Drie stappen terug…….

Afgelopen zondagavond kreeg mijn broer flinke koorts en mijn schoonzusje belde de HAP.  Hun eigen huisarts had dienst en kende de achtergrond en stuurde meteen een dokter langs.
Die deed wat onderzoeken en vond het wenselijk dat mijn broer toch maar weer naar het ziekenhuis zou gaan en dat gebeurde dus.
Hij werd weer opgenomen om te kijken waar die koorts vandaan kwam.
Maandag kwamen ze er achter dat hij blaasontsteking had maar ’s avonds ging het niet goed met hem, zijn bloeddruk was veel te laag en hij werd overgebracht naar de IC.
Toen ik vanmorgen belde of ik vanavond zou rijden voor mijn schoonzusje vertelde ze het dat hij weer op de IC lag. Hij had zelf gebeld, wat ik dan weer een beetje vreemd vind, waarom bellen ze niet naar mijn schoonzusje dat hij naar de IC is gebracht.
Maar goed vanavond zouden we op bezoek gaan, als het mijn man was geweest was ik vanmorgen meteen gegaan om even te kijken hoe het ging maar wat dat betreft is mijn schoonzusje wel zo nu en dan een beetje wereldvreemd lijkt het wel.
Ik dus met haar meegegaan vanavond, hij lag inderdaad nog op de IC, het ging weer iets beter maar vanmorgen had hij hele hoge koorts gehad en de dokter had gezegd dat hij heel ziek was.
Vanavond had hij wel weer wat gegeten een paar beschuitjes maar hij was nog doodmoe.
Naast een blaasontsteking dachten ze dat er ergens nog een ontsteking zit, de medicijnen begonnen nu een beetje aan te slaan.  En daardoor had hij die hoge koorts gekregen.Zelfs vanavond ging mijn schoonzusje niet eens even met een verpleegkundige praten of zo. Maar goed als zij het niet doet, moet ik het dan wel doen?
Dus weer drie stappen terug, het ging eigenlijk best goed weer toen hij thuis was, hij kon iedere dag wat meer.
Hopen maar dat de medicijnen goed aanslaan en hij weer vooruit gaat en de ontstekingen weer genezen.

16 gedachten over “Drie stappen terug…….

 1. Nou, als je schoonzus dan niet benieuwd is, en jij wel, zou ik daar toch maar even meer info over willen hebben. Tenslotte is het wel je broer. Sterkte allemaal.

 2. Ja, misschien durft ze niet tussendoor op bezoek te gaan terwijl dat toch op de IC mag. En ze zal er denk ik op vertrouwen dat ze het juiste doen. Maar ik was ook niet zo passief gebleven hoor…
  Sterkte en heel veel beterschap voor je broer!

 3. Gelukkig dat er zo snel goed gereageerd werd, nu is hij goed onder controle en krijgt wat hij nodig heeft. Misschien wilde je broer zélf liever naar z’n vrouw bellen, om haar niet al te erg te laten schrikken. want als je de patient zélf spreekt kinkt het toch minder erg dan dat een zuster je belt om te zeggen dat je man op de IC ligt.
  Maar ik zou , zeker weten, ook zo vaak mogelijk in de buurt willen zijn bij m’n doodzieke man.

  1. Ja dat zou ik ook willen, zou er zeker even zijn gaan kijken, dat mag altijd op de IC hoeft geen uren. Lastig is dat zij geen rijbewijs heeft dus altijd of met de bus moet en een beetje verwend is dat mijn broer haar overal naar toe rijdt, zelf zou ik gewoonin de bus gestapt zijn. Maar als ze ons gebeld had hadden wij ook wel even gereden hoor.

 4. O, wat naar zeg!! En ja, ik zou als ik je zus was geweest ook bovenop gezeten hebben, maar goed niet iedereen is hetzelfde, en hij is daar natuurlijk wel in goede handen.
  Hoop trouwens voor jullie dat het ondertussen alweer een heel stuk beter gaat en hij van de IC af is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s