Zitten vier Belgen op een bank

IMG_9546We gingen eerst naar Brugge, mijn zus dacht een hotel geboekt te hebben in het centrum van Brugge, maar klein foutje het was ongeveer een kwartier rijden met de auto van het centrum. En er reed daar geen openbaar vervoer. Maar goed zoals een bekende Nederlander ooit zei, ieder nadeel heeft een voordeel. Ons voordeel was dat het een prachtig hotel was dat midden in het bos lag en een fietshotel was. Iets minder was dat we iedere keer met een taxi naar de stad moesten. Fietsen huren kon ook wel maar dat was nog duurder dan met een taxi naar de stad gaan. Een taxi kon wel in het hotel met een speciaal tarief geregeld worden.
Nou ja de eerste avond besloten we dus maar in het hotel te blijven. Lekker een eind gaan wandelen in het bos en daarna in de gezellig bar wat gaan zitten drinken.
We zaten op een bank en naast ons waren nog twee banken, zo waren er verschillende zitjes.
IMG_9552Naast ons op het zitje zaten vier Belgen, 2 echtparen en blijkbaar vonden ze dat zitje maar niets.
Mijn zus was even roken dus ik zat daar alleen en aan beide zijde gingen ze zitten, zonder iets te zeggen.
Op het tafeltje verschenen wijnkoelers, flessen wijn en glazen.
Natuurlijk zijn alle plaatsen vrij maar goed, gewoon een beetje sociale conversatie kan toch geen kwaad lijkt me.
De dames zaten te breien en de heren zaten een beetje te praten. Uit hun gesprekken begreep ik dat ze die dag waren wezen fietsen. Op een gegeven moment probeerden de heren wel een gesprek met ons aan te knopen, hetgeen niet echt door de dames gewaardeerd werd.
Nou ja, zussie en ik zaten gezellig een spelletje te doen en een drankje te drinken. We hadden een bakje zoutjes erbij gekregen dus volgens mij zagen we er toch niet zo gevaarlijk uit.
Op een gegeven moment gingen de stelletjes weg naar hun kamer.
Een van de heren die blijkbaar toch nog wat wilde zeggen zei.
“We gaan slapen, ik heb vanavond een plat kruis” , we keken elkaar aan en snapten absoluut niet wat die man bedoelde.
IMG_9681Toen ze weg waren schoten we in de slappe lach. “Zou die bedoelen dat ie vannacht niks mag” vroeg ik aan mijn zus en we lagen echt in een deuk van het lachen. Sorry maar ik versta geen Belgs en snapte echt niet wat die man nou bedoelde.
De volgende morgen stonden we op de taxi te wachten om ons naar de stad te brengen toen drie van de vier Belgen naar buiten kwamen, na een tijdje kwam ook nummer vier, die van het platte kruis.
Even later zagen we ze wegfietsen en wederom lagen mijn zus en ik echt in een deuk. “Zie je wel” zei ik, “hij kijkt er nog chagrijnig van”.

19 gedachten over “Zitten vier Belgen op een bank

 1. Wat zullen jullie gelachten hebben. Er is vast wel een Belgische lezer die kan vertellen wat het betekent. Ik hoop het, want ik ben nu ook wel nieuwsgierig. Hoewel. Zijn gezicht sprak natuurlijk boekdelen zoals je al zei.

  1. Ik hoor toch regelmatig Vlaams klappen maar die uitdrukking ken ik niet. Eens aan Maria vragen maar. Het blijft vreemd als je dat zomaar roept tegen een vreemde. Enfin, misschien bedoelde hij wel een lekke band of zo. 🙂
   Kan alleen zo reageren want als ik een normale reactie zet gaat het veldje Reactie plaatsen weg. Vreemd.

 2. Wat een giller zeg, ja soms zijn ze niet te begrijpen. Maar ik zal eens navragen bij mijn nicht, die woont al bijna 30 jaar in België. Ze weet het vast… en anders inderdaad misschien een van je Belgische lezers als je die hebt…
  Fijn dat je vakantie geslaagd was, gaat wel snel zeg!

 3. Ik denk op de een of andere manier toch dat hij het precies zo bedoeld heeft als wij denken… Hmmm.. Wel een grappige uitdrukking!

 4. Als Belgen zeggen dat ze plat water willen bedoelen ze water zonder bubbels …… jouw gokje lijkt me dus niet zo gek, maar dan niet “niet mogen ,maar niet kunnen “….zéker als de heren de hele dag op de fiets hebben gezeten….toch iets dat geen weldaad voor “het kruis”is;-)

 5. Mannen hebben na het fietsen nog wel eens last van een “slaapzak”. Misschien bedoelde hij dat 🙂
  Maar zadelpijn is inderdaad de meest logische worp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s