KookGEK

kokenJa als de liefde van de man door de maag gaat zal ik zomers echt nooit een vent meer krijgen denk ik zomaar want ik maak er echt (g)een potje van.
’s Winters met stamppotjes in ’t groot, pasta’s in ’t groot, suddervlees, balletjes gehakt, erwten- of groentesoep om allemaal in te vriezen gaat het wel goed. Dat durf ik dat best voor iemand op tafel te zetten en dat smaakt heerlijk.
Maar in de zomer dan is koken echt niet aan mij besteed, ik heb er ook bewondering voor de mensen die ook alleen zijn en dat gewoon iedere dag doen.
Het liefst eet ik een salade met wat aardappelpuree of gebakken aardappeltjes. Boontjes en peentjes of lekker gevulde wraps maar een gekookte aardappel komt er eigenlijk nooit bij mij op tafel.
Tot ik opeens zo’n bui heb zoals van de week toen ik spinazie zag liggen.
Nou ja vanmorgen was ik om 8 uur al op de fiets gestapt voor een interview, poosje bij mijn zus wezen helpen. (eigenlijk niet meer nodig maar we vinden het zo gezellig samen). Daarna nog naar mijn moeder gegaan samen om de tafel buiten te zetten en alles wat schoon voor haar te maken, dus zo 4 uur was ik pas weer thuis.
Was nu echt wel aardig afgedraaid, dus de kussens van mijn lounge set en mijn stretcher op elkaar gelegd naast de vijver in de schaduw en heerlijk gaan liggen lezen.
In de lucht zag ik veel meeuwen en gierzwaluwen vliegen, eigenlijk wel opvallend veel maar er viel nog geen kwartje bij me eigenlijk.gierzwaluwen
Uurtje of 6 dacht ik moet maar even wat eten maken, de spinazie moest echt opgegeten worden dus het restje aardappelen dat ik nog had geschild en alles gekookt. Had er eigenlijk helemaal geen zin in maar eten weggooien dat doe ik niet zo gauw of eigenlijk zelden of nooit. Alles opgezet, een eitje er bij gekookt.
Daarna in een zeef het vocht er uit en daarna met de staafmixer nog wat fijner gemaakt, had nog een restje jus in de vriezer dus dat was gemakkelijk, aardappelen erbij en gaan eten.
Er zat smaak noch kraak aan, de jus er door gedaan en dat maakte het iets beter maar om nou te zeggen dat zou ik iemand voorzetten, nee dat niet. Maar goed, ik eet het op voor ruim de helft.
vliegende mierenLekker buiten eten dacht ik maar opeens wist ik weer waarom er zoveel vogels vanmiddag in lucht waren, dat gebeurt namelijk altijd met zo’n mooie dag, of ze een seintje krijgen vliegen al die mieren opeens uit. Dus tussen al mijn tegels uit kwamen ze gekropen, die schatjes.
Overal zaten ze, op mijn eten, mijn stoelen, dus maar naar binnen gegaan.
Geen succes deze maaltijd. Als ik na afloop mijn gootsteen zie met alle vuile pannen, staafmixer, zeef, bord, bestek dan weet ik het wel. De volgende keer loop ik met een heel grote boog om de spinazie heen.

Plaatjes internet

21 gedachten over “KookGEK

  1. Haha. Ja, in de winter is het veel makkelijker hè? Ik heb nu die kleine rode aardappeltjes ontdekt bij de Deka. Daar prik ik na het schrobben wat gaatjes in en dan die ik ze een minuut of vier vijf in de mag tot ze gaar zijn. (Na bakken in de olijfolie met beetje zeezout is -eigenlijk-nog lekkerder). En nu komt het: ze snaken prima bij een tonijnsalade of varkenshaas salade. Of wat dan ook.
    Dat dus! En Chili con carne, roerbakgroenten met kipfilet en rijst en een flesje teriyakisaus van C.mex en pasta’s en zo. En die rest droge pasta kan de volgende dag weer prima door de salade.
    Spinazie snij ik op de plank en daar doe ik nog een plak kaas over. Dan lijkt het wat.

    Heb voor vanavond ge
    rulde tartaar met gebakken uien op brood. Komkommer , sla en tomaat on the side.
    Vliegende mieren heb ik ook liever niet.
    Pfff…dat stomme koken altijd.
    Wordt er ook veel te mooi weer voor!

