Mijn ideale vakantie…

Ik vraag me regelmatig af wat mijn ideale vakantie is en deze week heb ik daar het antwoord op gekregen.IMG_0692
Het moet en mengeling zijn van nieuwe mensen spreken, wat cultuur opsnuiven , lekker op een terrasje zitten, makkelijk,lekker en iets aparts eten, zo nu en dan een wijntje drinken, lezen, bovenal mooi weer maar ook lekker fietsen of wandelen in de natuur en andere culturen ontmoeten.
En dat heb ik deze week allemaal gedaan/gehad.
Maandag heb ik gelezen, liggend op mijn terras aan het water. Een heerlijke salade gegeten en verder weinig gedaan.
Dinsdag ben ik op de markt in Rotterdam heel veel verschillende culturen tegengekomen, heb ik eens wat andere groentes en fruit meegenomen om te eten.
IMG_0690Woensdag ben ik gaan fietsen, heb ik gezeten op een terras met een vriendin in de zon met uitzicht op een strandje, de zon hoog aan de hemel en een stralend blauwe lucht. ’s Avonds weer wezen fietsen en een nieuwe route gekozen. Vandaag nieuwe mensen ontmoet en mee zitten praten in een brei en haakcafé, liggen lezen in de schaduw aan het water. Soep met stokbrood en kruidenboter gegeten, mintthee uit eigen tuin toe.
Vanmorgen een bezoek gebracht aan een Eendenkooi van het Zuid Hollands landschap, al zo vaak voorbij gefietst en nu een keer afgestapt. Alsof ik opeens in een stiltegebied was. IMG_0696Niet veel eenden momenteel maar wel prachtige wandelpaden en kijkschermen met uitzicht op de Eendenkooi.
Geslapen in een heerlijk hotel, met alles wat het voor een mens gemakkelijk kan maken in de vakantie en een heerlijk bed om in te slapen.
Kortom ik heb de afgelopen week eigenlijk een droomvakantie gehad en het voelde ook echt aan als vakantie. Precies alle ingrediënten er in waar ik van hou en ook nog eens helemaal gratis. (behalve de consumpties op het terras en hier en daar een bak koffie met een broodje) Wat wil een mens nog meer………..
Foto’s @anneke

13 gedachten over “Mijn ideale vakantie…

  1. Grotendeels ook de dingen waar ik een vakantiegevoel van krijg, Al is het voor mij dan juist een extra pre dat ik lekker m’n eigen hapje kan klaarmaken wat niet altijd zeker is als je ergens logeert en aan andere culturen heb ik geen behoefte dus zoek ik niet op.al zóu dat heel makkelijk kunnen.

    1. Ja ben ook niet zo’n exclusieve eter die alles probeert hoor maar wat lekker anders fruit vind ik dan wel leuk op zo’n markt in Rdam en dan kijk ik ook wel graag naar al die culturen die daar rondlopen. (Wel eerlijk er bij zeggen dat ik blij ben dat ik dan niet in zo’n stad hoef te wonen)

  2. Heerlijk toch zeker dat je in een ‘gewone week’ zomaar een vakantiegevoel kunt krijgen. Ik heb het de laatste weken ook dagelijks, heerlijk doen en laten wat we zelf willen gaat me na 8 jaar nog steeds niet vervelen hoor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s