Anders kijken…..

Ooievaar 5Het valt me op dat hoe vaker ik door de polder fiets hoe meer ik zie. En ook als ik mijn camera bij me heb ook anders kijk dan wanneer ik gewoon van a naar b ga fietsen om ergens te komen en geen tijd heb om af te stappen en foto’s te maken.
En wat me nog meer opvalt is dat er heel veel mensen door de polder fietsen die eigenlijk maar weinig zien van wat zich daar allemaal afspeelt in de lucht, op de grond, in de sloot, in de weilanden.
Ooievaar met meeuwHet grappige is ook wel dat wanneer ik ergens ga zitten om foto’s te maken de langsfietsende of wandelende mensen opeens wel die vogels en dieren zien die ik op de foto aan het zetten ben.
Zoals vanmiddag toen ik weer naar huis fietste. Ik zag in een weiland wel 3 of 4 reigers dicht bij elkaar staan en dat is wel bijzonder eigenlijk. Ik fietste nog iets verder en daar stond ook nog een ooievaar.
De boer had de sloot uitgebaggerd en de bagger op het weiland gestort met daarbij natuurlijk de nodige beestjes en dingen die reigers, ooievaars, kapmeeuwen, kauwen en nog meer vogels ook graag lusten.
RupsOoievaars zie ik niet zo heel veel dus die wilde ik graag op de foto zetten en ging even in het gras zitten.
En dan hoor ik verschillende keren, o kijk een ooievaar. Terwijl ik daar zit zie ik opeens een rups op mijn been kruipen. Dat zal straks best weer een mooie vlinder worden.
Een man in een scootmobiel stopt en een tweede man op een scooter stopt naast hem en maakt een praatje. Als ik even later opsta en naar mijn fiets loopt spreekt de ene man me aan.
Ooievaar 7Heb je mooie foto’s gemaakt, echt op zijn Rotterdams. Dus ik zeg ja hoor, mooi zo’n ooievaar.
Je moet wel voorzichtig zijn hoor met ooievaars zegt die man op een heel grappige manier tegen me. Nou antwoord ik, daar heb ik geen last meer van hoor en we beginnen allebei te lachen.
Familie zwaanZo is een camera heb ik wel gemerkt ook vaak een aanleiding tot een praatje of opmerking. Soms ook een herkenning gewoon van iemand die langsfietsend of lopend zegt “mooi he”. Een gevoel van herkenning.
Nog een stukje verder fietsend zie ik dat ook de jonge zwanen inmiddels uit het ei gekropen zijn. Ik stap af voor een foto. De ouders zijn niet blij als ik aardig dicht in de buurt kom maar verder dan wat blazen komt het niet.
Ach denk ik vertederend , ik heb jullie nog als ei gezien. Vond dat wel een grappige gedachte eigenlijk haha..

10 gedachten over “Anders kijken…..

  1. Mij kom je in de stad Rotterdam nog wel eens in de meest vreemde houdingen tegen om dat gebouw net mooi op de kiek te zetten. Leuk om dan te zien dat mensen dan gaan kijken waar je een foto van maakt. En dan soms hun wenkbrauwen optrekken omdat ze niet snappen wat daar dan voor fotogenieks te vinden is. Of dat ze je in het Engels gaan aanspreken omdat ze denken dat je een toerist bent. “Nee meneer, ik loop hier al jaren rond, maar ben nog steeds niet uitgekeken.”

  2. Het klopt wel dat je als je je camera bij je hebt anders kijkt naar alles om je heen. Ik heb dat ook hoor. En ja, dan zijn mensen toch nieuwsgierig hè. Mooie foto’s weer!

  3. De Krimpenerwaard heeft ook verschrikkelijk veel moois te bieden. Maar je moet het wel willen zien… Ik fiets al meer dan 25 jaar, en heb er nog steeds geen genoeg van met al dat moois om ons heen!

  4. Dat laatste is inderdaad heel grappig gevonden :-). Ik ben trouwens een van die mensen die niet snel de polder ingaan en dan van alles zien. Ik ben nog te vaak iemand die heel nuttig van A naar B holt en dan weer terug. Maar die keren dat ik in de natuur ben, wil ik dan ook niet lopen of fietsen maar zitten op een steigertje bij het water, met uitzicht op een weiland en mooie wolkenluchten. Dan komt de natuur vanzelf naar je toe, zo lijkt het. Daarna een tijdje lopen en dan weer zitten kijken. Op een of andere manier vind ik dat heerlijk.

  5. De natuur was de groótste verrassing toen wij , geboren en getogen “grotestadsmensen”,in een dorpsachtig stadje gingen wonen zo.n 25 jaar geleden. Daarvoor kon ik geen mus van koolmees onderscheiden. Al heeft Den Haag best wel mooie parken … in veel van de woonwijken is amper groen te zien. Ik begrijp je dus helemaal, je moet het willen zien, en ik wil het tegenwoordig!
    Prachtig die ooievaar en dat zwanengezin!

  6. Jou ervaring is inderdaad ook de mijne , je kijkt anders en word anders bekeken met een camera. En die rups is zo op jou broek echt een fotomodelletje zeg …… schitterend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s