Familie krijg je…………

Pff ik word soms heel erg moe van mijn familieleden, wat kunnen die soms ontzettend moeilijk doen over dingen. Mijn broer ligt nu alles bij elkaar al bijna een week of drie in het ziekenhuis en iedere avond belt mijn schoonzusje mijn moeder op om te vertellen hoe het met hem gaat. Hartstikke lief van haar. Mijn moeder had nogal de gewoonte om hun regelmatig te bellen en zo is dat dus mooi opgelost, dat is ook meteen over. (Nu belt ze mij een paar keer per dag of mijn zus haha maar ik vind dat niet zo erg). Gisteren was ik met mijn zus lekker naar de stad geweest, naar Gouda in dit geval. Heerlijk even gewinkeld, weinig gekocht zo tussen de seizoenen maar het was prachtig weer dus geen straf om daar even rond te lopen, uitgebreid op een terrasje te lunchen. Nu ligt mijn broer in Gouda in het ziekenhuis en omdat we er toch waren zeiden we, laten we even langs wippen. Eigenlijk krijgt hij ’s middags nooit bezoek dus hij vond het heel leuk dat wel opeens voor zijn neus stonden. Toen we weer naar huis gingen reden we nog even langs onze moeder en vertelden we dat we bij mijn broer geweest waren. “Ik zou hem ook wel een keer willen zien” zei ze. Dus wij gingen zo even overleggen dat als hij nog lang daar moest blijven we haar wel eens een keer mee zouden nemen naar het ziekenhuis. Ik snap best dat ze haar kind, want dat blijft het toch altijd, ook wel een keer wil zien. ’s Avonds gaat de telefoon en mijn schoonzusje belt, nou doet ze dat heel vaak want ze zit dan ook alleen thuis en om een praatje verlegen. Dus ik vraag hoe het gaat, vond ie het leuk dat we geweest waren. Opeens zegt ze plompverloren “ik heb ma gebeld en ze zei dat ze naar het ziekenhuis ging maar dat gebeurt niet hoor”. Ik was perplex. Dat is veel te druk voor hem zei ze. Pff nou ja wat een flauwe kul, Jan en alleman komen daar op bezoek en dan zou een half uurtje ’s middags met mijn moeder te druk zijn. Dat kon ik me niet voorstellen en dat zei ik haar ook. Ook dat ik het me best voor kon stellen dat ze als moeder haar kind een keer wil zien ook al is zij al 98 en hij bijna 68. Dan nog. En mijn broer is momenteel aan de beterende hand, dus zag ik dat bezwaar niet zo. Ik zal het wel vanavond aan hem vragen, zei mijn schoonzusje dan hoor je het nog wel. Ik baalde er van eigenlijk, waarom zo moeilijk doen, wij rijden mijn moeder, ze hoeft er niets aan te doen, niets voor te laten. Waarom wil ze dat dan niet, om hem te beschermen, waartegen dan als andere wel mogen komen op bezoek. Vanavond heeft ze me niet gebeld voor de eerste keer, dus ga ik haar morgen toch maar even bellen. Had vanavond ook die behoefte niet, even vragen wat mijn broer er zelf van vond dan dat zijn moeder wil komen. Wat kunnen mensen toch problemen maken die er niet zijn zeg, ben benieuwd wat ze morgen te zeggen heeft.

20 gedachten over “Familie krijg je…………

 1. Hè bah, wat vervelend nu. Alsof jullie allemaal niets anders aan jullie hoofd hebben. Tja…waarom?
  Misschien was je broer wel boos op je moeder of zo?
  Nou, ik hoop dat de lucht maar snel geklaard is.

  1. Nee hoor mijn broer was helemaal niet boos op mijn moeder. Hij ging er altijd iedere dag heen en deed alles voor haar, vandaar dat mijn moeder hem ook mist natuurlijk en hem graag even wil zien. Dat vond ik niet teveel gevraagd eigenlijk. Het komt echt van mijn schoonzusje af, snap alleen niet waarom.

 2. Tja het lijkt me beter het even af te wachten in plaats van direct in de stijgers te klimmen. Wie weet eigenlijk echt iets van elkaar…..sterkte hoor

 3. Als je broer normaal ’s middags geen bezoek krijgt, zou ik ma in de auto hijsen en er naar toe gaan,. Eerst zelf even gaan kijken hoe broer is, vragen of hij moeder wel even zou willen zien, en dab gaan! Wat een flauwekul dat moeder niet mag, terwijl jan an alleman wel gaat.

  1. Ja dat vind ik nog steeds wel jammer hoor maar soms spelen er onderhands weer andere dingen. Maar het is gelukkig opgelost, morgen komt mijn broer thuis en dan kan mijn moeder daar een keer op bezoek gaan.

 4. Ik vind het heel gewoon dat je moeder haar zoon wil opzoeken. Hoe kan iemand van 98 nou te druk zijn… Een half uurtje is ook genoeg inderdaad. Nou ben benieuwd!
  Tja… familie…

 5. Ik denk dat ze het zelf allemaal onder controle wil houden wie er wanneer komt.
  Ik zou het er gewoon tijdens het bezoekuur met je broer en schoonzus samen over hebben, dan hoor je vanzelf hoe je broer er over denkt. In geval van wel of niet te druk kun je ook altijd nog de arts raadplegen.

  1. Ja je hebt het goed bedacht, ze was meer gepikeerd dat we het er met onze moeder zonder haar ruggespraak over gesproken hadden denk ik dan op zich dat mijn moeder op bezoek kwam. Nou ja hij komt morgen thuis dus dan gaan we daar een keer heen.

  1. Nee ze heeft geen moeder meer, die is toen ze nog maar net iets in de 20 was al kwijtgeraakt. Normaliter heeft ze een goeie band met mijn moeder hoor, ze doet al jaren haar boodchappen en de was. Maar goed denk dat ze meer ruggespraak had willen hebben en daar heeft ze dan wel weer een beetje gelijk in. Het is gelukkig opgelost omdat mijn broer morgen thuis komt.

 6. De “warme”en de “koude kant”familie is toch altijd al een beetje tricky ! Ik snap wél dat je , als je man in het ziekenhuis ligt, het bezoek een beetje wilt reguleren. Wanneer dat niét gebeurt is er altijd kans dat er soms véél te veel mensen langs komen en een andere keer juist weer niemand en dat is niet in het belang van de patiënt .
  Maar wat je schoonzus dus éigenlijk had moeten is iets zeggen in de geest van ; ” lief dat jullie er met z’n z’n moeder heen willen, laten we even kortsluiten wanneer, zodat er dan niemand anders (behalve zijzelf misschien) gaat”. Maar ik las al dat het ondertussen opgelost is en dat je broer weer fijn naar huis kan.

 7. Wat een nare situatie, die gelukkig alweer is opgelost, maar ik kan me voorstellen dat het je dwars zat zeg!! Jammer hoor, dat je zus , hoe goed bedoeld ook, vind dat ze beslissingen voor zowel je broer als je moeder kan nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s