Zingen helpt………

weervrouwtjeIk vind dit weer geen vlees en geen vis, soms wat miezer, grijs, koud, dan weer even de zon en is het warm.
Nee het is niet echt mijn weer en dat vertaalt zich altijd in mijn humeur haha. Wat dat betreft ben ik net een weervrouwtje. Bij mooi weer, energie voor 10, lekker buiten zijn en bij dit grijze weer, een beetje chagrijnig, het gauw koud hebben.
Weet nog dat in de haven waar wij lagen een man altijd zei, met een noorderwind is het altijd koud en die man had gelijk. Voor echt mooi en warm weer, en warme avonden moet de wind gewoon gaan draaien.
Vanmorgen mijn zus wezen helpen een poosje en daarna zijn we even gaan fietsen en wat boodschappen doen.
koud1Ik had een spijkerjasje aan en vond het gewoon echt koud, blote voeten in schoenen, ik weet het met dit weer ook nooit wat ik aan moet en kies dan ook het verkeerde.
Thuis even op de bank gedoken met vest en sokken aan en een dekentje tot ik opgewarmd was, een half uurtje maar en toen toch maar aan de slag gegaan.
Op mijn computer heb ik een map met muziek getiteld “Ann’s favorites” en ik realiseerde me dat het echt een hele tijd geleden was dat ik lekker had lopen zingen.
Nu is deze map met muziek daar bij uitstek geschikt voor en of de buren het leuk vonden weet ik niet maar ik heb hem flink hard aangezet terwijl ik mijn afwas deed en in huis wat ging lopen poetsen en heerlijk meegalmen. Heerlijk, kwam er helemaal van bij.zingen
En er zitten veel nummers bij die heel speciaal voor me zijn en me doen herinneren aan verschillende mensen, die ik ken of gekend heb of een speciale band mee had/heb.
Zingen is helend, heb het al vaker gemerkt, ik werd er vrolijker door en ben ook nog een uurtje in de tuin gaan lopen werken.
En nu voor mij maar hopen dat het snel echt lekker warm wordt en de zon zich wat vaker zal laten zien en de avonden ook lekker warm worden.

Plaatjes internet

18 gedachten over “Zingen helpt………

 1. Juist met dit weer ga ik iets langer met de honden lopen, kan ik de bal gooien voor de jack russell,
  en lopend naar het winkelcentrum of om het meer. Dat kan niet als het zo warm is dan word ik te snel moe.Maar ik mis wel het zonnetje en het buiten zitten ’s avonds.Dat komt wel weer.

  groetjes, Ria

  1. Ja ik besef ook dat het voor iedereen anders is hoor en dit voor jou beter weer is en voor veel andere mensen ook. Maar ja ik ben nou eenmaal een zonaanbidder en soms ook lekker egoistisch en hoop op een warme zomer waarbij ze ’s morgens een shirtje en korte broek aantrekt en verder niet hoef na te denken wat je aantrekt of meeneemt. Ik kan daar zo van genieten.

  1. Ik hoorde het eens van een nicht van mij, die was overspannen en liep bij een psy en die vertelde haar dat. En inderdaad het werkt voor mij ook wel hoor, krijg er altijd een vrolijk gevoel van.

 2. Het werkt écht! Door het zingen dénken je hersens dat je blij bent waardoor je je al gauw een stuk beter gaat voelen. Je zet je brein als het ware op een verkeerd spoor. Grappig he?

  1. Ja het is inderdaad zo, toen ik nog werk had zat ik echt heen en terug in de auto altijd te zingen, heerlijk vond ik het, dat mis ik nog wel eens dus nu maar thuis inhalen.

 3. Ik zing ook vaak mee als ik muziek op heb staan, heerlijk!
  Jij reageert op dit soort weer precies hetzelfde als mijn manlief… hij doet nu alsof het alweer ik weet niet hoe lang heeft geregend :-(. Als dat zo is ben ik het alweer vergeten…

  1. Ja ik weet dat ik ook overdrijf soms een beetje hoor, want maandag was het eigenlijk nog best warm. Maar ik hou gewoon van warmte en warme avonden en die hebben we nog amper gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s