Fotograferen

Reiger10Nou ja wie mijn blog een beetje volgt vertel ik geen geheim dat ik fotograferen steeds leuker ga vinden. En hoe meer ik het doe hoe meer ik ook weet dat ik nog heel veel te leren heb en dat is een uitdaging om me te verbeteren.
Maar ik weet ook dat ik geen fotograaf zal zijn die uren ergens achter een kijkscherm of zo gaat zitten om een bepaalde vogel op de foto te nemen.
Ben toch meer een mens die door de polder fietst en dat opeens wat ziet, afstapt en kijkt of het leuk is om een plaatje van te maken.
Meerkoeten2En daarbij val ik toch vaak op gekke dingen die ik zie, zoals op de foto op deze blog van de drie meerkoeten, je ziet ze overal in de polder, ze zijn redelijk makkelijk te fotograferen maar dan zie ik er opeens drie op een rij op een poot staan en dat vind ik dan grappig. Net alsof ze een wedstrijdje doen wie het langst op een poot kan staan. 😉
Reiger8Of een reiger die op een mooie plaats staat en al heb ik al dan 100 keer een reiger op de foto gezet, dat blijf ik mooi vinden.
Niet altijd hoeft het voor mij een technisch perfecte foto te zijn, er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan ik, maar wel iets wat mij boeit of aanspreekt.
FuutmetjongenZoals bijvoorbeeld vandaag dat ik weer een echtpaar fuut met jongen zag,  er zijn er momenteel zoveel in de polder maar gewoon dat schattige van die jongen op de rug, de liefde waarmee ze gevoerd worden, daar ga ik echt wel even voor in het gras zitten om te proberen een mooi plaatje te schieten.
Heel kritisch ben ik wel geworden, soms maak ik wel 20 of 30 foto’s en hou ik er maar een of twee over en de rest gaat gewoon weg.  En dat is soms wel lastig.
Als ik thuiskom is het eerste altijd wat ik doe, even gauw kijken of er wat leuks bijzit of iets onverwachts en soms heb ik dan opeens zo’n foto waarvan ik denk. Fuut familie4Yes, die is echt mooi.
En dan is “mooi” nog heel persoonlijk ook want wat voor mij een mooie foto is kan een ander wel helemaal niets aan vinden en dat mag.
Iets meer afstappen en wat meer gaan wandelen zou ik soms wel eens moeten doen, dus wie weet de komende weken als ik wat meer tijd heb.  Zin in.

8 gedachten over “Fotograferen

  1. Zo werkt dat bij mij ook, als ik mijn camera bij me heb blijf ik plaatsjes schieten en dat schiften is dan niet altijd makkelijk. Maar om me teveel bezig te houden met lenzen en al die mogelijkheden in een camera, nee daar heb ik geen geduld voor… Leuke plaatjes weer Anneke!

  2. Mooie foto’s maken vraagt ;óók een beetje geluk, en dat kan iédere fotograaf hebben,dus ook de amateur fotograaf. Met jouw foto’s is niets mis hoor, die fuut is prachtig met ook nog die mooie spiegeling!

  3. Ik zag vandaag twee van die jonge zwembeesten en ik dacht dat het meerkoeten waren. Maar ze zien er anders uit dan de jouwe. Maar wat heb ik dan gezien. Ze hadden rode snaveltjes en ze waren wat kleiner dan eenden.
    Beetje amateuristische vraag geloof ik he?

    1. Zoals jij ze beschrijft zijn dat wel jonge meerkoeten. Op de foto hier staan jonge futen.
      En een jaar geleden noemde ik ook alle zwarte beesten in de polder waterkippen, sinds ik ben gaan fotograferen heb ik veel bijgeleerd over de beestjes en bloemetjes in de natuur door veel op te zoeken en boeken te kopen er over. En ik weet nog zo heel weinig eigenlijk dus er is nog genoeg te leren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s