    1. Nou ja wel een paar mooie voorbeelde van makkelijk en toch lekker. Ik eet ook echt wel heel gezond hoor met veel groentes en veel fruit en regelmatig zonder vlees dus daar ligt het niet aan dus.

  2. Hahaha, ik ben er een die bijna elke avond kook 😉 Had je misschien niet te met de staafmixer spinazie te fijn gemaakt, want dan haal je die kraak en smaak weg.

  3. Toevallig deze week ook spinazie gegeten. Ik maak er een soort a la creme van door ongeveer de helft van een zakje kaassaus toe te voegen. Heel lekker. Spinazie pureren doe ik nooit. Lijkt me niet lekker.
    Nog een tip: Maaltijdservice.nl. Daar bestel ik geregeld 4 a 5 maaltijden. (Minimum is 4). Dit eten is absoluut niet zout, het meeste eten is erg lekker. Ik zou zeggen: probeer het eens. Ze hebben een vrij lange t.h.t.tijd. je kunt zelfs aangeven op welke dag je bezorgd wilt hebben.
    Succes!

    1. Nou eten laten brengen is niets voor mij hoor, de ene keer eet ik om half 6 maar het kan ook gerust half 8 worden. Een enkele keer koop ik wel een kant en klare maatlijd in de supermarkt. Maar meestal rommelpot ik wel een beetje aan, wel altijd met veel groentes erbij.

  4. hahaha… Koken vind ik vreselijk.
    Moet natuurlijk wel, maar het liefst laat ik dat doen door iemand die het fantastisch vind!
    Als ik ooit de loterij win dan koop ik een kok! Ben ik er het hele jaar vanaf 🙂

  5. Spinazie pureren….? Lijkt me smurrie worden, ik sla het gewoon met een groot mes klein op de broodplank , werkt prima! Wij koken over het algemeen gewoon iedere dag al is er wel eens een dag we soep met een boterham of een uitsmijter nemen, vaak omdat we dan in Scheveningen een vers gebakken visje in de middag nemen.!

    1. Ja maar voor mij alleen vind ik het zo’n moeite. Soms ben je een half uur bezig en dan een bordje op schoot en binnen een kwartier is alles op en rest alleen de afwas pff. In ’t groot ’s winters vind ik het wel leuk om te doen, lekker invriezen zodat ik zo kan pakken.

  6. Nee, spinazie met een staafmixer bewerken, zou ik ook niet doen. Ik vind het juist een hele makkelijke groente 🙂 Opzetten en als het geslonken is gelijk van het vuur, uit laten lekken en lekker op eten. Ook snijden doe ik het niet, ik heb graag wat te kauwen.

    1. Ja ik zal die stelen en dat leek me wel wat kleiner te moeten vandaar die staafmixer. Maar denk gewoon dat die aardappelen ook niet zo lekker waren. Ach wie weet doe ik het nog een keer over haha.

  7. Weet je dat ik nog nooit verse spinazie heb gekookt? Geen idee waarom. Eigenlijk kook ik elke dag vers, dus dat is het niet. Maar toen mijn man en kind een weekje naar Eurodisney waren, heb ik voor mezelf maar 2x warm gekookt. Veel teveel moeite voor mij alleen. Lekker een keer patat gegeten bij Bram 🙂
    Idioot, die vliegende mieren. Mijn ouders hebben er ook elk jaar last van!
    Liefs Kakel

    1. Nou ik moet zeggen ik eet zelden of nooit patat. Zo een keer in de paar maanden ga ik wel eens een Chineesje halen, meteen voor 2 dagen is het dan. Ach ik rommel maar wat aan komt meestal wel goed.

  8. Ik snap je heel goed, ik zorgde ook nooit zo goed voor mezelf als ik alleen was, maar de laatste keren toch wel. Opeens verstand gekregen, een mens kan toch niet 2 weken leven op brood, yoghurt, koekjes en melk toch? Manlief doet het goed als hij alleen is… en mijn moeder kookte ook altijd voor zichzelf toen ze eenmaal alleen was. Ik vond het altijd heel knap.
    Maar spinazie nog eens extra pureren? Dat wordt zo’n soort grammofoonplaat waar je het laatst over had bij de koeien in de wei… whaahaha… Ik doe net als Rietepietz, uit laten lekken en hakken op een plank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s