Bingo……….

BingoBij ons in de buurt worden er regelmatig bingo avonden gehouden. Niets voor mij zei ik altijd als ik oud en bejaard ben misschien dan ga ik eens bingoën.
Mijn zus gaat regelmatig naar bingo avonden bij de voetbal en ook in het café van een goede vriendin van me worden regelmatig bingo avonden gehouden.
Mij niet gezien.
Nu viert het dorp naast ons, het dorp waarmee ons dorp nog net samen tot 1 januari één gemeente vormt, het 750 jarig bestaan met allerlei activiteiten in een grote feesttent.
En daar werd vanavond een bingo avond gehouden, dus mijn zus had gevraagd of ik toch een keer mee wilde gaan. Nou ja dacht ik waarom ook niet dus ik ging.
FOUT………. Ik wist het wel bingo is echt niets voor mij, een beetje wezenloos zitten kijken naar zo’n kaartje met cijfertjes, 12 rondes lang ook nog. Met het toppunt niet gewoon een pen om lekker die cijfertjes door te krassen maar een speciaal soort viltstift die een rondje maakt over de cijfers maar waarmee je toch de cijfers nog kan blijven lezen. Mijn zus die regelmatig bingot had er twee dus mocht ik er een lenen. De idiotie ten top.
bingo stiftenNa twee rondes was ik het al spuugzat en bovendien vond ik het ook nog eens ijskoud in die tent.
Nou ja doordat er wel wat mensen waren die ik kende en die ook wel gezellig waren en natuurlijk mijn zussie was het niet helemaal een vervelende avond. Maar ik werd wel bevestigd in mijn mening:  Bingoën is echt niets voor mij.
Wel heerlijk op de terugweg naar huis rijden in de auto, muziekje aan,  een met maanlicht overgoten weg midden door de weilanden. Ik wilde gewoon blijven rijden en in de auto zitten en luisteren, heerlijk. Dat maakte heel de avond goed.

11 gedachten over “Bingo……….

  1. Ha, ha, bingo. Ik was een weekje uit met de Zonnebloem, en ook daar werd een bingo georganiseerd. Ze hadden daar plankjes waarop de genoemde cijfers konden worden weggemoffeld. 2 rondjes gespeeld, ook nog wat gewonnen (een kaarsenset) tussendoor veel kletsen met mensen, die je tot voor kort niet kende. Kijk er toch wel met plezier op terug. Maar om nu zomaar naar een bingo af te stappen? Nou, nee.

    1. Nou hoorde alleen maar sssssssssttttttttt als er wat gepraat werd onder de bingo, alleen in de pauzes kon dat. Ja er waren ook wel 250 mensen als die allemaal kletsen hoor je niks meer natuurlijk.

  2. Ik geloof niet dat ik het ooit gespeeld heb maar als je die zomerprogramma’s op tv ziet, met mensen die bingo spelen schijnt het top te zijn. Voor mij hoeft het in elk geval ook niet nee, dat weet ik wel!

  3. Nee, ook niks voor mij! Wij kochten in 1972 een stacaravan op een camping, die we 3 zomers hebben gehad. Maar bij de Bingo ben ik maar een keer geweest omdat mijn zusje zo graag wilde… ook niks voor mij, ook nu niet nu ik wat ouder ben hoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s