Moederdag………..

10294442_10152096355368008_4286421738455400325_nVandaag is het moederdag, ik heb nog een moeder en daar ben ik heel blij mee. Ook al is ze 98 inmiddels en weet ik dat het een hele leeftijd is en dat het zomaar kan gebeuren dat ze er opeens niet meer zal zijn.
Heel gek maar ik zal mijn “thuis” toch gaan missen maar gelukkig is het nog niet zover en als het weer het toelaat ga ik zeker vandaag even naar haar toe.

Ik denk dat deze dag een dubbele dag is, voor mensen die hun moeder moeten missen, het nog steeds als een gemis zien.
Of moeders die wel moeder zijn maar waarvan hun kind is overleden, ik weet hoe dat voelt om zo’n moederdag te hebben. Wel moeder zijn maar geen kind.  Een heel rare dag is het dan.

Gisteren ben ik al met mijn mijn zoon en schoondochter even gezellig wat wezen eten dus ik neem niet aan dat ze vandaag weer komen, natuurlijk zijn ze altijd welkom maar voor mij komt het niet op die ene speciale dag aan. Ik vond het al bijzonder dat mijn schoondochter me voor het eerst gisteren moeder noemde. Ben heel blij met haar.
Eigenlijk vond ik de leukste moederdag een aantal jaren geleden toen ik amper wist dat mijn zoon het weekend van moederdag weg was, hij woonde toen al bij zijn vader en ik wist echt zijn agenda niet altijd.

’s Middags belde hij me op en vroeg of ik even een formulier voor hem op wilde zoeken op zijn kamer, dus liep ik naar boven en vroeg waar het lag.  Ik denk onder mijn dekbed zei hij en toen ik dat opensloeg lag daar een cadeautje voor moederdag.
En ondanks het feit dat hij toen niet even kwam was het voor mij zo bijzonder dat hij er toch van te voren al aan gedacht had.  Daar smelt je toch helemaal van.
Of de keren dat hij klein was en met zijn zelfgemaakte cadeautje aan kwam zetten wat hij op school gemaakt had. Ik heb er nog een aantal bewaard die me heel dierbaar zijn.

 

2 gedachten over “Moederdag………..

  1. Het gaat ook niet om geld, maar juist om die kleine onverwachte dingen die je het gevoel geven dat je gewaardeerd word. Wens jou nog een aantal mooie moederdagen als dochter!

  2. Voor mij ook helemaal waar, die spreuk op dat hart!
    Ik hoop dat je nog vaak moederdag mag vieren met je moedertje Anneke! Ik wou dat ik het nog kon doen. En die zoon van jou is ook een speciale, echt lief zoals hij het toen heeft opgelost omdat hij er niet zelf was. Dat zijn de leuke dingen voor de moeders hè.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s