Gevonden voorwerpen……..

portemonneeVorige week was ik in een winkel om iets te vragen toen er een andere mevrouw binnenkwam met een bos bloemen die ze aan de eigenaresse van de winkel, die ik maar even Eva zal noemen, gaf.
Heel erg bedankt zei ze voor het bellen en vinden. Wat bleek, haar man was naar de kapper geweest en had zijn portemonnee verloren. Eva had die portemonnee gevonden voor de deur bij de kapper waar die man geweest was. Ze zag de auto nog wegrijden dus het was net gebeurd. Ze had de portemonnee opgeraapt, gekeken van wie hij was, ze kende het echtpaar, en had gebeld. “Alleen het geld was er uit” zei de mevrouw. Ik zag Eva helemaal van kleur verschieten. Het geld was er uit zei ze, hoe kan dat nou, hij moet hem net verloren zijn, dan kan niet iemand nog het geld er uit gehaald hebben, weet je zeker dat er geld in zat. “Ja zei de mevrouw, hij heeft er altijd los geld inzitten maar we zijn zo blij dat alles er verder nog inzit van pasjes en alles zoals rijbewijs en id kaart”. Eva snapte er echt helemaal niets van blijkbaar en ze vroeg nog als grap “zat er genoeg in om van uit eten te gaan”. Het werd een beetje een ongemakkelijk gesprek en de mevrouw zei dat ze haar man eerst zou gaan bellen of er wel echt geld in had gezeten.
Ik ging, na mijn vraag gesteld te hebben en er nog even over nagepraat te hebben, weer weg maar was eigenlijk wel nieuwsgierig naar de afloop. Zeker wetend dat Eva echt geen geld uit die portemonnee zou halen, trouwens dan ga je iemand toch niet bellen dat je zijn portemonnee gevonden hebt, dan gooi je die gewoon ergens weg lijkt mij. (Dat was een paar jaar geleden tenminste wel gebeurd bij mijn zoon toen zijn portemonnee was gestolen). SinterklaasIk liep terug naar huis en kwam de mevrouw weer tegen, ze stak net haar mobieltje in haar zak. “En” vroeg ik toch wel nieuwsgierig. “Hij had gisteren al zijn kleingeld aan een zwerver gegeven zei ze, ik ga gauw terug naar Eva om het haar te vertellen want ik vond het wel heel vervelend voor haar”, vertelde de vrouw. Wetend dat haar man sinds 2 jaar bij ons de rol van Sinterklaas in het dorp vervuld kon ik me dit wel voorstellen. Dat is tenslotte zijn missie, mensen cadeaus schenken. 😉
Eind goed al goed. Zo kan je gauw misverstanden krijgen en was het niet uitgezocht zou het toch een gevonden voorwerp met een raar bijsmaakje zijn gebleven.

 

8 gedachten over “Gevonden voorwerpen……..

  1. Het is natuurlijk een merkwaardige samenloop van omstandigheden. Maar gelukkig had de Sint zijn portemonnee terug. Anders had hij er begin december een aan eh, oh nee …

  2. Ik heb al zoveel portemonnees en tassen gevonden, en ik heb ze allemaal eerlijk teruggegeven of naar de klantenservice gebracht. Ik hoop dat als ik de mijne kwijtraak er ook iemand zo eerlijk is… Goed dat je het nog aan die dame gevraagd heb, want het had een vervelende indruk achtergelaten.
    Liefs Kakel

  3. Maar eigenlijk, indirect, beschuldigde die mevrouw Eva dus van diefstal als ik het goed begrijp? Toch vreemd hoor. Ga dan eerst bij je man navragen en confronteer dan pas de eerlijke vinder, Dit is een beetje de omgekeerde volgorde. Eind goed al goed in elk geval!

  4. He jakkes, wat vervelend om als eerlijke vinder met zoiets geconfronteerd te worden! Ik ben het met Rebelse huisvrouw eens dat ze dat beter éérst uit had kunnen zoeken. ,temeer daar het slechts om wat klein geld lijkt te gaan!

  5. Wat Rebelse zegt. Of het moet zo zijn dat die man dingen met zijn geld doet, die zijn vrouw niet weet. Je kunt er zoveel dingen bij bedenken en voor je het weet heb je een fictief verhaal. Maar gelukkig is alles goed gekomen en jij had een mooi afgerond verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s