Mijn tweelingweblog

seniorennetMet het slechte weer van de laatste weken en het feit dat ik me ook de laatste week niet zo lekker voelde heb ik echt heel weinig gefietst de laatste tijd en ik mis het gewoon.
Heerlijk even op de fiets stappen en weggaan en maar kijken waar ik heen fiets en hoe laat ik weet terugkom.
Dus dit weekend schijnt het wat lekkerder te worden en probeer ik wel een poosje op stap te gaan met camera, even kijken hoe het in de polder is momenteel.
Maar dat was niet de titel van mijn blog.
Toen ik nu zo’n 6 jaar geleden ongeveer begon te bloggen was dat bij seniorennet, heel makkelijk om daar een blog te beginnen. Ik kreeg zelden een reactie en het werd ook niet zo vaak bezocht maar dat maakte me ook eigenlijk niet uit. Ik wilde gewoon dingen van me af schrijven en wie het wel of niet las interesseerde me niet zo.
weblogOp een gegeven moment heeft een vriend mij geholpen met een blog te beginnen bij weblog.
Pas toen ik een beetje mee ging doen met schrijfuitdagingen kreeg ik opeens reacties en ging ik zelf ook terug reageren. Moet eerlijk zeggen dat ik dat bij seniorennet ook nooit gedaan had.
Zo ontstonden toch wel een aantal weblogmensen waar ik regelmatig kwam en ze wel zonder te zien toch een beetje leerde kennen.
Mijn weblog op seniorennet heb ik altijd als een tweelingweblog gehouden. En dat kwam ook wel mooi uit toen de ellende bij weblog begon, ik kon gewoon daar doorgaan.
Weer de overstap gemaakt maar WordPress en daar zit ik nu al weer ruim twee jaar met veel plezier.
Nu doet zich de laatste maanden een raar fenomeen voor eigenlijk, normaliter had ik op mijn tweelingweblog zo’n 10 of soms 15 bezoekers per dag maar sinds ik met die 365 dagen uitdagingen begonnen ben is dat drastische gestegen en soms heb ik een zomaar tussen de 100 en 200 bezoekers en dat is toch wel grappig. geboorteweblogMisschien omdat het ook een seniorennet is dat mensen dat leuk vinden om die jeugdherinneringen te lezen. Ik weet het niet.
Alleen nog steeds is er niemand die reageert en ik heb daar ook verder geen blogs die ik bezoek dus die wisselwerking is er dan niet.
Dat heb ik dan wel op WordPress en hoewel dat niet mijn eerste insteek was vind ik het toch wel leuk en lees ik ook graag bij andere blogs. Sommige bloggers zijn ook echt voor me gaan leven en dat is eigenlijk gewoon hartstikke leuk………

18 gedachten over “Mijn tweelingweblog

  1. De instellingen staan wel goed hoor, heb wel ooit een of twee keer een reactie gehad maar ik reageer zelf daar ook nooit of lees anders blogs daar. Gaat allemaal teveel tijd anders inzitten. Vind het wel goed zo, alleen wel bijzonder dat ik opeens zoveel bezoekers daar heb.

 1. Misschien zijn de mensen daar niet zo van de interactie… kan natuurlijk. Zet je al je berichtjes die op WP staan ook daar op? Ik geniet altijd van je logjes. Soms spaar ik ze even op en ga er dan lekker even voor zitten ;-). Gewoon doorgaan hoor!

  1. Dank je wel. Ja ik zet dezelfde berichten erop. Maar ik vind het ook wel goed, vind het ook leuk om bij mensen te reageren maar het moeten er ook niet teveel worden. Dat kan ik dan ook weer niet bijhouden. Dus prima zo eigenlijk.

 2. Wat een gek iets eigenlijk zeg, op dat seniorenweb ………….. tja, misschien toch wat behoudener?

  Na weblog ben ik inderdaad ook hier terecht gekomen, en het bevalt me goed, heb in het begin ook een tijdje blogspot en punt geprobeerd, maar dat vond ik allebei niets, dus die heb ik opgedoekt.

  1. Ik denk dat het komt omdat ik zelf daar ook nooit op blogs lees of reageer, vind het ook niet erg. Alleen wel opmerkelijk dat ik opeens daar zoveel bezoekers heb op een dag. Leuk ook wel. Ik hou het maar aan als reserve, er staat precies hetzelfde op dus een kwestie van kopiëren en plakken.

 3. O ja, het allerleukste van het bloggen is toch wel de interactie , je schrijft natuurlijk sowieso voor jezelf maar het is onwijs leuk als blijkt dat anderen óók plezier hebben in wat jij schrijft,of er herkenning in vinden. Ik werd er zo’n 9 jaar geleden ingesleept door iemand die zei ; “dat is écht iets voor jou” , ze had gelijk.
  Schrijfuitdagingen zijn inderdaad altijd goed voor méér lezers,dat is ook precies de reden dat ik er niét aan meedoe want ik ben als de dood dat ik het niet meer bij kan houden op de manier die ik leuk vind!

  1. Ja ik ben pas later bij jou ingestapt via een ander weblog en het is leuk om bij je te lezen en inderaad te reageren. En het gevaar bestaat inderdaad dat er teveel mensen komen waar je dan ook weer op wil reageren en dat nog meer werk is dan het bloggen. Maar interactie is echt leuk.

 4. Bloggen wordt toch wel een heel stuk leuker door de reacties die je er van anderen op krijgt.
  Jij blogt al lang, Anneke! En je schrijft goed. Altijd vlot leesbaar. Ik kan merken dat je het in je vingers hebt, In de krant vis ik jouw schrijfsel er zo tussenuit!

  1. Bloos bloos haha….. Ja soms lees ik bij andere verhalen in de krant en dan denk ik zo zou ik het ook willen kunnen, heb ik ook bij blogs hoor bijvoorbeeld bij jou haha. Maar ieder heeft zo zijn eigen stijl en ik dus ook, dat moet ik eigenlijk niet proberen te veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s