Klus geklaard……….

Rayan2Het jonggehuwde stel waar ik de foto’s gemaakt heb was weer terug van de huwelijksreis naar Bali en ze waren natuurlijk heel benieuwd naar de foto’s.
Ik had ze voor ze op vakantie gingen, de dag na hun huwelijk, al een paar foto’s toegestuurd om te laten zien.
Het was uren werk om van de ongeveer 1600 foto’s een diashow van zo’n 700 foto’s te maken die het verhaal van hun huwelijksdag vertelde.
Gisteren had ik het afgekregen en was ik even zelf al gaan zitten kijken en het zag er leuk uit.
Een combinatie van een aantal mooie stijlvolle foto’s en daarbij een aantal grappige sfeerplaatjes zal ik maar zeggen.
Ik weet niet hoeveel uren ik er mee bezig geweest ben maar best heel veel. Sommige foto’s ben je gewoon meer dan een kwartier bezig om dingen weg te werken die ik liever niet zag, zoals vreemde achtergronden. Dat is een heel klus maar ook zo leuk om te doen.
Vanavond kwamen ze kijken naar hun foto’s en ze waren er ontzettend blij mee.
Ik had er nog geen boek van gemaakt omdat het zoveel foto’s zijn en het toch wel heel persoonlijk is wat ze er in willen.
Ze gingen er over nadenken of ze er nog een boek van wilden hebben, misschien wilde haar moeder het maken zei ze een beetje schuchter. Maar heel eerlijk gezegd zou ik het niet erg vinden hoor.
Aan de ene kant is het een uitdaging om het te maken, leuke effecten er aan toe te voegen, had er ook wel zin in maar ik weet ook dat het echt uren werk is om te doen.
Ach ik zie het wel, ik heb ze aangeboden als ze het toch nog willen dat ze het maar aan moeten geven.
Voorlopig zijn ze heel blij met hun foto’s.Rayan399 Ik vond het heel spannend maar ook leuk om te doen en ik heb er echt heel veel van geleerd over dingen die je in de gaten moet houden als je foto’s maakt. Zoals achtergronden, of mensen die boven iemands hoofd net met een camera filmpjes staan te maken, een heel werk om dat weg te werken.
Dus een goeie fotoles, zou het niet gauw nog een keer doen, gewoon wat foto’s voor iemand maken geen probleem maar zo’n heel bruiloftsfeest en de nabewerking niet meer.
Je loopt heel de dag op te letten wat gebeurt er wat voor dingen zijn leuk om te fotograferen, zodat je zoals de bruid vooraf zei “Gewoon meedoen hoor met het feest en de bruiloft”  niet toekomt. Pas ’s avonds was het wat rustiger en kon ik ook nog wat genieten van het feest. Maar een leuke ervaring was het zeker.

 

11 gedachten over “Klus geklaard……….

 1. Dit soort projectjes is altijd leuk. En ontspannend. Is net zoiets als een legpuzzel maken vind ik altijd.

 2. Je hebt de klus toch geklaard. Ik heb de energie niet meer om zoiets te gaan doen, ben al blij dat ik schrijf en lees..Goed gedaan Anneke.

  groetjes, Ria

  1. Dank je wel Ria, ja maar jij maakt altijd leuke en grappige gedichten en blogjes, ieder zijn ding toch. Al weer fijn dat je weer de energie hebt om te lezen en te bloggen….. groetjes,Anneke

 3. In ieder geval heb je eer van je werk!
  Mij werd een paar jaar geleden gevraagd of ik wilde filmen met mijn videocamera op de bruiloft van een nichtje, ik heb ‘nee’ gezegd. Helaas viel mijn ‘nee liever niet’ in dit geval niet in goede aarde en in combinatie met nog een aantal vervelende dingen zijn we uiteindelijk helemaal niet naar de bruiloft geweest…

  1. Ja soms verwachten mensen ook dingen van je en als je dan nee zegt dan valt dat soms verkeerd, dat is jammer natuurlijk en zeker dat je daardoor de bruiloft ook nog moest missen.

 4. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, het is een hele verantwoording om zo’n reportage te maken én veel werk! Maar erg leuk dat de foto’s in de smaak vielen en heel verstandig dat je ze zelf de keus laat maken voor een album. Het zal voor de moeder van de bruid ook een eervolle taak zijn die ze graag zélf opeist en de bruid zal wel weten dat ze dat aan kan. Ook dat is altijd een flinke klus en best lekker dat je nu weer wat meer tijd voor jezelf hebt.

 5. Onze zoon heeft onlangs foto’s gemaakt tijdens de uitvaart van jongste broer. Heeft ze op cd aangeleverd bij schoonzus en daarna nog een album gemaakt. Mooi aandenken aan een, toch wel. verdrietig gebeuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s