De bruiloft…….

port of rotterdamVorig jaar vroeg een vriend van mijn zoon of ik als hij ging trouwen de foto’s wilde maken. Ik was toen aardig verrast en vroeg me ook wel af of ik dat zou kunnen, tenslotte ben ik geen professionele fotograaf.
En hoewel ik al zo’n jaar of 16 ook voor de krant foto’s maak en momenteel wel een aardig goeie camera heb had ik wel twijfels of ik dat zou moeten doen.
Maar een paar maanden geleden kwam de vraag opnieuw, dus maakte ik een afspraak om met het toekomstige echtpaar even een gesprek te hebben over wat ze willen en wat ze er van verwachten.
Ik vertelde dat ik echt geen professionele bruidsfotograaf ben en dat wilden ze ook juist niet. Ze wilden iemand erbij hebben die ze kenden die gewoon wat plaatjes wilde schieten.
Oké dus, op zich ook wel een uitdaging natuurlijk om te doen. Mijn zoon was getuige bij het huwelijk en zijn vriend was heel vaak bij ons geweest.
Afgelopen week nog een keer wezen praten om door te nemen wat ze nou echt leuk vinden en we zouden dus wel een “officieel foto-uurtje” hebben in Rotterdam waar zij werkt bij het havenbedrijf.
En daar wilden ze een serie foto’s gaan maken.
Een boot van het havenbedrijf zou, zonder dat zij het van te voren wisten, met twee stralen water gaan spuiten en dat kon natuurlijk leuke foto’s opleveren met de euromast op de achtergrond.
Afgelopen vrijdag was de grote dag.
Mijn grootste angst was eigenlijk dat er iets zou gebeuren met mijn camera, het is hun grote dag en je kan het nooit meer over doen.
Een paar maanden geleden kwam ik mijn neef tegen die dezelfde camera (althans hetzelfde merk) heeft als ik en ik heb hem gevraagd of ik deze camera als reserve mee mocht nemen en hij had daar geen bezwaar tegen.
Ik alle kaarten gedefragmenteerd, alle accu’s opgeladen, extra batterijen voor de flitser en ik was er klaar voor.boot spuiten
Afgelopen week nog een nieuwe flitser gekocht met meer mogelijkheden. Twee dagen lang aan het oefenen en uitproberen geweest. Zo ontzettend leuk om te doen.
En al doende leerde ik een beetje hoe ik hem het beste kon gebruiken.
Vrijdagmorgen om 10 uur was ik present om te beginnen met foto’s te maken van het opmaken, kappen en aankleden van de bruid.
( Wordt vervolgd )

8 gedachten over “De bruiloft…….

  1. Hé verdorie…. nét als het spannend wordt staat er “wordt vervolgd” en ik hoop toch zó dat al je zorgen vooraf totaal overbodig waren. In ieder geval zijn de foto’s van die spuitende boot gewéldig , wat een leuk gebaar van die werkgever.! Het zijn dát soort dingen die zo’n dag onvergetelijk maken.

  2. Leuk. Welke camera heb je Anneke? Ik ben ook dol op foto’s maken. Trek er wekelijks even op uit met de camera in de hand en soms denk ik: ik wil eigenlijk een iets professionelere hebben. Ben me nu dus wat aan het oriënteren.

    1. Ik heb eigenlijk per toeval een Canon 1000D gekregen. Mijn broer had net een nieuwe gekocht voordat hij overleed. Mijn zus had hem eigenlijk geërfd maar die maakt nooit foto’s dus ik kreeg hem van haar. Er zat een 18-200 mm lens bij. Pas heb ik er een 75-300 lens bijgekocht en een nieuwe flitser er op. Ik moet heel veel meer met het toestel kunnen dan ik weet. Wil me er wel wat meer in gaan verdiepen. Maar het komt er soms niet altijd van. Misschien toch een keer en cursus doen of zo. Ga het wel steeds leuker vinden om te doen. Ben er heel blij mee.
      er

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s