Hersenkronkels……..

hersenssssssssEigenlijk zijn hersens toch wel bijzondere dingen, op een of andere manier kan je ze toch wel sturen en programmeren en opdrachten geven om anders te gaan denken.
Althans dat gevoel heb ik wel tenminste zo nu en dan.
Zoals toen ik stopte met roken zo’n 14 jaar geleden, na een medisch onderzoek bleek roken ook slecht voor mijn maag te zijn, ik kwam thuis, rookte mijn laatste drie sigaretten op en zei ik rook nooit meer.
Ik was best een verstokte rookster en toch kan je blijkbaar je hersens zo programmeren dat de zin in het roken helemaal weg is. Heb het ook nooit meer gedaan.
Of zoals twee weken geleden toen ik nadat ik bij verschillende mensen klachten gezien had van knieën en gewrichten en ook mijn ene knie rommelt wel eens een beetje.
En omdat ik best wat minder zou mogen wegen dacht ik, ik stop met koek, snoep, snacks, alcohol tot er 10 kg af is.
Het gekke is dat mijn hersens als ik iets aangeboden krijg ergens meteen zeggen, nee niet doen, terwijl daarvoor er altijd wel een discussie was in mijn hersens tussen nee en ach wat kan jou het schelen, het is toch lekker. Een rare gewaarwording.
Zeg niet dat ik het eeuwig volhoud hoor maar voorlopig gaat het al twee weken goed.
En normaliter had ik altijd zo’n uur of 10 even zo’n gevoel van ik heb ergens trek in en nu mijn hersens blijkbaar weten dat ik niks neem krijg ik ook dat gevoel niet meer. Bijzonder eigenlijk.
Of het ook werkt weet ik niet, maar ik voel wel dat alle kleding wat ruimer begint te zitten, ik weeg me maar niet want dat werkt bij mij niet zo goed. Over een aantal weken zal ik het wel eens doen als ik zeker weet dat er wat kilo’s af zijn.
Hersens zijn rare dingen, zo heb ik ook zo nu en dan aardige hypochondrische neigingen en gaan mijn hersens een eigen leven leiden.
Ook zoals vanavond. Ik had mijn favoriete maal met mooi weer gemaakt. Tomatensoep, stokbroodje met kruidenboter, verse salade van komkommer en tomaat en een kopje verse muntthee uit de tuin er bij.
Heerlijk hoor.
Alleen toen ik de thee opschonk zag ik opeens iets wits, net alsof er een blaadje inzat.
Nou ja dat kan gebeuren in een tuin, had het wel gewassen maar soms blijft er wel eens wat zitten.
Ik haal het er uit en zie dat het een kleine spin is met zo’n bol kopje.
SONY DSCTja die 100 graden die ik opgoot overleefde hij niet natuurlijk. Ik dacht ach met zulk heet water zijn alle bacteriën wel dood tot ik het op ging zitten drinken en mijn hersens opeens een eigen leven gingen leiden.
Misschien was het wel een giftige spin dacht ik, en terwijl ik meer dan de helft al op had voelde ik mijn keel dik worden. Ik gooide de rest weg. Getver dacht ik, straks zit mijn keel helemaal dicht. Nou ja zo werken dingen bij mij dan.
Natuurlijk gebeurde er niets en was het allemaal onzin want toen ik wat anders ging doen en er niet meer aan dacht was ook mijn zogenaamde opgezette keel weer over.
Rare dingen die hersens maar wel handig om ze te hebben, ik moet er alleen mee leren omgaan. 😉

 

16 gedachten over “Hersenkronkels……..

 1. Als het zo makkelijk is ga ik mijn hersenen ook eens wat meer programmeren. Tien kilo eraf en dan minder pijn in de gewrichten, dat lijkt me heerlijk. Ik weet ook wel dat het beter is, maar het is moeilijk vol te houden. Ik snoep niet eens, ik eet gewoon te veel. Maar nu ga ik het proberen volgens jouw methode. Een, twee, drie……start.

 2. haha ja leuk blogje Anneke!
  Misschien moet je eens iets lezen van Silva Mind Control.
  Ik ben er al even mee bezig en heb kort geleden een cursus gevold (niet bij Silva) waarin we ook bezig waren met het herprogrammeren van je hersens. Je denkwijze aanpassen. Kan zowel positief als negatief. Affirmaties opzeggen werkt heel goed bij mij. Zo te lezen heb jij die methode ook toegepast!

