Oudere mannen …………

Oude mannen, ik heb er iets mee, ik weet niet hoe het komt maar dat is altijd al zo geweest. Toen we vroeger nog de winkel hadden zei mijn exgenoot het wel eens, soms zelfs een beetje geïrriteerd, wat heb je toch altijd met die ouwe mannetjes. Op vrijdagavond kwamen er altijd een aantal van de vogelvereniging en de hengelsportvereniging hun boodschappen doen en dan zette ik altijd een paar potten koffie en werd er achter in de winkel koffie gedronken en gekletst. Hartstikke gezellig was dat altijd. En de klanten kwamen ook graag terug dus het werkte nog in ons voordeel ook. Vorige week zag ik het nog bij de Hema. Een ouder echtpaar stond daar om een kop koffie te kopen. De vrouw zei ga maar vast zitten. Ik wil nog even wat in de winkel halen zei de man, bestel jij vast koffie. GA ZITTEN zei de vrouw. Ik had echt medelijden met die man, hij durfde blijkbaar niet tegen haar in te gaan en ging zitten en wachten tot vrouwlief kwam met een bakje koffie. (Lekker ding hoor die vrouw pfff) En een man met zoals achteraf bleek twee dochters. Ze zaten een bakje te doen en te praten met elkaar. We brengen je eerst naar huis, zei de ene dochter tegen haar vader, je bent toch misselijk. Waar ben je dan misselijk van, vroeg de andere dochter. Van jou, zei de man zonder te aarzelen. Heerlijk wat een antwoord. Tijdens het weggaan zei ie tegen me, ik zou liever bij jou zitten hoor (weet niet of ik dat nou een compliment moet vinden 😉 ) maar ik mag niet van mijn dochters. (Vandaar dus dat ik wist dat het zijn dochters waren). Ja oudere mannen, ik vind ze altijd iets ontwapenend knulligs hebben met vaak nog van die ondeugende pretoogjes.

oude man 1Plaatje internet

7 gedachten over “Oudere mannen …………

  1. Je zou van mijn Henk genieten denk ik;-) maar ik wil nog niet op voorhand de vrouw “iets in de schoenen schuiven”. Ik herinner me de tijd met m’n demente schoonmoeder nog goed , ze léék heel goed bij de tijd voor een buitenstaander maar kon niet uit het oog verloren worden omdat ze al heel snel niet meer wist waar ze was.Misschien was de man beginnend dement en dan is de verantwoording héél vermoeiend wanneer je zo iemand nog bij “normale dingen” wil blijven betrekken

    1. Dat is wel het leuke bij jou. Je bekijkt het altijd ook wel van een andere kant. Maar volgens mij was die echt een kenau die vrouw……..maar ik kan me inderdaad helemaal vergissen.

      1. Kan nooit kwaad natuurlijk alles van twee kanten te bekijken maar ik trek natuurlijk óók wel vaak gewoon “zomaar”een conclusie als het in m’n verhaaltje van pas komt;-)

  2. Leuk verslagje Anneke, ach die oude mannetjes zijn meestal zo ontwapenend! Ik kom ze hier in de straat ook altijd tegen, maken altijd een praatje als ik met Binky loop en hebben alle tijd ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s