Een rijke oogst…..

kruisbessenHet is dit jaar en goed fruitjaar voor mij en dat is heerlijk smullen. Iedere dag kan ik de tuin in om wat fruit te plukken, hoe vers en lekker kan je het hebben. aardbei (2)De kruisbes heeft dit jaar zoveel bessen gegeven dat ik ze amper voor kon eten, heb dan ook wat van weggegeven maar kan nog iedere dag een bakje plukken. Ook de vijgen doen het heel goed dit jaar, dus dat is voorlopig mijn toetje, of zo of door de yoghurt. vijgenDe aardbeiden worden wat minder maar ik heb doorbloeiers en dan opeens heb ik weer een beschuitje met aardbeien. SONY DSCDe bosbes had dit jaar een nieuw plekje van me gekregen, tegen het kasje aan uit de wind in het zonnetje en dat is te merken. Handenvol bessen heb ik er vanaf gehaald. De framboos die ik verwijderd had omdat hij zo enorm woekerde is toch weer op twee plaatsen terug gekomen en al is het niet veel zo nu en dan kan ik er even van snoepen. tomaten grootDit jaar heb ik ook voor het eerst boontjes in de tuin, heb er al vier keer van gegeten en zo te zien zit er nog een maaltje aan. DruivenEn de bietjes doen het ook goed, ze moeten nog een paar weken en dan kan ik die ook oogsten. Van mijn eerste komkommers en tomaten heb ik al een lekkere salade gemaakt met de pluksla uit de tuin en verse bieslook. Als ze allemaal rijp en groot worden kan ik nog wel een paar maanden komkommers en tomaten eten. PaprikaEr hangen er zat aan. De paprikaplant geeft al de eerste vruchten. Ook de druif doet goed zijn best, als het andere fruit weer een beetje op is dan zal ik daar weer van kunnen eten. Waar ik voor de tweede keer ingetrapt ben zijn de planten die puntpaprika’s genoemd worden door de verkopers. SONY DSCNiks puntpaprika’s, het zijn gewoon pepers, ik proefde er een van de week en heb een half uur water en melk zitten drinken om dat gevoel kwijt te raken maar goed als decoratieplant zijn ze ook wel leuk. komkommerHeb ze wel voor straf uit mijn kastje verwijderd. (haha) Ik vind het gewoon zo ontzettend leuk al dat fruit en die groentes en ieder jaar leer ik weer er van, wat ik beter wel en beter niet kan doen. Het is een beetje uitproberen en al doende komen ook de dingen van hoe mijn vader het vroeger deed wel terug bij me of ik vraag het aan mijn broer die ook een grote moestuin heeft. En zoals vanavond dat het dan nog zo lekker buiten is gewoon nog een paar uurtje lopen rommelen in de tuin, puur genieten.

19 gedachten over “Een rijke oogst…..

  1. Heerlijk gezond blogje. Kruisbessen kun je hele lekkere jam van maken.kreeg onlangs een potje van een kennis. Lekker! Kan me voorstellen dat je geiet vn alles wst je tuin voortbrengt.

  2. Kruisbessen heb ik héél lang niet gegeten, vroeger kwamen ze thuis wel eens op tafel als toetje maar ik kan me de smaak niet meer zo herinneren. Fruit is niet héél erg aan me besteed, ik ben er meestal te lui voor om het te eten. Maar jij spaart een hoop geld uit voor de groentenman én het is natuurlijk veel verser en dus gezonder!

    1. Ik ben echt een fruitofiel noem ik het altijd. Eet echt altijd wel een paar stukken fruit per dag. En zo zomers uit de tuin is helemaal lekker en makkelijk natuurlijk.

  3. Pas maar op!
    Ik ga je vanaf nu Flipje noemen, dat fruitbaasje uit de Betuwe.
    Ik geniet van je tuinverhalen.

  4. Wat een rijkdom hé, zo’n snoeptuin 🙂 Ik heb maar een bak met aardbeien op het balkon, maar kan er ook echt elke dag wel 2 opsnoepen …….. en als alle paprika en tomaten zullen volgroeien ga ik nog veel meer genieten van mijn balkon 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s