Allemaal toeval ????

Vandaag had ik afgesproken met mijn neef, de zoon van mijn overleden zwager, om een grafsteen uit te gaan zoeken. Al maanden probeer ik hem zover te krijgen maar hij was er nog niet echt aan toe. Toen ik hem deze week sprak wilde hij wel en hij wist een showroom met grafstenen in Rotterdam, vlakbij zijn huis.
Ik dus naar Rotterdam, de eerste 10 km gaan fietsen en daarna de bus genomen naar Rotterdam.  Het is warm en broeierig weer, veel mensen hebben er een hekel aan maar het is wel mijn weertje al heb ik het ook wel gewoon warm natuurlijk.
We gaan samen een steen uitzoeken, de tekst hadden we het al over gehad, makkelijk is het nog niet want er is een beperkt budget waardoor de keuze ook kleiner wordt. Wat een prijzen worden er gevraagd voor sommige stenen zeg, pff.
Maar goed we vinden een mooie steen en het lukt allemaal binnen het budget.
Daarna gaan we samen wat eten en we zitten weer meer dan een uur een beetje bij te kletsen, het gaat momenteel redelijk met hem maar het blijven altijd pieken en dalen.
Wat dat betreft is het net een blauwdruk van zijn vader.
Zelf ga ik nog even snuffelen in wat winkeltjes,op de markt en daarna weer naar huis.
Het is inmiddels gaan regenen en ik ga nog even naar een overdekt winkelcentrum om even te wachten tot het wat minder wordt.
Ik loop een rondje en daar zie ik op een bankje een vriend van mijn zwager zitten, hij heeft hem ook gedragen naar zijn graf, iets waar hij zo blij mee was dat hij dat mocht doen. Hij was echt een trouwe vriend die hem vaak bezocht.
Het grappige is dat hij met zijn vrouw ook zaten te wachten tot het wat droger werd omdat ze ook op de fiets waren.  We haalden nog wat herinneringen op en zitten wel op een lijn dat we er vrede mee kunnen hebben hoe het afscheid van mijn zwager verlopen is naar zijn wens en met al zijn vrienden erbij.
Het druppelt nog een beetje als ik naar huis ga fietsen maar het is nog steeds heel warm dus zo erg is dat niet.
Dit weer geeft mij altijd energie voor 10 dus na het eten ga ik beginnen met mijn bijkeuken, toilet en keuken schoon te maken. Heerlijk, deuren en ramen open en lekker bezig zijn.
Heb de televisie aanstaan, een programma over opleiding van soldaten. Ik vang flarden op van de gesprekken. Dan hoor ik een aalmoezenier vertellen dat er voor alle soldaten post is, dat ze een dienst krijgen en dat hij eerst wat muziek draait.
En dan hoor ik het nummer van Alan Parsons Project “Old and Wise” en dat vind ik wel heel bijzonder want dat is het nummer dat mijn zwager koos voor zijn afscheid. Een nummer wat zo precies bij hem paste.
Is het allemaal toeval, de grafsteen, zijn vriend die ik tegen kwam en ’s avonds het nummer dat gespeeld werd op zijn begrafenis. Misschien wel maar ik vond het echt wel heel bijzonder.

 

20 gedachten over “Allemaal toeval ????

 1. Ze zeggen wel eens: er is meer tussen hemel en aarde. En soms gebeuren er dingen dat je dat bijna gaat geloven.
  OTR: Het verhaal over de deur is waar gebeurd; maar door mij wat gepopulariseerd en naverteld.
  De namen in het verhaal zijn niet fictief. Zo werd de hele Leidse universitaire wereld toen mooi voor schut gezet!

  1. Ja soms weet ik ook niet wat ik er van geloven moet. Maar dat er meer is ben ik van overtuigd dus. Hoewel blijkbaar boodschappen uit het verleden ook gewoon een wc kunnen zijn haha…… relativeer alles wel hoor. Ik blijf het een prachtig verhaal vinden.

 2. Je kunt het toeval noemen maar dan zijn er wel heel erg veel van die toevalligheden. Ik houd het er op dat toeval niet bestaat maar dat we precies krijgen wat we nodig hebben.
  Een mooi verslag van bijzondere gebeurtenissen.

 3. Voor mij valt het niet onder toeval …het heeft jullie deze dag samengebracht en doormiddel van “zijn” lied ,liet hij weten dat hij tevreden is en deze dag meegnoten heeft .

  Maar wat heb jij een puf zeg omdat alles op 1 dag te doen Respect !

  1. Ik heb dat altijd met dat warme broeierige weer dan krijg ik zoveel energie van. Terwijl de meeste mensen liggen te puffen ben ik aan het werk. Vind dat zo heerlijk alle deuren open, muziekje aan…. Ieder mens is wat dat betreft weer anders.

 4. We halen zélf uit de gebeurtenissen de dingen “waar we iets mee kunnen” denk ik..Dat noemt de één toeval en de ander ziet er iets in van “voorbestemming” . Zolang je je goed voelt bij welke opvatting dan ook is het helemaal goed.Prachtig nummer trouwens dat “Old and Wise” .

 5. Wat een bijzondere dag is dat zo geworden zeg! Een dag in het teken van jou zwager. Trouwens, was een goede docu, die over de adelborsten (opleiding soldaten) 😉

 6. Nog een klein beetje teruggelezen en hier wil ik toch even op reageren hoor! In mijn ogen bestaat toeval niet, dit was allemaal voorbestemd want inderdaad, alles heeft een reden!
  Heel apart is het wel dat alles in elkaar greep die dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s