Gevonden voorwerpen…….

sleutelVanmiddag ging ik even met mijn zus wat boodschappen doen en op een kruispunt vond ik een sleutelbos met daaraan twee autosleutels. Een om in het slot te steken en een om van een afstand de auto open te kunnen doen.
Natuurlijk geen adreslabel of wat dan ook er verder aan, alleen nog een klantenkaart van Karwei. Ik nam ze mee en we gingen boodschappen doen.
Het politiebureau in die plaats waar ik was is dicht in de buurt van het winkelcentrum dus ik zei tegen mijn zus zullen we er even langsfietsen en die sleutel afgeven. Zo gezegd zo gedaan.
autosleutelVoor het politiebureau staat een heel rij met politiewagens en motoren op de parkeerplaats.
Op het bureau staat dit is een onbemand bureau, voor meldingen bel. Dus ik druk op de bel en word doorverbonden met een politiecentrale.
Ik vertel dat ik een sleutelbos gevonden heb, had inmiddels gezien dat er een brievenbus bij het bureau was, en of ik die daar in kon gooien.
“Wij doen niet aan gevonden en verloren voorwerpen” meldt de mevrouw aan de telefoon.
En heel gek hé maar ik dacht gewoon dat de politie daar voor was om dingen om te sporen en weer terug te brengen bij de mensen. 😉 U moet dan bij de gemeente zijn. Nou weet ik niet veel zeker maar wel dat het gemeentehuis op vrijdagmiddag om een uur of 4 ’s middags niet meer open zal zijn.
Dus wat moest ik met die sleutels, op naar Karwei dan maar zei ik, misschien kunnen aan de hand van de code vinden van wie de sleutels zijn. Wij naar Karwei en daar was een heel leuk mens die wel mee wilde werken. Zij kon ook niet in de klantengegevens maar ze zou het hoofdkantoor bellen en uitleggen wat er aan de hand was en regelen dat de sleutelbos terug kwam bij de rechtmatige eigenaar.
Wij blij, zij blij, ze vroeg nog of ze mijn naam door moest geven maar dat hoefde van mij niet. Kan me zo goed voorstellen dat je baalt als je zulke sleutels verliest. Denk dat het nog aardig wat kost ook om ze bij te laten maken en ik was blij dat ik er weer vanaf was.
politiepetgeen punt bij Karwei“Die pet past ons allemaal” de oude slogan van de politie klopt, zoek het zelf maar uit dus. Nee dan heb ik meer met de slogan van Karwei ” Geen punt bij Karwei”.

Plaatjes internet

10 gedachten over “Gevonden voorwerpen…….

  1. Nou, ik was ook eerst naar de politie gegaan …………. gek verhaal hoor, naar de gemeente? Daar ik helemaal geen hoge pet van op …… goed dat je ze bij de Karwei hebt gebracht, daar weten ze gelukkig dus nog wel wat klantgericht werken is 🙂

  2. Tjongejonge, ik snap bést dat boeven vangen belangrijker is maar dit hoort toch óók bij opsporingswerk? .Jammer dat men zo weinig medewerking verleent.
    Maar gelukkig wil Karwei dat karweitje wel even klaren en als het mijn sleutels waren zou ik het héél jammer vinden dat tik je niet even kan bedanken en vertellen dát ik de sleutels terug heb. zodat je dat ook zeker weet.;-)

    1. Nou moet eerlijk zeggen dat ik een dag later langs Karwei reed en dacht zal ik gaan vragen of ze de eigenaar gevonden hebben, niet voor het bedankje of zo hoor maar gewoon om te weten of ze terecht zijn gekomen. Een mens blifjt toch nieuwsgierig he.

  3. Ik denk niet dat ik naar de politie gegaan was, maar rechtstreeks naar Karwei gegaan was. Ik heb al zoveel sleutels van auto’s gevonden: in het IJsselland ziekenhuis, in de Bijenkorf, op het toilet van de Hema… Die pet past iedereen behalve “oom agent.”

  4. Wat een leuk logje, alleen die politie van tegenwoordig pfff. Toen er bij ons begin oktober een steen door de ruit was gegooid (neem ik aan tenminste) moest ik via het internet aangifte doen. Nooit meer iets van gehoord…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s