Allemaal beestjes, zoveel beestjes……….

Hertenmet jonge Een van de dingen die ik wilde doen in mijn vakantie was naar de diergaarde Blijdorp gaan, zoals het nog steeds staat op de oude ingang. Vindt dat eigenlijk veel leuker klinken dan Rotterdam Zoo.
Het was een jaar of 6 geleden dat ik er voor het laatst geweest was en toen ging ik met mijn nicht en haar kind mee. Een kind dat heel de dag liep te zeuren en te piepen, waarvan mijn handen flink jeukten toen ze het klaarspeelde het hele eind terug naar huis te zitten janken in de auto omdat ze geen knuffel kreeg die ze wilde van haar moeder. En meer interesse had in de speeltuin dan in de dieren.

Maar dit terzijde. Daarom wilde ik gewoon graag alleen, veel kijken en veel foto’s maken. En dan wil ik niet gehinderd worden door iemand er bij die zegt, zullen we een bakje doen als ik net even op mijn gemakkie wat foto’s zit te maken.
Of om 4 uur zegt, zullen we nu maar weer eens naar huis gaan of zo.
Ik moet zeggen het is me heel goed bevallen, heerlijk was het. En ik trof het ook nog met het weer, behalve een te verwaarlozen klein buitje was het heel de dag prachtig weer en zonnig.  Een goede keus.

Een half uur fietsen en een half uurtje OV en ik stond in Blijdorp. Begonnen bij de Flamingo’s zo een beetje de dierentuin door gegaan, alles bekijken, overal waar ik wilde lekker zitten, zo nu en dan een bakje tussendoor en poffertjes eten in de zon.  Een geweldige dag zo.
Heb ook enorm gelachen bij de schildpadden die gingen paren. Buiten het feit dat het mannetje enorm kreunde (de aansteller) en het blijkbaar een hele klus was heb ik vooral genoten van de vragen van kinderen en de antwoorden van de papa’s mama’s, opa’s en oma’s.
Het varieerde van ze zijn een spelletje aan het doen tot de ene wilde niet doorlopen en de ander duwt hem vooruit.  Ja ook een manier om deze paring te omschrijven en een gemiste kans op wat voorlichting te geven, hoewel ik dat ook niet zou doen met al die mensen er bij haha……
Een vluggertje werd het niet want ik kon op mijn gemak mijn lens verwisselen, een broodje eten, een bak thee drinken bij wijze van spreken dan en het stel ging gewoon door.
Thuisgekomen merkte ik dat ik wel veel foto’s van jong leven, en jong leven maken zal ik maar zeggen, tussen mijn foto’s had zitten. Vandaar vandaag mijn keuze van foto’s uit Diergaarde Blijdorp: Moeder en kind en kinderen in wording.
Het was achteraf jammer dat ik niet wist dat er ook een avondopening was en ik daar een kijkje achter de schermen had kunnen nemen. Dat zijn speciale avonden die ze daar soms hebben en dat was net gisterenavond.
Ik moet op donderdagavond altijd mijn dingen voor de krant nog doen en vandaag weer naar mijn minibaantje en nog meer afspraken, anders had ik zeker gebleven, dat lijkt me zo leuk.
En heel eerlijk gezegd was ik het ook wel een beetje zat van een uur of 7 wandelen, fietsen, zitten en bezig zijn. Misschien een volgende keer eens.

12 gedachten over “Allemaal beestjes, zoveel beestjes……….

  1. Schitterende foto’s!
    Vorig jaar ging ik met mijn kleinkinderen (6 en 4 toen) naar Artis. Er werd absoluut niet gezeurd, maar zeer geïnteresseerd gekeken en de bevindingen besproken. Een heerlijke dag. Dit jaar wil ik nog een keer, maar dan met alledrie.

  2. Nou, als ik eerlijk ben, ga ik ook het liefst alleen naar zo iets toe. Inderdaad, gewoon je niet naar andere aan hoeven passen en al wil je een half uur bij een kooi staan, het maakt niet uit.

  3. Met kleine kinderen moet je rekening houden en toch maar niet verwachten dat ze uitsluitend geboeid zullen zijn door de dieren.Maar met een tijdige stop in de speeltuin is het dan toch wel te doen.
    Schildpadden zijn nou eenmaal geen “vluggertjes” dus verbazen doet een lange paring me niet!
    Als je echt voor foto’s maken gaat kun je inderdaad beter alleen ,of met een zielverwant, gaan;-)

  4. Heerlijk zo’n dagje dierentuin! En alleen is zalig, lekker je eigen ding doen op je eigen tijd en manier. Ik heb altijd gezegd als ik dichtbij een dierentuin kom te wonen neem ik een abonnement, maar tot nu toe niet gedaan. De dichtstbijzijnde is Dierenpark Amersfoort en nog geen 15 km bij ons vandaag, dus wat zou me tegenhouden… Misschien toch volgend jaar! Prachtige foto’s Anneke!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s