Omdenken…….

Omdenken, soms moet je dat wel, probeer je eens te verplaatsen in de situatie van een ander en hoe zou ik dan zelf reageren.
Dat heb ik geprobeerd met mijn schoonzusje en ik bedacht me dat niet het feit dat mijn moeder op bezoek zou komen haar waarschijnlijk stoorde maar omdat we het zonder even met haar te overleggen met mijn moeder besproken hadden. En eigenlijk vond ik dat ze daarmee wel een punt had. En we hadden ook een beetje wijzer moeten zijn want als we  daar met mijn moeder over spreken kan ze het over niets anders meer hebben.
Maar zoals met zoveel problemen lossen zulke dingen ook weer spontaan op want mijn broer mag morgen naar huis.
Toch was ik blij dat voordat mijn schoonzusje dat wist, we al samen een gesprek hadden gehad vanmorgen vroeg en ik bovenstaande tegen haar gezegd had. En ook gezegd dat de gezondheid van mijn broer momenteel het belangrijkste is en ik zou het niet willen dat hij over dit soort dingen zou gaat piekeren.
Ze was ook heel opgelucht en we konden er gewoon goed over praten verder zonder dat er iets van rancune bleef zitten. En als hij een paar dagen thuis is laden me mijn moeder in en gaan we even bij hem gewoon thuis op bezoek.
Nu mijn jongste zusje die ook gebeld was en sister in crime was wat betreft dit plan nog even om laten denken want tussen haar en mijn broer zitten nog wat pijnpunten van vroeger en zij had gezegd ik wil hier niet over discussieren en de hoorn er op gegooid.
En hoewel ze altijd zegt dat ze niet altijd als het kleine verwende zusje gezien wil worden,  een van haar pijnpunten, vond ik dat ook niet zo’n volwassen reactie. Waarmee dus weer bewezen is dat ze nog steeds het kleine verwende zusje is haha…….
Nou ja hopelijk kan ze ook een beetje omdenken. Heb nog wel een paar voorbeelden van haarzelf voorhanden 😉 om haar te overtuigen.
En dan ben ik wel weer klaar met al dat gezeur van familie, ga lekker een paar dagen mijn eigen ding doen daar ben ik wel aan toen ondertussen.

PS. Kan nog steeds geen foto’s plaatsen hier, daar baal ik stevig van dat zoiets opeens weg is. Heb al behoorlijk wat oude foto’s verwijderd maar nog doet ie niks, heeft iemand dat wel eens meegemaakt???

11 gedachten over “Omdenken…….

  1. Wonderlijk zoals er op de ziekte van je broer gereageerd wordt door de diverse familieleden. Maar wel fijn, dat er toch hier en daar goed over gepraat kan worden. Heb zoiets gelukkig zelf in de familie (nog) niet meegemaakt. Ik wens je veel wijsheid en sterkte.

  2. Fijn dat het weer is opgelost en dat het weer goed gaat met je broer. Dat bezoekje van je moeder wordt straks een feestje.
    OT: Gisteravond kon ik ook geen foto’s plaatsen en geen link invoegen… Ik heb de foto’s er met mijn I-Pad wel opgekregen (de kikker). Later ging ik weer terug naar mijn laptop en werkte het weer wel. Sluit de boel nog weer eens af als het niet lukt, ik heb namelijk op het moment dat ik mijn I-Pad ging gebruiken mijn laptop opnieuw laten opstarten…

      1. Ik zou eerst een keer naar het WordPress.com forum gaan. Daar hebben ze misschien wel ergens zo’n vraag met antwoord en anders stel je hem zelf. Soms best wel snel opgelost…

  3. Precies, zoiets schreef ik al in de reactie bij het vorige logje. Evengoed hád je schoonzus dus niet met een “oneigenlijk argument” moeten komen maar met de échte reden, die zou jij zeker begrepen hebben en dan was er geen wrijving geweest. Maar gelukkig is het nu opgelost!
    Nu je “kleine zusje”nog even bijdraaien 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s