Hij zoemt weer……..

Vanmorgen toen ik opkwam was mijn oog ongeveer 2x zo dik als gisteren maar gelukkig in oogde loop van de dag begon het te slinken en denk nog een paar daagjes en het leed is wel weer geleden. Het is niet zo erg maar wel een beetje irritant en vermoeiend maar dat kon mijn humeur op deze stralende zonnige dag niet verzieken. Voel me wel een beetje kaal zonder make-up op maar goed dat neem ik maar even voor lief.
Eerst naar mijn minibaantje en daarna meteen een afspraak voor de krant, heel interessant over stervensbegeleiding door vrijwilligers thuis en in de hospice. Een heel mooi mens en een goed gesprek, nu nog het verhaal er over maken.
Daarna met mijn fiets naar de fietsenmaker en binnen 5 minuten was het verholpen, weer een nieuwe accu, dat is nummer 3 dus al.  Maar zoals ieder nadeel een voordeel heeft, heeft ook deze vervanging dat weer want dan krijg ik opnieuw 2 jaar voor 100% garantie op de accu. Maar eigenlijk is het te gek natuurlijk. Geloof dat zo’n accu zo rond de 600 euro kost omdat ik een “gouden” accu heb genomen waarmee ik dus het meeste aantal kilometers kan maken.fiets
Auto op stal gelaten en lekker gaan fietsen vanmiddag, heerlijk na die weken niet fietsen zeg.
Naar mijn moeder die gisteren weet ik hoeveel keren belde dat haar afstandbediening van de televisie het niet deed.
Als ik er aankom ligt ze op bed nog lekker even een dutje te doen. Eigenlijk te gek hoor, alles open natuurlijk, kon zo naar binnen om de sleutels van de schuur te pakken en pas als ik de dode geraniums geknipt heb en hier en daar in de tuin nog wat gerommeld wordt ze wakker.
Ja kan wel zeggen dat ze de deur op slot moet doen als ze gaat slapen maar dat doet ze toch niet, dat kan ik net zo goed tegen de deurknop zeggen die luistert ook niet.
Wij lijken best veel op elkaar en zijn allebei ook zo nu en dan redelijk eigenwijs en toch zelf alles nog willen doen en uitproberen. Ik kijk of de batterijen vervangen moeten worden maar dat is niet het geval. Die speciale afstandbediening met grote toetsen die ze heeft is gewoon kapot. (zou het besmettelijk zijn).
Er ligt in de la nog wel de originele afstandbediening maar met zo’n 15 % zicht ziet ze die knoppen niet meer en ik weet hoe ze is. Met wat verbandgaas en leukoplast plak ik alle knopjes af zodat alleen de aan en uit knop nog te gebruiken is anders weet ik het wel.
Ze kan het kleine knopje amper zien maar na een poosje oefenen met haar lukt het haar toch de tv uit en aan te zetten.
Eerst probeert ze het nog zittend in haar stoel waar de tafel dan nog tussen staat en als ik probeer uit te leggen waarom dat niet werkt zegt ze gewoon alsof het ook nog waar is “dat kon met die andere wel hoor”. Ik zwijg en zucht maar en zeg maar bij deze moet je even afstandbedieninggaan staan mam en richten op de televisie waarna ze doodleuk zegt “Ja dat doe ik met die andere ook altijd hoor”. Je zou ze soms……….. maar ach vooruit maar, als het niet erger wordt.
Samen verschonen we haar bed en ik neem de was mee. We drinken nog een bakje lekker buiten in het zonnetje en ik ga weer naar huis want ik heb nog een interview.
Een welbesteed dagje dus en heerlijk weer eens gefietst door de polder………
P.s. Ga gauw weer even lezen hier en daar hoor en reageren, tenzij het zulk mooi weer blijft dan zal ik veel buiten te vinden zijn.

Plaatjes internet…

11 gedachten over “Hij zoemt weer……..

  1. Ik zou het je wel willen sturen hoor maar het is echt meer een oproep om vrijwilligers te vinden voor onze regio die zich in willen gaan zetten.Dus een vrij zakelijk verhaal. Maar die mevrouw had wel mooie verhalen en ik kreeg een boekje van haar wat geschreven was door vrijwilligers. Heb het zelf ook bij mijn broer en zwager ervaren dat het mooi is als iemand zoals hij graag wil sterft, dat geeft ook aan de nabestaanden een goed gevoel. Althans zo heb ik het wel ervaren. Al blijf je ze dan wel missen natuurlijk.

   1. Ja, zo hebben wij het ook ervaren bij de euthanasie mijn vader. Hij wilde niet naar het hospice. In plaats daarvan kwam Linda van de thuiszorg iedere avond langs op het laatst. Ze is ook een volger van me nu op mijn blog.
    Misschien, als mijn moeder er niet meer is, wil ik ook wel zoiets doen. Helpen in een hospice of gewoon met een oudere een keert per week wat leuks doen. Wie weet. Voorlopig nog punten zat.

 1. Wat je zegt, pittig dagje! Mooi werk in zo’n hospice, ik heb er een paar keer iemand z’n laatste weken zien doorbrengen en was erg onder de indruk.Lijkt me mooi om daar deel van uit te maken!

  1. Ja het lijkt me ook wel moeilijk werk hoor. Maar heb het bij mijn broer gezien hoe fijn het is zo thuis afscheid te kunnen nemen. Ook een goed gevoel voor de nabestaanden. Ben nog nooit in een hospice geweest.

  1. Ja heb er bijna al weer 100 km op zitten daar was het ook wel weer voor. Hoewel ik ook nog even schandalig geprofiteerd heb van de auto van mijn zus door veel klusjes te doen waar ik de auto voor nodig heb. Dingen wegbrengen en nog wat grotere dingen kopen. Wel even makkelijk weer zo’n auto.

 2. De anderen zijn vaak dezelfden…

  sommigen
  vinden het
  vanzelfsprekend

  maar weten niet wat het betekent
  altijd voor anderen klaar te staan

  iemand helpen, ach,
  dat wordt wel
  door anderen gedaan

  Jouw moeder mag zich gelukkig prijzen met zo’n bezorgde dochter!
  Amai!
  Lenjef

  1. Ik krijg er ook veel voor terug hoor. Geniet er van, haar verhalen, haar altijd blij zijn dat je komt en het ook zeggen. Deed ze vroeger nooit hoor. Ook zeggen dat ze van je houdt. Vroeger was ze daar niet zo scheutig mee. Dus wat dat betreft denk ik als ze er niet meer is dat ik hier met een goed gevoel op terug kan kijken. Maar gelukkig is dat nog niet zover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s