Tropisch warm…..

IMG_5454Een paar tropische dagen achter de rug. Nou had ik er in het ziekenhuis weinig last van of plezier van, het is maar net of je er wel of niet van houdt.
Gisteren toen de berichten van mijn broer goed waren toch naar een paar dingen voor de krant gegaan. Op de fiets in het heetst van de dag. Maar ik dacht warm heb ik het toch of ik nou fiets of in de tuin zit en ik kan er aardig goed tegen.
Dus dan maar fietsen en eigenlijk was dat nog best lekker, gewoon veel drinken tussendoor. Eerst naar een hooibouwdag zoals het vroeger er aan toe ging bij een museum. Daarna nog naar een kunstmiddag in het Loetbos waar schilders, beeldhouwers, muzikanten en van alles te doen was. Heel leuk om er even rond te kijken dus.
Pas toen ik het naburige dorp binnenfietste kreeg ik het pas echt warm. Het hete asfalt weerkaatste nog een keer extra de warmte. Dus gauw mijn boodschappen gedaan en de polder weer in.
IMG_5466Was uitgenodigd bij mijn zus om te komen eten. Heerlijk buiten gezeten, er waren nog meer mensen dus een leuke club zo bij elkaar.
Vandaag was het iets beter. Ja ik slaap gewoon als een marmotje hoor zeker als het zo warm is, heb er eigenlijk nooit last van dus vanmorgen werd ik om 10 uur pas wakker. (Was wel laat naar bed gegaan omdat ik nog een detective tot 2 uur had zitten kijken).
Even mijn dagboek bij zitten werken, nog een very short digitale talk met een vriend en daarna naar mijn moeder gegaan vanmiddag.
En al na vijf minuten zat ik me vreselijk te ergeren aan haar. De dominee was geweest met zijn vrouw. Een dominee die daar jaren geleden in haar kerk dominee was en er nog wel eens een enkele keer komt preken.
Ze kon het over niets anders hebben dat ze bij haar toch altijd dan even langskwamen. Natuurlijk is dat leuk voor haar dat die mensen langs komen. Maar zelf was ik toch nog wel met mijn broer bezig en verwachtte ik van haar ook eigenlijk wel dat ze daar naar zou vragen.
Maar goed ik moet wel beseffen dat haar wereldje zo klein is geworden dat wat het laatste gebeurd is haar op dat moment helemaal bezig houdt. Maar het irriteerde me toch, dus mijn thee meegenomen en ik zei, ik ga de tuin even sproeien. Wist ook niet of het echt zou regenen en het was al weer 2 of 3 dagen niet gesproeid.
IMG_5469Later nog wel met haar over mijn broer gepraat maar toch. Had het even helemaal met alles gehad.
Als een gek gaan fietsen door de polder, zag ook weinig van mijn omgeving. Even al mijn frustraties en spanningen van me af fietsen, niet dat het hielp.
Ach ja zo zijn er van die dagen dat het gewoon even minder is, dat mag ook wel hoor. Morgen weer een nieuwe dag.

12 gedachten over “Tropisch warm…..

 1. Logisch dat je er eventjes doorheen zat, maar kop op hoor Anneke! Het wereldje van je moeder is inderdaad klein en voor haar was dit bezoekje nou eenmaal heel bijzonder. Hoop dat alles goed gaat met je broer. En ook dat je weer door je dipje heen bent!
  Zo… ik ben weer helemaal bijgelezen bij jou, nog één blog te gaan en dan ben ik weer bij!
  Vanaf vandaag weer de tijd aan mezelf 🙂

  1. Zo diep was mijn dip niet gelukkig hoor. Gewoon even een baaldag, dat mag soms. Vandaag bij mijn broer geweest en het gaat heel erg goed. Blij dus. Je hebt inderdaad je best gedaan, ga het later nog even nalezen allemaal. 😉 Geniet van je vrije tijd.

 2. Ja zoals je al zegt, haar wereldje is klein geworden en vergeet ook niet dat “de dominee”, net als de “dokter” vroeger wél iemand was die je niet zómaar over de vloer kreeg.
  Bovendien heeft je moeder zich vast niet gerealiseerd dat jij eigenlijk óók een beetje je verhaal kwijt wilden en het “samengevoel ” met jullie zoon/broer had willen voelen want wie is er nou nóg meer betrokken bij een broer….precies , de moeder!
  Ik begrijp je ergernis van het moment maar gelukkig heb je ook begrip voor haar, op haar leeftijd heeft een kind meestal een totáál andere plaats in het leven gekregen omdat zij zélf een beetje buiten het gewone leven is komen te staan. Dikke knuffel om je een beetje te troosten!

  1. Dank je wel, lief dat je zo meeleeft. Ik snapte het ook wel hoor van mijn moeder maar inderdaad misschien had ik zelf wel de behoefte om over mijn broer te praten.
   Vandaag kon ze haar mond niet over hem ophouden haha. Zal bij mij ook wel een afreageren van de spanningen zijn geweest.

 3. Kan me voorstellen hoor, jou ergernis, en natuurlijk mag dat, het hoort er denk ik zelfs een beetje bij ……. je hebt met die warmte alle spanning gehad, doet van alles en nog wat voor ongeveer iedereen, maar jij ben er de laatste dagen aardig bij ingeschoten …… hoop dat je je vandaag wat beter zult voelen.

 4. Beetje ‘narrig’ in het lijf?
  Toch last van de warmte?
  Je hebt soms af en toe van die dagen.
  Gelukkig komt er altijd weer een morgen die beter is.

  1. Ja dat hoop ik ook wel. Ik heb wel gemerkt toen mijn moeder haar zicht voor een groot deel kwijt raakte en daardoor niet meer kon lezen, puzzelen, handwerken, zingen wat ze altijd deed en op clubjes zat haar wereld kleiner werd. Dat is jammer maar het is niet anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s