Ogentroost……….

Gisteren merkte ik het al dat mijn linkeroog kogennap zeer begon te doen en hoe verder de dag vorderde hoe zeerder het ging doen. Nu heb ik ooit een herpesvirus in mijn oog gehad, dat is heel vervelend en als je er niet op tijd bij bent best schadelijk voor een oog.  Dus vanmorgen meteen maar een afspraak gemaakt met de dokter en ik kon een half uur later al komen. (Wat een service hé). 
Gelukkig bleek het geen virus te zijn maar “gewoon” een ontsteking in mijn oog of eigenlijk meer mijn ooglid, dat inderdaad ook heel dik geworden was.  
Nu ben ik zelf ook wel van de alternatieve middelen maar de tip van mijn dokter om mijn oog met een wattenstaaf te deppen met verdunde babyshampoo vond ik toch wel eigenlijk een beetje apart.
oma weet raad1Maar goed, toch maar even een flesje babyshampoo gekocht. 
Toevallig had ik pas een boekje gekocht met ouderwetse tips over van alles met de titel “Oma weet raad”. Over schoonmaken, persoonlijke verzorging, behandelen van bepaalde kwalen. Een heel leuk boek trouwens, volgens mij waren ze vroeger nog niet zo gek met hun manier van werken op veel gebied. 
Maar in dit boek stond dus ook een tip om een ontstoken oog te behandelen, een kompres met kamille.
En dacht ik baat het niet dan schaadt het ook niet dus ik van twee theebuideltjes kamille een heel sterke thee getrokken, af laten koelen en een kompres op mijn ogen gelegd. Ik moet zeggen, ook al helpt het niet, het voelt heel ontspannend en rustgevend aan. 
De verdunde babyshampoo doe ik er ook regelmatig op. Babyshampoo prikt trouwens ook, misschien is dat goed, ik weet het gewoon niet.
Als mijn oog nog roder wordt moet ik nog terugkomen voor een penicillinezalfje maar voorlopig is dat gelukkig niet het geval. 
Al lezend in het boek kwam ik trouwens wel wat ouderwetse producten tegen zoals groene zeep, soda, azijn, ammonia dat schijnt voor deel dingen goed te zijn en voor veel schoonmaakklussen de oplossing.spin 1
Dus meteen maar een voorraadje aangeschaft want sommige tips ga ik zeker opvolgen.
Ook wel leuke dingen staan er in hoor, heb zo nu en dan ook wel zitten lachen, ook de nuchterheid waarmee het geschreven is dus. 
Er staan ook nog van die weerspreuken in en sommige zijn echt grappig.
Zoals deze:  Als een kruisspin een strak net spant dan blijft het mooi en droog weer…
Dus toen ik thuis kwam meteen in de tuin gaan werken en gekeken en ja hoor met een beetje fantasie zag ik een aantal strakgespannen spinnenwebben dus voorlopig blijft het mooi en droog weer…….. Of is hier de wens de vader van de gedachte, ik denk het laatste.

 

19 gedachten over “Ogentroost……….

 1. “Klazien uut Zalk” was ook zo’n kruidenwonder en toevallig las ik afgelopen weekend een artikel in de krant over een aantal dames die een serieuze studie begonnen zijn tot kruidendokter. Ik ben ervan overtuigd dat de natuur veel oplossingen voor onze kwaaltjes heeft. Tot op een bepaalde hoogte dan. Gelukkig gaat het met je oog weer de goede kant op. En ja, als het in mijn voordeel is, wil ik ook wel op zoek gaan naar kruisspinnen in webben 🙂
  Liefs Kakel

 2. Survival of the fittest

  toen de dieren nog konden spreken
  was de kans groot
  op een vroege dood
  elke infectie kon het leven afbreken

  Hopelijk komt het allemaal snel in orde, Anneke.
  Lenjef

 3. Hoop dat je oog gauw weer over is. Babyshampoo vind ik echt niks voor een arts om voor te schrijven, maar je weet nooit. Die oma’s vroeger waren nog niet zo dom nee. Ik ken het boekje, er is ook zo’n website die zo heet. Voor mijn andere weblog, die ik heb overgedragen aan iemand anders op het park waar we woonden, had ik een rubriek ‘Oma weet raad’. En groene zeep, schoonmaakazijn en soda heb ik altijd in huis en gebruik ik nog regelmatig. Nog niet zo lang geleden bedacht ik me dat ik al mijn schoonmaakmiddelen op wilde gebruiken en daarna gewoon de ouderwetse middeltjes gebruiken. Hoewel shout wel makkelijker is voor op de was als bijvoorbeeld Sunlightzeep of Ossengalzeep (heb ik trouwens ook in huis…) haha…

  1. O wat leuk om te lezen, ik kocht dit boekje pas bij de kringloop voor 50 cent, hou wel van dat soort dingen allemaal….. Ja Ossengalzeep dat gebruikte mijn moeder ook tegen vlekken. Heb trouwens ook shout hoor, vind ik ook wel goed.

 4. Oude huismiddeltjes zijn soms héél geschikt hoor! Maar inderdaad, ook ik heb nooit iets gehoord over babyshampo in dit verband.maar het vált te proberen.
  Beterschap met je pijnlijke oog, ik las al dat het gelukkig beter gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s