Rovers zijn het……

reiger 25-11-2007Van de week keek ik naar buiten en zag midden in mijn vijver een reiger staan, ik wist niet hoe gauw ik naar buiten moest rennen om hem weg te jagen. Zo te zien waren er nog geen vissen opgegeten maar ik baalde er wel stevig van. Vanmorgen op tijd op en sjips weer zo’n @#@$$&^#&*@^*#&^@*&$^* reiger in mijn tuin, op mijn vlonder stond ie. Ik snel naar buiten om hem weg te jagen en op het vlonder lag de grootste van mijn nieuwe Koi Karpers. Ik zet hem gauw terug in de vijver en gelukkig, na een paar gekke bokkensprongen boven water uit zelfs, hij is zich vast helemaal rot geschrokken natuurlijk, zwom hij weer gewoon rond in de vijver. Meteen maar weer het net er op gedaan een beetje provisorisch want ik had een afspraak waar ik naar toe moest. Het net dat ik er meestal rond eind april er af haal en dat had ik nu dus ook gedaan. Maar goed, nu heb ik toch geen rust meer en wil niet dat al mijn vissen opgegeten worden, ik weet het niet zeker, ze kunnen ook weggedoken zitten maar er zijn er zeker wel een paar in de maag van die rover verdwenen. Ik heb een hekel aan een net over de vijver in de zomer, lastig ook voor de vele kikkers en vogels maar ik zal er toch aan moeten geloven om zeker over het diepe gedeelte een net te spannen. Ik wil niet al mijn vissen kwijt. Dus het plan is om de doorgang naar het ondiepe gedeelte af te sluiten voor vissen zodat daar de kikkers, padden, salamanders en vogels nog vrij spel hebben. En over het diep gedeelte toch maar een beetje op waterhoogte een net te maken om mijn vissen te beschermen. Het is niet anders al vind ik het niet mooi. Maar ik heb even geen andere keuze als ik tenminste mijn vissen in de vijver ook wil houden.
Een oude foto uit 2007 dus dit probleem is er eigenlijk ieder jaar en heeft me al heel veel vissen gekost.

 

 

13 gedachten over “Rovers zijn het……

 1. Vroeger waren er ook veel minder reigers in de polder. De omstandigheden zijn verbeterd en door het vele onnodige voeren van mensen worden ze inderdaad minder schuw tegenwoordig.

 2. Zou jammer zijn van die vissen, dan maar een net eroverheen. Toen wij nog in Wilnis woonden hadden we ook een grote vijver, maar die was zo diep dat de vissen al wegdoken als ze een schaduw van een reiger zagen. Heel soms had hij beet…
  En pakt hij dan die andere vijverbewoners niet?

  1. Ja hoor kikkers lust ie ook graag……. helaas maar goed daar heb ik weer wat minder moeite mee al vind ik ze nog zo leuk. Had weer tientallen kikkervisjes dus kikkers komen er wel weer vanzelf.

 3. Ze zijn irritant ja. Op zich vind ik het prachtige dieren, echt zo’n prehistorische vogel, maar ze moeten bij m’n vijver uit de buurt blijven. Ik heb er ook last van hoor. Vorig jaar had ik geen vissen en dit jaar ook niet, denk dat ik het maar zo hou….

 4. Echt brutale beesten hoor die reigers!! Mijn neef is postbode en heeft er al een hekel aan om bij een bepaald huis langs te gaan. Daar zit nl. bijna altijd een reiger op het randje bij de voordeur, die het niet op prijs stelt gestoord te worden bij zijn loeren naar de vissen in de vijver naast de voordeur!

  1. Komt ook dat veel mensen ze tegenwoordig ook voeren, helemaal niet goed eigenlijk. Maar ja het is de natuur om vissen te eten, neem het dat beest niet kwalijk maar leuk is het niet.

 5. Een beetje kiezen of delen wordt het ! Maar helemaal niet leuk natuurlijk want als natuurmens gun je ieder dier een volle maag natuurlijk. Maar zo héél erg is een net nou ook weer niet als daardoor je vissen veilig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s