  1. Nou ik moet zeggen, ik kende de termen niet hoor maar heb even zitten googelen.
   Ik heb dit soort dingen wel al een paar keer zelf ervaren. Bijvoorbeeld ik durfde een tijd geen auto te rijden, hyperventilatie, paniek. Toen zag ik een man op tv die had het over angsten en je angsten onder ogen zien. En ik dacht, die man heeft gelijk ik ben in mijn auto gestapt een eind gaan rijden en er gebeurde niets. Heb het daarna wel voorzichtig verder opgebouwd maar rij nu redelijk ontspannen weer in het rond. Ik vind dit soort dingen ook wel boeiend eigenlijk dat de geest zo bepalend is ook voor lichamelijke zaken en reacties.

 3. Ik herken dit wel hoor. Maar het lukt me op dit moment voor geen meter… pfff. Hoewel ik al 3 avonden niks meer heb genomen na het avondeten. En dat roken ging bij mij ook zo, een paar keer proberen en het mislukte steeds, tot ik op een keer dacht, nu is het over. Ik ben er al 34 jaar vanaf en ik taal er ook helemaal niet naar, nooit gedaan ook trouwens… Scheelde denk ik wel dat we allebei tegelijk stopten toen…

  1. Ik denk ook wel als je het echt wil dat het lukt hoor maar het blijft bij mij ook altijd een strijd tussen wel iets lekkers of een wijntje of niet. Maar voorlopig lukt het al 2 1/2 week dus ga ik gewoon ff door. Ja samen is misschien makkelijker, mijn ex stopte niet maar dat deed me toch niets eigenlijk omdat ik gewoon niet meer wilde roken. En je komt het overal tegen rokende mensen, niet alleen thuis.

 4. Raar mens ben jij !
  Ha, ha, ha, ha.

  Ben ook bezig met afvallen maar spinnen eet ik niet.
  Er zijn 5 kilo af en dat mag ook wel na al die zware fietstochten van om en nabij de 100 km.
  Zit enkel nog aan die verd…… medicijnen die mij ook zo dik maken.

  1. Ja dat denk ik ook wel eens dat ik een raar mens ben, maar heb ook leuke kanten hoor.
   En die spin heb ik niet opgegeten hoor. Er zaten balletjes vlees genoeg in de soep haha. Ja sommige medicijnen zorgen inderdaad er voor dat je gaat groeien dat is vervelend. Kiezen tussen twee kwaden is het dan he…… Maar het begin is er toch 5 kg.
   Ooit was ik ook gaan lijnen en vertelde trots dat ik 2 kg afgevallen was en mijn broer zei toen pff 2 kg wat is dat nou. Nou zei ik toen, ik kan nou eenmaal niet beginnen met 10kg toch?

 5. Ja, rare dingen die hersens. Kijk alleen al naar de karakterveranderingen na beschadiging.
  Angst op de snelweg heb ik nog steeds. Mijn denken beïnvloed gewoon mijn lijf zodat ik denk dat ik ga flauwvallen.
  Tja. Als ik dat nog eens mocht overwinnen. Dat komt nog hoor.

  Ben trouwens ook voor het eerst in mijn leven een beetje op dieet: ik laat de slagroom en de kroketten even voor wat ze zijn, en heb het buikspierbankje pontificaal in de kamer gezet. Nou ja, het is een begin. Wil gewoon weer normaal mijn broeken dicht kunnen knopen. Echt veel te zwaar ben ik niet, maar die buik is zo dik geworden. Vervelend.
  Leuke blog Anneke.

 6. Ik zie nét in het nieuws dat er een apparaat ontwikkeld wordt waarmee je d/m/v hesengolven dingen kunt besturen;-) Maar inderdaad, wij mensen kunnen héél veel lichamelijke dingen zélf beter regelen of juist verknoeien. Je kunt jezelf ziek maken en dus óók beter maken al gaat het natuurlijk niet voor álle kwalen op!
  Stoppen met roken is ook zoiets, ik ben ook gestopt op het moment dat ik voor een operatie naar het ziekenhuis moest, ik rook nu al een jaar of 35 niet meer maar tóch mis ik het nog vaak, toevallig droomde ik vannacht weer eens dat ik rookte;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s