Verwondering

KokkommersEigenlijk is het heel raar, vroeger verbaasde ik me nooit er over dat er groentes aan planten in de tuin groeiden en appels,peren, bessen, pruimen en wat we nog meer in de tuin hadden aan struiken en bomen groeiden.
Alle groenten kwam bij ons van de eigen tuin, werd voor de winter ingemaakt of bewaard in zand zoals de bieten en de winterpenen. Dat was normaal en daar dacht ik verder ook niet over na.
En nu ik een paar jaar bezig ben met mijn eetbare tuin zal ik het maar heel trendy noemen ben ik iedere keer nog verwonderd en ook gefascineerd dat zoiets gewoon uit een zaadje kan groeien. 
Of zoals de komkommers die best zwaar wegen, gewoon aan zo’n voor mijn gevoel dun draadje groeien en gewoon blijven hangen en daar hun voedsel door krijgen als door een navelstreng.
Had een keer een appelboompje van mijn vriendin gekregen waar het tweede jaar drie appels aankwamen, zo groot en zwaar aan zo’n ienieminie draadje vond ik. Heb hem helaas weg moeten doen omdat het een groot type boom was die zeker niet in mijn tuin paste.  tomaatjes3Bij mijn moeder in de tuin staat een klein appelboompje wat ook dit jaar voor het eerst wat appeltjes gaf en ze zijn nog lekker ook zijn.Ik  ruim er ook steeds meer grond voor in, zeker het stukje dat op het warmste gedeelte van mijn tuin is.
Vandaag een beetje aan het oefenen geweest met mijn fototoestel op een statief, gewoon om het eens uit te proberen.
Ook wat foto’s gemaakt in mijn kasje en buiten in de tuin. 
De tomaten buiten zijn blij met de zon en beginnen opeens snel te verkleuren en hapklaar te worden. Ik had twee plantjes over die ik buiten gepoot heb en die zijn zo groot geworden dat ze helemaal door de druif heen groeien en zo’n 1,5Spin eet vlieg 20 hoog zijn geworden. 
In mijn kasje varen mijn komkommers en de andere tomaten en paprika’s wel bij dit zonnige weer. Ik wist het wel de zon is goed voor iedereen. 😉
Na zo lekker bezig geweest te zijn, ook weer wat spinnen op de foto gezet, een die bezig was een vlieg te verorberen, ben helemaal gefascineerd door die spinnen in de tuin en zo lang er niet teveel tegelijk op me vallen als ik in de tuin bezig ben, vind ik het niet zo erg.
In een paar potten heb ik bieslook staan en ook verschillende soorten muntthee. 
Mijn maaltijd vanavond bestond dan ook uit sla (niet meer uit eigen tuin) komkommers, paprika, tomaten en verse bieslook met aardappelsalade, een eitje en muntthee en dat smaakte op zo’n haast zomerse dag heerlijk……. en was snel klaar.

14 gedachten over “Verwondering

 1. Ja, wonderlijk hé, hoe dat zo kan groeien 🙂 Ik kan daar soms ook met verwondering naar staan kijken.
  En wat lekker zo’n tuin zeg, en op die manier spaart het nog geld uit ook 🙂 Geniet er maar lekker van, van al het goede wat je tuin je geeft.

 2. Het is toch ook allemaal heel wonderlijk?
  Zolang ik alleen maar naar spinnen hoef te kijken is er niets aan de hand, ik hoef ze dan weer niét op m’n lichaam, ze moeten gewoon hun plaats weten …in het web dus met dat gespuis!

 3. Vanmiddag de zonnehoeden gekortwiekt. Ze waren door de wind bijna aan de grond. Alles in stukken geknipt en in de groene kliko met tig slakken bijen spinnen en al. gelukkig had ik tuinhandschoenen aan. Ooit had ik ook een groententuintje en bessenstruiken perziken en pruimeboompje.Er ging meer buiten de deur dan wij gebruikten,maar ik mocht wel het werk doen,dus opruimen die handel. Nu geniet ik van een rustige groene tuin met bloemen, vogels,vlinders ’n egel en zelfs af en toe een veldmuis. Vanavond lasagna met komkommersalade gegeten mmmm….

  groetjes, Ria

 4. Ongelofelijk: zelfs zware pompoenen blijven aan dat dunne draadje vastzetten. Goeie vondst van je om dat een navelstreng te noemen!
  Fijn weekend,
  groetjes Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s