Dagje Brugge

Brugge koor 1Brugge vond ik echt een mooie stad, met al zijn prachtige geveltjes lijkt het wel een soort openluchtmuseum.  Op de foto was er een koor aan het zingen. Was heel leuk zeker die achtergrond met al die gevelhuizen.
Het is gezellig om samen op vakantie te gaan maar tegelijk is het soms ook schipperen wat te gaan doen. Zelf had ik graag naar de tentoonstelling Van Pablo Picasso tot Joan Miró’ gegaan. Maar ik weet ook dat mijn zus na twee schilderijen het wel gezien heeft. En niet dat ik nou zo’n kunstkenner ben maar ik had het wel graag willen zien eigenlijk.
Friet 1olielampDus kozen we voor drie musea in een wat luchtiger genre haha dus het chocolade museum, een museum over de ontwikkeling van de verlichting van het eerste vuur maken tot aan de moderne led lampen en het frietmuseum. In het frietmuseum wel mooie beelden van Inca’s waar de eerste aardappelen vandaan kwamen.
Best mooi om even te kijken en we hebben er toch wel een tijdje doorgebracht.
Ik moet zeggen dat ik de verlichting eigenlijk het interessantste vond hoewel het chocolade proeven na afloop van de rondleiding door dat museum ook niet verkeerd was.
chocolademuseum1 inkasNou ja wel afwisselend zo en met nog een bezoek aan de Sint Salvators kathedraal, die helaas voor een groot deel afgesloten was omdat ze aan het renoveren waren. Wel mooi waren in die kathedraal de beschilderde graven in de kerk. Kerk schilderingenDat moest heel snel gebeuren om ze te beschilderen omdat de mensen snel begraven werden. En de muur met alle dankbetuigingen aan Maria.
Met tussen de bedrijven door even lekker hier en daar op een terrasje gezeten. Vond het er trouwens wel aardig prijzig.  Bakje koffie en thee met een punt appeltaart/vlaai 19,00 vond ik pittig. Mariabedankjes1
Er was een café met vitrine kasten ergens onderweg waar echt honderden verschillende soorten bier stonden, flesjes met glazen er bij. België is echt wel een bierland.
Het was wel zo dat alle drie die musea in huizen waren met allemaal trappen, zo vier of 5 hoog. Er was ook wel een lift maar goed, natuurlijk namen we de trappen. ;).
bieren bruggeEn als er iets is waar ik een hekel aan heb is het trappen lopen en mijn kuiten trouwens ook want die waren aan het einde van die dag behoorlijk pijnlijk. Zolang ik gewoon liep was er niets aan de hand maar beetje schuin omhoog en vooral schuin naar beneden was het geen prettig gevoel.
Je moet wat over hebben voor de goede zaak en het was een heel leuke dag in Brugge.

8 gedachten over “Dagje Brugge

  1. Ik ben vroeger wel eens in Brugge geweest en vond het er prachtig. We zijn toen in een oud ziekenhuis geweest dat niet meer gebruikt wordt wordt, maar ook als museum was ingericht. Echt iets voor mij met mijn achtergrond om te zien hoe de verzorging en behandelingen vroeger gingen.

  2. He wat leuk!!
    Wij zijn begin deze maand een weekendje in Brugge geweest. Het is inderdaad niet goedkoop. En aan het plein al helemaal niet. Maar wel een leuke stad. We zijn ook naar het friet en chocolademuseum geweest. Hebben ook een rondvaart door de grachten gemaakt.

  3. Brugge is inderdaad beeldschoon en leuk om een paar dagen zoet te brengen, een goed gevulde portemonnee is inderdaad wel nodig . Ik was er al twee keer een paar dagen en wil bést nog een keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s