Een lange dag…

Gisteren met mijn schoonzus naar het ziekenhuis gegaan, uur of 11 waren we. Om 8 uur was de operatie van mijn broer begonnen. We kregen voorlichting van een gastvrouw, wat we konden verwachten, wat de gebruiken zijn op de IC etc. Samen met nog een aantal mensen. In eerste instantie was er gezegd dat de operatie tussen 6 – 8 uur zou gaan duren. De avond voor de operatie had mijn broer nog een gesprek en had de chirurg gezegd dat hij hoopte het in een uur of 6 te kunnen doen. En ja daar ga je dan ook een beetje van uit natuurlijk. We gingen zitten wachten, iedere keer kwam er een arts familieleden van patiënten ophalen waarvan de operatie klaar was. Iedere keer hoopten we weer dat onze naam genoemd zou worden maar dat gebeurde niet. We probeerden elkaar iedere keer op te peppen. Toen het inmiddels 8 uur was zeiden we nog nou ja in eerste instantie zou het 6-8 uur zijn dus dat kan nog. Maar toen de 9 uur verstreek zonder dat wat gehoord hadden en we er inmiddels al lang nog maar samen zaten kregen we wel de kriebels. Eindelijk na 9 1/2 uur kregen we bericht dat de operatie klaar was en de dokter zo langs zou komen, dat duurde nog meer dan een half uur. Hij vertelde dat het een heel zware operatie was geweest. Ze waren eerst al 3 uur bezig geweest om verklevingen van de vorige operatie weg te halen. De aorta was heel ziek zei hij. Ze hadden hem helemaal vervangen en nog twee andere aderen er bij. Nog een uur later toen hij geïnstalleerd was op de IC mochten we 2 minuten gaan kijken. Natuurlijk helemaal aan allerlei toeters en bellen. Een rot gezicht vind ik dat altijd. Hij had nog een te hoge bloeddruk en bij lekte nog teveel bloed dus nog niet helemaal stabiel dus we zijn nog gebleven en mochten een uur later nog een keer komen kijken. Toen was inmiddels mijn zusje ook gekomen en die kon de tweede keer mee gaan kijken. Hij was toen redelijk stabiel en we kregen groen licht om naar huis te gaan. Zou hij toch nog een keer geopereerd moeten worden (dat is een complicatie die soms voorkomt hadden ze ons van te voren al gezegd) dan zou mijn schoonzusje gebeld worden en kon ze op haar gemak weer daar naar toe gaan. Gelukkig gebeurde dat niet en kwam hij goed de eerste nacht door. Vandaag hebben ze hem “bij” laten komen en dat ging ook goed. Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat alle toeters en bellen weer weg zijn maar de eerste stap naar het herstel is genomen en dat voelde toch wel heel goed aan weer.

 

15 gedachten over “Een lange dag…

 1. Dat was best een heftig dagje voor jullie. En wat duurt wachten dan lang. Ik vind het wel vreemd dat tijdens de operatie (toen die zo uitliep) er niet even met jullie gecommuniceerd is. Ze kunnen toch wel nagaan, dat jullie hartstikke in de rats zitten. Maar gelukkig is de operatie voor zover mogelijk geslaagd. En daar gaat het tenslotte om.

  1. Ze hebben wel een keer wezen vragen hoor en toen werd er gezegd dat de operatie volgens plan verliep. Snap best dat ze niet ieder half uur kunnen vragen hoe ver ze zijn.
   Het is alleen als je verwacht tussen 6-8 uur en het wordt negen en een half uur dan krijg je toch een eng gevoel soms.

 2. Het is ook mogelijk dat men gewoon wat later aan de operatie begonnen, het gebeurd nog al eens dat men de volgorde verandert om onduidelijke redenen. Ik snap ook nog stééds niet waarom er niet meer communicatie mogelijk is in dat soort gevallen.
  Maar gelukkig gaat het ,naar omstandigheden, goed met je broer. Er zullen nog vele ups and downs volgen dus niet té snel schrikken als het een dag wat minder gaat. Sterkte voor iedereen.

  1. Nee ze waren wel om 8 uur begonnen, het was gewoon heel veel werk door eerdere operatie. Vandaag is ie naar medium care gehad maar had hij een slechte dag, heel erg misselijk nog en pijn. Maar goed dat hoort er natuurlijk wel allemaal bij.

 3. Phoe…………. pittig hoor, zolang in onzekerheid en alleen maar kunnen wachten!! Gelukkig is de ok goed gegaan en is hij goed uit de kunstmatige slaap gekomen. En nu maar hopen dat het alleen in steigende lijn zal gaan met zijn herstel.

  1. Dank je wel Minousjka, ja ik hoop het ook, vandaag had ie een slechtere dag, dat zal nog wel eens voorkomen denk ik. Met stapjes voor uit gaan en soms even een stapje terug denk ik.

 4. Het is inderdaad een hele zware ingreep geweest, wat heeft dat lang geduurd zeg. Maar hopelijk komt hij er bovenop al zal het herstel inderdaad wel maanden duren! Sterkte!

 5. Een mega-prestatie van de artsen. Ik ben heel blij dat het tot nu toe goed gaat met je broer. Fijn dat je zus ook nog even is komen kijken.
  Nog hartstikke bedankt voor je lekkere bessen, ik heb ervan gesmuld, en vond het heel leuk jou te ontmoeten!
  Liefs Kakel xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s