Spetterende avond…..

MaanVrijdagavond werd er in ons buurdorp een verlichte Gondelvaart gehouden op de Lek, onder ideale weersomstandigheden.
Samen met mijn zus en haar stiefdochter gingen we kijken. (Haar vriend had ’s middags een zweepslag gekregen en had even huisarrest dus kon tot zijn spijt niet mee).
BotenlekWe zochten een plaatsje langs de Lek maar het werd steeds drukker en het duurde best lang voordat het allemaal ging beginnen.
Dus stelde mijn zus voor om op de veerpont te gaan kijken, het veerbedrijf dat van VuurwerklekKrimpen aan de Lek naar Kinderdijk vaart was het bedrijf van haar overleden man en haarzelf en nu van zijn zoon en in de vakanties doet zij nog steeds de administratie voor hen.
Haar kleinzoon had dienst samen met iemand die wij ook goed kenden en we mochten boven in de stuurhut lekker zitten en hadden daar natuurlijk een riant uitzicht over de Lek.  Vuurwerk7En wat te drinken en een toilet wat ook wel fijn is als je zo lang moet wachten.
Het was een prachtig gezicht toen al die boten op een gegeven moment de bocht van de rivier omkwamen en daar opeens die zee van lichtjes was.
Vuurwerk6Helaas is dat amper op een bewegende boot met bewegende schepen te fotograferen maar heb wel wat zitten proberen.
Vuurwerk12De stuurman had er zin in en toen al de boten lagen ging hij met de pont dicht er langs varen, even een extra stukje varen voor de mensen die op dat moment met hun auto op de pont stonden, maar die vonden het ook alleen maar leuk.
Vuurwerk lek1Alle boten gingen toeteren en de mensen zwaaien, was echt leuk.
Daarna begon het vuurwerk.  Allereerst konden we via de marifoon precies horen hoe laat het ging beginnen, het overleg tussen de waterpolitie en de boten die op een bepaalde afstand van de ponton moesten blijven waar het vuurwerk op werd afgestoken.
En voor de rest werd al het verkeer op de Lek even stilgelegd.
Vuurwerk8De pont mocht eigenlijk wel doorvaren maar hij bleef midden op de Lek liggen zodat we echt eerste rang stonden te kijken, helemaal boven op de brug.
Het was een fantastisch gezicht en we hebben er echt van genoten met zijn allen want ook de bestuurder van de pont en de kleinzoon die de vervoersbewijzen controleert vonden het leuk en afwisselend dat wij er waren.

12 gedachten over “Spetterende avond…..

 1. Het was echt een feest dat eens per 950 jaar gevierd wordt ;-D
  Heb je alle banieren gezien die in het dorp hangen. Allemaal op thuisnaaimachientjes in elkaar gezet. Handenvol werk zit erin. En dan al die ouderwetse kleding. Een vast clubje is vanaf januari bezig geweest. Die vallen na het opruimen in een gat… Ik ben blij dat het mooi weer was, zodat alles breeduit gevierd kon worden. Leuk dat je zoveel foto’s hebt gemaakt, Anneke!
  Liefs Kakel

  1. Ja ik heb ze gezien Mirjam, ze hebben er echt onwijs veel werk aan gehad. Gelukkig was het prachtig weer en kwamen er iedere keer wel veel bezoekers. Daar doe je het dan toch ook wel voor.

 2. Lijkt me héél mooi, en natuurlijk zéker als je zo’n VIP plaats hebt. Het was dit weekend bijna overál feest zodat het lastig kiezen was wat je echt wilde zien. De foto’s zijn toch best wel goed gelukt!

  1. Hier in de omgeving ook hoor, was ook nog open monumententocht, er was hier een fietstocht, nog een winkelcentrum dat 40 jaar bestond, een kunstroute, kon gewoon niet kiezen. Jammer dat het allemaal op 1 dag was.

 3. Had je foto’s al eerder voorbij zien komen, en weer geniet ik er van. Vuurwerk mooi fotograferen is niet zo makkelijk, maar jij laat het hier schitterend zien!
  Kijk, dat zijn de voordelen van familie en hard werken door diezelfde familie ……. dan sta/zit je opeens eerste rang 🙂

  1. Ja soms mag je daar nog wel even van profiteren toch. Ze heeft ook met haar man dat bedrijf opgebouwd. Ja die boten vond ik heel moeilijk op de foto te zetten, was daar ook wel veraf van. Maar dat vuurwerk was ik best tevreden over eigenlijk. Zaten wel mooie plaatjes bij. Vind het ook moeilijk hoor om dat te fotograferen.

  1. Heb inderdaad wel een redelijke camera. Ja bewegend en in het donker is altijd heel moeilijk of je moet zulke uitgebalanceerde dure lezen hebben, die heb ik niet. Doe het ook echt voor de lol natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s