Een geheim bewaren…….

geheim1Ik heb ooit wel ergens gelezen dat een geheim maar heel kort een geheim blijft en altijd wel weer als geheim doorverteld wordt aan iemand.
Vandaag kreeg ik heel onverwacht ook een geheim te horen en natuurlijk ga ik dat niet doorvertellen want ik heb met mijn hand op mijn hart beloofd het “onder ons” te houden.
Ik geloof dat ik er wel eens eerder een blog over geschreven heb, een meisje bij ons in het dorp met een verstandelijke beperking. Een kind dat wanneer ik haar tegen kom altijd zit te stralen en er blij uit ziet.
Gewoon om soms jaloers op te zijn.
Vorige week was ik bij de G- sportdag en daar was zij ook. Samen met een vriendin en haar buurvrouw in de zelfstandige woongemeenschap waar ze woont vroeg ik haar hoe ze het vond, zo’n sportdag.
Ik vind het gewoon fantastisch zei ze, dat mag toch wel verteld worden hé.
Eigenlijk weet ik niet precies hoe oud ze is maar ik denk wel al ruim 20 jaar maar ze is klein van stuk en ziet er veel jonger uit dan ze werkelijk is en draagt vaak een hoedje.
Ze is een fan van Marco Borsato en een paar weken geleden is ze met een fanclubreis met een groep naar Curaçao geweest. Een fantastische reis en vandaag had ze een paar foto’s daarvan op Facebook geplaatst.
Ik klikte op “like” en even later kwam ze via een chat online en begon ze met me te praten. Dat had ze nog nooit gedaan.
Toen vertelde ze dus een geheim, het was gelukkig niet zo’n groot en erg geheim dat ik moest twijfelen of ik dat aan haar ouders zou moeten vertellen. geheimWe hadden een heel leuk gesprek en ze vertelde heel veel over haar vakantie waar ze nog steeds vol van zat. En ze stuurde me via die chat allerlei foto’s, iets waarvan ik amper wist dat het kon omdat ik eigenlijk nooit chat via Facebook.
Eigenlijk voelde ik me ook wel een beetje vereerd dat ze me blijkbaar zo vertrouwde dat ze me haar geheim vertelde. En opnieuw had ik veel bewondering voor haar positieve en vrolijke instelling waarmee ze in het leven staat. Daar kan ik nog wel eens een voorbeeld aan nemen.

13 gedachten over “Een geheim bewaren…….

    1. Je kan op Facebook een op een chatten zonder dat er iets voor andere te zien of te lezen is, dus als ik het niet doorvertel dan blijft het een geheim. Of ze moet het nog vaker als geheim doorverteld hebben. 😉

  1. Je zegt al snel teveel soms. Ik heb het geheim al bijna geraden. Het feit dat als het erger zou zijn, dat je het dan aan de ouders zou moeten vertellen + het feit dat het een lief geheim is, ontsluiert al heel veel. :-). Nee, ik graaf niet. Ik hoop alleen dat ze die blijheid nog lang mag behouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s