Home sweet home

Meerkoeten 1Meerkoeten 3Vijf dagen België geweest, heel veel gezien en heel veel gelopen maar ook op terrasjes gezeten, lekker gegeten en vooral veel gelachen met mijn zus.

Valt er zoveel te lachen in België? Ja maar het zou net zo goed in Rotterdam, Gouda of wat voor stad hier in Nederland geweest kunnen zijn. Maar genoeg inspiratie opgedaan voor nog een paar blogjes. Dus die komen vast nog een keer. Vandaag had ik mezelf nog maar een dagje vakantie gegeven, had echt na 5 dagen steden zien er behoefte aan om een lekker stuk te gaan fietsen en dat heb ik dus gedaan. Het was natuurlijk met dit weer onwijs druk overal, heel gezellig fietsen is dat wel. Al dat jonge spul in de polder, van nog broeiende of al weer broeiende vogels en vogels met jongen in soorten en maten.  Een moeder en vader gans met 13 jongen, dat is een groot gezin hoor.
Fuut roepenFuut 10Fuut 8Fuut meerkoet wegjagendHet was wel grappig, ik zag een fuut die echt zat te blazen naar een meerkoet die blijkbaar ook wel dat nest wilde hebben. Ik was even in het gras gaan zitten om wat foto’s te maken, de bermen zijn momenteel natuurlijk heel hoog begroeid dus eigenlijk was ik niet zo goed te zien. Mijn fiets had ik aan de overkant gezet zodat niemand er last van had. Ik hoorde een man tegen zijn vrouw zeggen, ik weet niet wat hier aan de hand is zou er iemand zelfmoord gepleegd hebben. Pas later mij opmerkend in het gras. Wel grappig om te horen haha..en dan gewoon doorfietsen ook nog. Fuut 3Na een flink rondje fietsen even bij mijn moeder een bakje gedaan, even de tuinstoelen naar buiten gesleept en samen met haar nog een poosje in de tuin gezeten. Wat zat ze te genieten van het mooie weer. Onderweg naar huis nog bij een kanoverhuurbedrijf in de Loet een ijsje gegeten, wat een drukte van fietsers en natuurlijk kom ik altijd wel bekenden weer tegen. Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk buiten blijven dus badpak aan, krantjes gepakt en heerlijk op mijn stretcher gaan liggen lezen en genieten van de zon. Ganzen 13 jongenBuiten eten pas om een uur of 8. De plantjes nog water geven en dan zal ik er toch aan moeten geloven en is mijn vakantie over. Een paar wassen draaien, koffer voor de rest leegruimen en opbergen en mijn mailtjes voor de krant allemaal gaan doen. Een flinke lijst met mails die binnengekomen zijn verwerken. Mijn agenda even opgeslagen en ja hoor ik hoef me deze week niet te vervelen. 😉

 

18 gedachten over “Home sweet home

 1. Fijn dat je zulke leuke daagjes gehad hebt Anneke. Dat doet een mens goed he, zo af en toe er even tussenuit! En met dit mooie weer duurt je vakantie gewoon extra lang!

 2. Thuiskomen met mooi weer is toch een beetje je vakantie verlengen. Zeker als je nog niet meteen aan de slag moet. Het is nu schitterend in de polder met al dat jonge leven en meigroen. Toevallig vanmiddag maar eens met fototoestel op pad gegaan.

  1. Ja heerlijk is dat he om zomaar van alles opeens te zien en tegen te komen buiten, kan daar zo van genieten en zie ook altijd wel iets wat voor mij in ieder geval de moeite waard is.

 3. Fijn dat jullie het goed gehad hebben in België. En lekker he, om je vakantie dan op die manier nog even te verlengen.
  Trouwens, dit hele weekend had ik door het weer ook echt het gevoel van een minivakantie 🙂

 4. Welkom terug Anneke. Fijn dat het van die mooie dagen waren. Je zat dan ook in de interessante hoek van België.
  Alweer zo’n vreemde opmerking van een man. Jij hebt er patent op om die dingen te horen 🙂
  (zie ook blogje over België). Misschien vond hij het te stil in de natuur, dat ie uit de stad komt en schrikt van de rust. Je hebt van die afgedwaalden die de natuur zo beleven. Jij gelukkig niet.

  1. Misschien als je samen bent met iemand dat je minder hoort dan wanneer je alleen op stap gaat, althans zo ervaar ik dat wel. Ik fiets nu iedere maandagochtend al vroeg door de polder op weg naar mijn training Succesvol naar werk, dan ben ik daar praktisch alleen terwijl alles wakker aan het worden is. Dan heb ik geen radio nodig, dat is gewoon zo mooi om te zien en te horen.

 5. Heerlijk om nog even na te genieten, lijkt me héérlijk om zo dicht bij de polders te wonen.
  Onze dochter woont aan het randje van Zoetermeer óók tegen de polders aan en daar maken we graag een wandeling!

  1. Ja wat dat betreft ben ik wel verwend, ik woon echt midden in de polder en ook nog langs de rivier,dat is ook mooi. En stap ik in de bus ben ik gewoon binnen een half uur in Rotterdam dus van alles voorzien eigenlijk.

 6. Wat heerlijk om even weggeweest te zijn, leuk om je verslag te lezen!
  Ook hier ruziën de meerkoeten en futen om het nest… het is ieder jaar weer hetzelfde liedje.
  Apart he?!

 7. Boffen om met zulk heerlijk weer op vakantie te zijn en er dan nog een vakantiedag aan vastplakken. De was die wacht wel 😉 Fijn dat je er weer bent!
  Liefs Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s