Unreal…………

Bloemen Kinderdijk1Sinds ik niet meer werk lijkt het wel of er altijd wel weer iemand is die een beroep op me doet en ik ben het even zat dus een beetje aan het spijbelen voor mijn gevoel.
Het gaat met mijn broer goed dus daar is rust momenteel, het betekent wel meer keer naar mijn moeder maar met dit weer is dat geen straf een stukje te fietsen zo nu en dan.
Bloemen Noord3Nu is het geval dat vorige week mijn buurman voor het eerst sinds 3 jaar weer een epileptische aanval kreeg en een dag in het ziekenhuis lag. Hij heeft er altijd nog een tijdje daarna last er van. Bovendien heeft hij het gevoel dat hij weer terug bij af is.
Nog vervelender werd het toen zijn vrouw, mijn buurvrouw dus, twee dagen nadat hij thuis was gekomen zelf opgenomen moest worden in het ziekenhuis met een ontstoken been.
Kaardenbol6Niet heel ernstig maar wel heel pijnlijk en vervelend natuurlijk.
Ze ligt in een ziekenhuis dat voor mij niet zo makkelijk is om naar toe te gaan met openbaar vervoer dus heb ik wel het gevoel dat ik een beetje spijbel en bewust wat afstand neem.
Ga wel iedere dag even vragen bij de buurman en een praatje maken en heb de buurvrouw wel opgebeld in het ziekenhuis en berichtjes gestuurd. En ik let ook wel of ik geen gekke geluiden hoor, dan kijk ik even over de schutting of alles nog goed is. Maar daar hou ik het even bij. kattenstaarten1Ze hadden gevraagd of ik vrijdag thuis kon blijven en dan even zo nu en dan te kijken bij de buurman of alles nog goed gaat. Een dilemma want het was “mijn dag” om naar mijn moeder te gaan.
“Nee” is ook een antwoord hoor mam, zei mijn zoon en eigenlijk is dat ook zo. Het hemd is altijd nader dan de rok en momenteel zijn toch mijn broer en moeder mijn eerste prioriteit, dus heb ik gezegd dat ik niet kon.

En vandaag had ik onverwacht een “vrije” dag. Ben momenteel bezig de laatste foto’s van het huwelijk uit te zoeken en dat is een hele klus moet ik zeggen. KapmeeuwDus op het heetst van de dag zet ik een lekker muziekje op en ga ik zitten photoshoppen. Ontzettend leuk maar wel tijdrovend werk. Er zitten echt schitterende foto’s bij moet ik zeggen.
Vanmiddag even een rondje gaan fietsen naar Kinderdijk, dan heb ik altijd meteen zo’n vakantiegevoel over me. Het is daar prachtig.
Als ik er ben staan er 3 Japanse meiden, die perfect Engels spraken trouwens, foto’s te maken.
“Unreal” zei een van hen “Like a picture”. En zo is het ook, het ziet er gewoon prachtig uit en zeker vanmiddag met die prachtige Hollandse luchten er bij.
Molen Kinderdijk detailOp de pont terug kom ik een man tegen in een soort ligfiets, ik maak een praatje en hij vertelt te gaan fietsen naar Italië voor Artsen zonder grenzen. Ik heb meteen een mooi verhaal voor mijn krant, vraag of ik een foto mag maken en of hij er iets over wil vertellen. Allemaal onderweg van Kinderdijk naar Krimpen aan de Lek. Snel interview haha. Molen kinderdijk detail1Rest op de site even opzoeken. Mooi meegenomen in deze komkommertijd.
Pik op de terugweg een Chineesje mee en als ik thuis ben krijg ik een whatsappje van mijn schoondochter. Een volgende leuke klus, haar opa en oma zijn binnenkort 60 jaar getrouwd en ze vroeg of ik wat familiefoto’s wilde maken. Hartstikke leuk hoor. Ik heb echt momenteel een schat van een schoondochter die me laat voelen dat ik geen zoon kwijt raak maar een dochter er bij krijg.
Dit is ook mijn weertje moet ik zeggen, heb de luxe dat ik op het heetst van de dag gewoon rustig aan kan doen en daar geniet ik van.
Count my blessings. Het was een geweldige spijbeldag.

 

20 gedachten over “Unreal…………

 1. Je hebt gelijk dat je even afstand neemt en je zoon ook want ‘nee’ is inderdaad een antwoord. En je bent niet eens verplicht uit te leggen waarom niet. Ik ga een keer naar Kinderdijk, maar ja er zijn nog zoveel plaatsen in Nederland die mooi en bekend zijn waar ik nog nooit geweest ben…
  Jij hebt een heerlijke dag gehad met ook nog een leuke ontmoeting en dat je het een spijbeldag noemt vind ik best grappig…

 2. Ja, het is wel herkenbaar hoor, als je eenmaal thuis zit gaan steeds meer mensen denken dat jij wel tijd zat hebt voor hun. Bij mij is dat veranderd doordat ik vrijwilligerswerk ging doen, maar goed, nu slokt het vrijwilligerswerk me af en toe volledig op ……….. ach, laat ik ook zelf gebeuren
  🙂 Maar af en toe moet je gewoon voor jezelf kiezen en inderdaad eens lekker spijbelen.

 3. Prachtige zin, “die mij doet voelen dat ik geen zoon kwijt ben maar een dochter erbij krijg!”
  Daar word zelfs een Hulk warm van.

 4. Goed dat je nee gezegd hebt. Duidelijk ook, want nu konden ze tijdig op zoek naar iemand anders. Om nee hoef je je lang niet altijd schuldig te voelen. Prima woorden van je zoon dus.
  Zou je dat stukje over die fietstocht van die man ook hier kunnen publiceren? Lijkt met erg leuk om te lezen.

 5. Genieten van een ‘goede’ reputatie

  er zijn zo (en steeds meer) van die dagen dat het lijkt
  of haast iedereen
  goed en slecht te been
  met hoge verwachtingen naar je als gratis klusser kijkt

  Lenjef 🙂

 6. Ik zou het niet eens een spijbeldagje willen noemen. Gewoon een broodnodig ‘Anneke denkt een beetje aan zich zelf’-moment..

  Trouwens: Verstandige zoon heb jij…

 7. Nou je hebt anders nog genoeg gedaan zou ik zeggen, maar je bedoelt natuurlijk “gewoon lekker gedaan waar je zin in hebt” , en inderdaad, als je leven alleen uit verplichtingen gaat bestaan is burenhulp even te ver doorgeschoten!

  1. Ja inderdaad, ben nooit te beroerd om wat te doen hoor maar zeker nu heb ik het ook druk zat met mijn moeder en broer. En dan wil ik ook nog wel eens even niets voor mezelf dus fietsen of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s