Logement

Mijn vriendin woont in Harderwijk, zij is mijn schoolvriendin al vanaf de eerste klas van de lagere school zaten we in een zelfde vriendinnengroepje. Eigenlijk pas later op de middelbare school werden we echte vriendinnen en dat is altijd zo gebleven. Sommige tijden was er meer en ook wel periodes van minder contact, beetje afhankelijk van de familieomstandigheden, maar als we elkaar weer zagen was het meteen weer goed eigenlijk.
Haar moeder woont bij mij in de buurt in een soort aanleunwoning, ze is ook al 88 jaar oud.
Zo nu en dan komt mijn vriendin voor een paar dagen naar haar moeder en dan logeert ze bij mij omdat haar moeder daar geen ruimte voor heeft. En ook omdat mijn vriendin er dan ook wel graag weer even uit is.
Een goede combinatie en ze weet dat ze bij mij altijd mag logeren of ik nu wel of niet wat te doen heb.
Afgelopen week mailde ze dus of ze van zondag tot dinsdag kon blijven slapen, oeps ik had wel een heel druk programma eigenlijk maar goed, dan moet ze wat meer haar eigen ding maar doen.
Want ik ging barbecueën voorafgaande aan de voetbalwedstrijd en ook de wedstrijd bekijken in mijn oranjecafé. Ze wilde daar zelf niet naar toe komen dus een afspraak gemaakt waar ze de sleutel op kon halen.
Wat een feest gisterenavond was het, een aantal feestgangers doken de Lek in na de zwaar bevochte zege van Nederland, wat heb ik genoten zeg en wat een ontlading.
VeerhuysVanmorgen gezellig ontbeten samen en daarna vertrok ze weer naar haar moeder, vanavond ben ik haar op de fiets “op gaan halen”. Het leek weer even net als vroeger dat ik haar bij haar moeder thuis kwam halen.
Nog even een bakje thee daar gedronken want haar moeder vond het ook heel leuk natuurlijk dat ik even langs kwam. Ze praatte honderd uit. Het is echt wel een leuk mens ook.
Morgen gaat mijn logee weer naar huis, nou ondanks mijn drukke dagen was het toch heel gezellig zo, ze gaf me nog een bioscoop bon voor het logeren. Helemaal niet nodig natuurlijk, vind het alleen maar gezellig als ze komt. Maar ook wel leuk natuurlijk. Nu nog een film uitzoeken om naar toe te gaan.

6 gedachten over “Logement

  1. Fijn dat dat kan onder vriendinnen: bij elkaar logeren, maar toch ieder zijn/haar eigen gang gaan. Destemeer geniet je van de momenten dat je even lekker met elkaar kunt kletsen.

    1. Je omschrijft het precies goed. Ze voelt zich goed thuis bij mij en ik bij haar ook, daar ben ik ook heel vaak geweest. We hebben ook wel eens een weekje van huis geruild, dat was ook leuk.

  2. Leuk zeg zoals jullie dat regelen! Het is handig en praktisch voor haar en jij kunt gewoon je gangetje gaan! Een mooie vriendschap 😀 !

    1. Dat is inderdaad zo hoor. Ze is hier helemaal thuis omdat ze nogal eens hier logeert. En anderom bij haar voel ik me ook heel erg thuis. We hebben ook wel een keer een weekje van huis geruild,dat was ook leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s