Een recht en een averecht……..

1111Bij ons is sinds kort een brei- en haakcafé in de bibliotheek en voor de vakantie had ik daar een artikel over geschreven voor de krant.
Ik vond het toen eigenlijk zo leuk dat ik van plan was om er ook eens naar toe te gaan. Dat hoorde mijn buurvrouw en dat is helemaal een creatief brei, haak en borduurwonder dus vroeg ze of ze met mij mee kon gaan.
Nou ja iedereen die wil kan gewoon gaan maar ik snapte het wel, ze kan dat eind nog niet lopen dus als ik dan zou rijden kon zij ook gaan. Geen probleem natuurlijk al vond ik het met dat mooie weer vandaag eigenlijk best jammer. Maar goed afspraak is afspraak.
Dus ik op pad met mijn handwerktas en mijn breiwerkjes er in.
Had pas hele leuke wol met sliertjes gekocht om een sjaal te breien en ben nog steeds bezig met mijn sprei te breien uit kleine lapjes van 10 x 10 cm in allerlei patroontjes.
Nou ja het was hartstikke gezellig en er waren weer veel nieuwe mensen bij dus alleen maar leuk.
Zelf wat zitten breien maar vooral ook ideeën bij elkaar opdoen, patronen uitwisselen.
Een dame was net als ik ook een sprei van lapjes aan het breien.
Ik liet mijn deel wat klaar was ook zien. Ze keek en ik zag de blik die ik nog kende van mijn handwerkjuffrouw op school die ook nooit tevreden over me was.
Die had je allemaal eerst op moeten spannen zei ze, nu is het een beetje onregelmatig en bobbelig geworden.
Dat doe ik niet hoor zei ik, haar blik negerend, zo ben ik niet, als ie klaar is ga ik hem wel een beetje persen of zo om het wat strakker te krijgen, trouwens eigenlijk ben ik best helemaal tevreden met hoe die is. Hij krijgt alleen nog een achterkant zodat je al die afwerkdraden niet meer ziet.
Het is zoals ik ben, ben geen perfectionist op dat gebied, ik brei om wat in mijn handen te hebben meestal in de wintermaanden als ik wat televisie zit te kijken en ik heb helemaal geen zin als ik zo’n klein lapje gebreid heb dat met allerlei naaldjes te gaan spannen, moet er niet aan denken, dat gefrbreienutsel.
Maar alles bij elkaar was het wel heel leuk hoor, echt van jong tot oud was er, de een zat sokken te breien de ander een prachtige omslagdoek, weer een ander zat allemaal van die beestjes te haken of hele grappige pannenlappen te maken.
Ach ik vond het de moeite waard, het is een keer in de maand en ik denk dat ik nog wel eens een keer er naar toe zal gaan.

 

23 gedachten over “Een recht en een averecht……..

  1. Bestaat dat nog verstel werk of bedoel je knoopje aanzetten of hier en daar een naadje herstellen of zo. Dat is namelijk het enige wat ik ooit nog doe. Ook geen hekel aan hoor, doe ik ook zo’n beetje bij het tv kijken.

 1. Breien is leuk! Net als haken en borduren. En dat opspannen, natuurlijk is dat mooier, maar ik zou dat ook niet doen. Het is toch geen tafelkleedje wat keurig netjes hoort te liggen.

 2. Ik vond breien ook altijd erg leuk maar er is tegenwoordig eigenlijk geen reden meer om te breien omdat alles kant en klaar te koop is voor minder dan je het zelf kunt breien. En natuurlijk maak je het af zoals je dat zélf wilt, géén “poespas”als je daar geen zin in hebt !

  1. Ja voor het geld hoef je het inderdaad niet te doen hoor. Maar ik doe het echt om iets letterlijk om handen te hebben als ik wat tv zit te kijken of zo. Ben geen stilzitter en anders zit ik eeuwig met mijn tablet nog in mijn handen en het is wel ontspannend.

 3. O, leuk joh! Het gaat weer naar de tijd dat je meer gaat breien, ik tenminste wel. Misschien ga ik dit jaar wel eens een poncho haken, heb al leuke dingen voorbij zien komen, die ik heel vroeger ook gemaakt heb. 😉

 4. soms even voor een baby wat breien vind ik wel leuk maar verder…….vind ik het slaapverwekkend …sorry hoor geniet jij er maar lekker van.

 5. Je bent lekker bezig in ieder geval! En zo precies hoeft het toch ook allemaal niet zeg…
  Ik heb een paar jaar geleden in een winter 6 van die sjaals gebreid. Met een bol wol maak je een hele sjaal en dat in 2 uurtjes tijd. Ik heb er zelfs wel eens een in het vliegtuig zitten breien, toen had ik de ruimte op een hele bank dus ik prikte niemand met mijn pennen 😉

 6. Het is een gezellige bezigheid, breien, maar je moet er wel de tijd voor hebben en ik kom nu al tijd tekort. Bovendien kan ik het ook weer niet ZO goed dus ik blijf gewoon maar achter m’n toetsenbord zitten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s