Elk paradijs heeft ook een slang……

tuin 2Als mijn vriendin bij mij logeert met mooi weer zodat we buiten kunnen zitten aan het water van de vijver op mijn terras dan zegt ze regelmatig. Je woont in een paradijsje zo.
En eigenlijk voel ik het ook wel zo maar zo’n paradijs is niet zomaar gekomen en blijft ook niet zomaar zo.
Er is altijd een slang in het paradijs en dat is onderhoud en bijhouden van de hele handel zal ik maar zeggen.
Dus deze prachtige week heb ik maar gebombardeerd tot tuinweek.
Eergisteren heb ik heel mijn blokhut en vlonder schoon gespoten met de hogedrukreiniger en gisteren het vlonder geverfd. Drie uur op mijn knieën zitten op een vlonder en verven dat valt niet mee moet ik zeggen. Viel daarna ook binnen 10 minuten buiten op mijn stretcher in een dromen-loze slaap. Of het kwam uit vermoeidheid of door de verfdampen dat weet ik niet.
Vandaag was het nog een prachtige dag om even de vijver in te gaanSONY DSC. Heb daarvoor een waadbroek want de planten waren hier en daar zo groot geworden dat er flink gesnoeid moest worden en de vijver uitgebaggerd. Een hele klus weer vandaag en het viel me nog tegen vond het water koud en was ondanks het warme weer helemaal verkleumd toen ik er na een paar uur uitkwam.
Morgen is de planning nog de buxussen snoeien, een stuk straat met de hogedrukreiniger schoonmaken.
En op mijn to do lijstje staan nog een nieuw dak op mijn blokhut, dat zal ik niet alleen kunnen. Slopen wel maar opnieuw opbouwen zal ik wel hulp bij moeten hebben.
Mijn waterton die aangesloten is op mijn afvoerpijp is helemaal verzakt. Vorig jaar hadden de buren een verstopping en hun afvoer loopt op mijn riolering uit dus die moest in mijn tuin alles opgegraven worden. Die klojo die dat gedaan heeft had de tegels er wel opnieuw ingelegd maar zo schots en scheef dat het niet meer waterpas ligt. Dus is het onderstuk onder de druk van zo’n 200 liter water gaan inzakken en gescheurd. Ik heb wel al een nieuwe gekocht maar zal toch eerst nog de straat weer waterpas moeten maken.
De hamer en waterpas heb ik vanmorgen al bij mijn moeder vandaag meegenomen. tuin 3De rest zal me deze week niet meer lukken dus ik hoop op volgende week nog maar een weekje lekker weer om al mijn klussen een beetje af te krijgen.
Alles neemt niet weg dat ik nog steeds blij ben met mijn paradijs hoor, er dagelijks van geniet en er ook al het werk wel voor over heb. Maar vanzelf gaat het allemaal niet en die slang blijft altijd kronkelen.

 

18 gedachten over “Elk paradijs heeft ook een slang……

  1. Geweldig wat je allemaal zelf (nog) kunt. Ben er stiekem een beetje jalours op. Prachtige tuin heb je. Kan me voorstellen dat je er enorm van geniet. Vooral als ie weer helemaal opgeknapt is.

  2. Wat knap dat je dat allemaal zelf doet. Als alles af is heb je wel eer van het werk.
    Heb totaal geen groene vingers. Wij hebben gekozen voor tegels. 1 keer per jaar wat boenen en klaar haha.

  3. Ja, zo’n paradijs houd zich zelf niet bij ……… maar na gedane arbeid is het er volgens mij prima toeven en genieten. En zo te lezen heb jij er ook echt lol is, moet wel anders zou die tuin niet zo zijn.

  4. Dat lijkt me toch wel héél veel werk voor een vrouw alleen, tjonge, ik doe het je niet na hoor! Maar ik ben ook meer tuin zitter en kijker 😉 Ik denk dat ik in jouw tuin óók heel erg zou genieten ,het is een plaatje en je hebt eer van je werk!

    1. Dank je wel, ja ik vind het heel leuk om te doen anders hou je het niet vol ook denk ik. Doe die van mijn moeder ook nog natuurlijk, die is nog groter dan de mijne. Maar die heb ik nu wel zo dat het alleen wat schoffelen en bijhouden is,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s