Wat een prachtige Pinksterdagen

klaprozenLandelijk was het heel verschillend maar bij ons was het voor het merendeel van de twee Pinksterdagen prachtig en heel warm weer.
Had helemaal geen afspraken gemaakt om ook maar wat te doen.
Lekker lang uitgeslapen en daarna ’s middags gaan fietsen, via een grote omweg even naar mijn moeder gegaan.
Ze was niet lekker, lag op bed maar kwam op toen ik binnenkwam.
Prachtig weer was het en altijd wel wat te doen in de tuin dus ik ging een beetje lopen rommelen buiten en een poosje gebleven.
Na een tijdje ging ik weer naar binnen en gelukkig was ze een beetje opgeknapt. Altijd moeilijk om dan toch naar huis te gaan maar ze zei ga maar hoor, het gaat wel weer. Ze was op, had een kopje thee genomen.
Ik naar huis, onderweg nog wat foto’s gemaakt. Wat is het momenteel prachtig buiten, al die bermen met klaprozen, margrieten, korenbloemen, fluitenkruid.zwaan met jong 1 En al het jonge grut dat weer groot wordt al.
Heerlijk met een boekje in de zon gaan liggen en wat weg doezelen. Opeens dacht ik, de sleutels van de schuur heb ik er in laten zitten. Dat zijn ook mijn moeders huissleutels dus als ze die kwijt is weet ik dan gaat het niet goed komen. Mijn zus gebeld of zij toevallig vanavond op visite ging maar zij ging niet. De buren proberen te bellen maar die waren niet thuis. Dus maar weer op de fiets gestapt en naar moeders gefietst. Geen straf hoor met dat mooie weer. Ze was weer aardig opgeknapt, had zelfs al weer wat gegeten, ook wel blij om dat even te zien. En de sleutels had ik gewoon opgehangen op het haakje natuurlijk.
klaproos1Op de terugweg kom ik langs een restaurant en opeens hoor ik heel hard mijn naam roepen. Oké iedereen die daar op het terras zat wist meteen hoe ik heette. 😉 Het bleek the crew van de feestweek te zijn die daar zat te eten en ik kon nog net aanschuiven voor het toetje haha. Heel gezellig hoor die onverwachte dingen zo, nog een drankje en toen weer naar huis. Toch bijna 45 km op de teller zo vandaag.
Tweede Pinksterdag is er bij ons in de buurt een grote bloemenmarkt, eigenlijk had ik geen plannen om te gaan maar mijn buurvrouw vroeg of ik zin had om mee te gaan dus dat maar gedaan. Wat een drukte en natuurlijk wel weer wat planten gekocht, tenslotte is er altijd nog wel een gaatje ergens voor wat leuks.
MusjesEn ik word er ook altijd wel een beetje hebberig van hoor haha, maar ik hou me aardig in.
Vanmiddag sloeg opeens de vermoeidheid toe, het begon ook iets te regenen dus even op de bank, maar goed dat ik mijn telefoon even op een uurtje had gezet anders zou ik zomaar heel de middag geslapen hebben.
Het was weer warm, heerlijk in de tuin gaan werken, de plantjes gepoot, wat onkruid gewied en gewoon heerlijk genoten van mijn tuintje. Zo rustgevend voor mij dat werken in de tuin. Getrakteerd worden op een moeder en vader mus, die een nestje in mijn kersenboom hebben, en voor me op een klein bijzettafeltje hun jongen gaan zitten voeren. Echt de tranen schoten in mijn ogen zo mooi vond ik het. Muts zei ik tegen mezelf doe niet zo sentimenteel. Maar ik kan daar gewoon zo van genieten. Musje 2Helaas mijn camera binnen en durfde ook niet op te staan om dat tafereeltje te verstoren. Ik had onkruid tussen de voegen uitgehaald en er lag nog wat afval op de straat en blijkbaar vonden ze het heerlijk om daar tussen beestjes of zaadjes vandaan te halen. Prachtig, daar kan gewoon niets tegen op. En even later met zijn allen naar de vijver om een bad te nemen waar de vissen het met dit weer ook zo goed naar hun zin hebben.
Nog heerlijk buiten eten.Kopje mintthee met mint uit mijn eigen tuin. Jammie. Kortom gewoon geweldig leuke Pinksterdagen……

9 gedachten over “Wat een prachtige Pinksterdagen

 1. Klinkt heerlijk relaxed. Behalve dan die 45 km. Ja, dat van die tranen ken ik hoor. Echt, al stort de wereld om me heen in, ik verblik noch verbloos, maar confronteer me met een dergelijk musjestafereel en je hebt me!

 2. Best pittig hoor,45 km fietsen,maar gelukkig ben je het wel gewend dus zul je er geen spierpijn van gehad hebben.
  Fijn dat het weer beter met je moeder ging en dat je dat nog een keer bent gaan controleren kan ik me voorstellen ….eh… die sleutels ja…. ha ha , de wens is de moeder van de gedachten hé!
  Maar ik snap het, mensen van die leeftijd bij dat warme weer zijn kasplantjes!Je bent een lieve dochter!

  1. Dank je wel. Heb ook een lieve moeder nog en dan doe je dat graag voor hoor zolang het nog kan. Nee had geen spierpijn van het fietsen hoor maar fiets echt als het weer er naar is iedere dag wel tussen de 20 en 30 km.

 3. Zo heb je wel gezellig met gezond gecombineerd. Want als je 45 km op een dag fietst dan kun je je wel een extra toetje permitteren. Fijn dat het weer beter gaat met je moeder. Op zo’n leeftijd is alles toch kwetsbaar.

  1. Ja ze wordt nu echt oud hoor wat wil je 98 is ook gewoon heel oud. En als ze dan wat mankeren voelen ze zich ook wel kwetsbaar omdat ze ook alleen is natuurlijk. Dat begrijp ik ook wel. Gaat gelukkig weer goed met haar.

 4. Klinkt als heerlijk ontspannen dagen. Dat zijn van die dagen dat je energie kan bijtanken door al dit soort dingen………….. en ……….. ik zou ook geraakt worden hoor, door zo iets moois als voerende mussen ouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s