÿ˜‰
  Een onschuldige afwijking ๐Ÿ˜‰

 6. Ik maak ook wel eens zulke afspraken, maar ik houd me er niet altijd aan. Deed ik dat wel, dan was de achtertuin nu ook onkruidvrij. Enfin. daar staat tegenover dat ik ook wel eens geen afspraken met mezelf maak maar dat ik dan toch ‘s-morgens om zes uur in de voortuin zit te wieden. Omdat het dan zo lekker rustig is en niemand mijn van mijn werk houdt. Maar eigenlijk vindt ik dat ik meer structuur moet hebben en die afspraken wel moet maken.
  Gisteren deed ik het, maar toen begon het te regenen. Blij dat ik was ๐Ÿ™‚

  1. Geloof me Plato ik hou me ook heel regelmatig niet aan mijn afspraken met mezelf haha. En zoals je zegt soms ben ik ook blij dat het regent dat ik even niet hoef hoe leuk ik het ook vind.

 7. Dat is toch ook de aard van het beestje Anneke. Dat zal zo snel niet veranderd kunnen worden hoor. En er wordt niemand kwaad mee gedaan, zolang het niet te obsessief wordt zou ik me maar niet druk maken ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s