Zo indrukwekkend……..

Vandaag is bij ons in het dorp een Samenloop voor Hoop gehouden. IMG_0215http://samenloopvoorhoop.nl/
Het project ging vrij traag van start met twee teams die zich aangemeld hadden een half jaar geleden ongeveer. Maar in de loop van de maanden kwamen er steeds meer teams bij en vandaag stonden er gewoon 22 teams aan de start om 24 uur te gaan lopen voor het KWF.
IMG_0219Niet alleen 24 uur lopen maar ook allerlei acties werden er georganiseerd door de teams al vooraf.
En tijdens deze loop hebben alle teams een kraampje waar ze dingen verkopen, een verloting houden en ik zag zelfs een kapper die in een paardentrailer een kapsalon had ingericht, allemaal met de opbrengst voor het goede doel.
Het was vanmiddag natuurlijk prachtig weer dus was het meeteen al druk. Ben even wezen kijken naar de start waar alle teams de eerste ronde voorafgegaan door Survivors, mensen die kanker overwonnen hebben. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. Vanavond speelde er een band en om 22.30 was er een kaarsenceremonie. Je kon een zak kopen en daar wat op schrijven voor familie of vrienden die aan kanker zijn overleden of momenteel kanker hebben.
IMG_0212Het evenement werd bij ons op een sportcomplex gehouden waarop een ijsbaan in de winter is en in de zomer een grote skeelerbaan. Op deze baan werden de rondjes gelopen. Het is een nieuw en prachtig sportcomplex en heel geschikt voor zo’n evenement.
Al de zakken met daarin een steen en een kaars, ik hoorde ruim 2000, werden vanavond langs de skeelerbaan neergezet en aangestoken. Een prachtige zonsondergang zorgde voor een heel mooi decor.
Er werden gedichten voorgedragen en muziek gedraaid en even stilte gehouden.
Het was echt heel indrukwekkend. Ik had zelf ook een kaarsenzak gekocht met daarop de namen van mijn broer en mijn zwager die beide aan kanker overleden zijn.
IMG_0229Ik heb nog wel even getwijfeld om het te doen, niet voor het geld, maar gewoon omdat ik eigenlijk iemand ben die vaak liever gewoon voor mezelf thuis de herinneringen heb of een kaarsje er voor aansteek. Niet zo van in de openbaarheid met veel mensen erbij.
Maar toch was het heel indrukwekkend en wat hebben we toch een knotsgek dorpje met mensen die gewoon kwamen vanavond, ik schat dat er toch een paar duizend mensen waren en dat geeft wel een saamhorigheidsgevoel.
Omdat ik best veel mensen ken had ik ook dat ik bij de mensen die ik zag dacht, o ja, je broer, je vader, je vrouw, je zus, je kind. Even later stond ik met een bevriende fotograaf te praten en ik vertelde dat zo.
IMG_0295Hij kent ook wel veel mensen in ons dorp en zei, ik had precies hetzelfde dat ik het ook dacht.
Vannacht gaan de teams door met lopen, ze wisselen elkaar af en van elk team lopen twee mensen.
Morgen om 4 uur ’s middags is het weer afgelopen en zal de opbrengst bekend gemaakt worden.
Ik ben heel erg benieuwd maar ik denk dat er heel veel geld opgehaald is voor het KWF en denk dat het ook hard nodig is omdat er nog steeds veel onderzoek nodig is.

9 gedachten over “Zo indrukwekkend……..

 1. Wat een mooie actie, ik denk dat ik ook zo’n zak gekocht zou hebben. Ik ken ondertussen ook heel wat mensen die aan kanker overleden zijn. Ik hoop dat er een mooi bedrag wordt opgehaald.

 2. Wat een hartverwarmend gevoel zal dat geven, al die mensen en al die kaarsjes ……. gewoon samen iets delen ………….. mooi!!
  Ik heb altijd bewondering voor mensen die met zoiets meelopen, zou het zelf ook wel willen, maar heb zo mijn beperkingen …… hoop dat ze een heel mooi bedrag hebben opgehaald.

  1. Ja ik heb zelf ook een rondje toen ook het publiek meeliep met de kaarsenceremonie meegelopen en het was inderdaad apart. Ja ruim 20.000 euro dus dat is best mooi.

 3. Goh wat een prachtig initiatief, net zoiets als de Kennedymars in het zuiden van het land. Hoop dat ze heel veel geld hebben opgehaald! Mooi verslag Anneke!

  1. Het was de eerste keer hier dat het georganiseerd werd. Een jonge vrouw die zelf van het KWF een beurs had gekregen, ze studeerde biologie, en daarmee naar Zuid Afrika was geweest. Als tegenprestatie is zij dit gaan organiseren. Dat is toch super leuk. Er is bij elkaar ruim 20.000 euro opgehaald.

 4. Tja,ik heb altijd wat moeite met dit soort akties,dat ligt vast aan mij maar als ik iets voor een goed doel wil doen wil ik dat graag gewoon anoniem doen,daar hoeft niemand een tegenprestatie voor te leveren.Ik begrijp wel dat veel mensen zich op die manier gesteund voelen bij hun lijden of verliezen,maar zelf heb ik dat helemaal niet al heb ik natuurlijk óók geliefde mensen aan de ziekte verloren en ontsnapte Henk ternauwernood..

  1. Ik heb dat ook een beetje hoor, vandaar mijn aarzeling om ook zo’n kaars te kopen. Maar goed aan de andere kant vond ik het wel iets hebben. Dubbel gevoel. Maar wel een mooi bedrag ruim 20.000 euro voor het KWF hebben ze opgehaald en veel mensen ervaarden het als heel fijn en voelden zich gesteund. Dus….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s