Mijlpalen…..

seniorennetIk hield het aardig in de gaten tot de laatste dagen, druk druk druk maar had me voorgenomen om bij mijn 1500 blog er iets over te schrijven. Daar ben ik nu al weer te laat voor want dit is mijn 1503e al weer.
Vond die 1500 wel een mijlpaal eigenlijk. Begon op 18-11-2008 voor het eerst te bloggen op seniorenweb. Was toen net gescheiden en begon met alles van me af te schrijven. Heerlijk vond ik het om te doen en kreeg eigenlijk nooit reacties, dat maakte me ook helemaal niets uit.
Later ging ik over naar weblog, een vriend hielp me met het maken van een weblog en daar ging ik meedoen met schrijfuitdagingen en ook lezen bij andere bloggers.Weblog-icon
Er kwamen reacties en ik ging ook reageren en zo leerde ik ook wat mensen digitaal kennen.  En ook digitaal kan je voorkeuren hebben, klikt het met bloggers ook al ken je die eigenlijk helemaal niet in het echie.
En later de overstap gemaakt tot volle tevredenheid naar wordpress, geholpen door Plien, mijn lieve ex collega.
Dat was ook niet de insteek van mijn weblog om mensen te
ontmoeten maar toch ik dat wel een paar keer gebeurd de laatste jaren. Als eerste met Minoesjka waar ik een keer mee ging wandelen op Kinderdijkwordpress. Heel erg leuk en we hebben aardig wat afgekletst. Ook herkenbare dingen omdat we allebei alleen zijn en nu beide baanloos maar ook wel weer genoeg te doen hebben.
Met Kakel heb ik een hele middag bij de Hema zitten beppen, zo ontzettend leuk om haar eens in het echie te ontmoeten. Zij woont heel dicht bij mij in de buurt en we hadden ook nog wat gemeenschappelijke kennissen kwamen we in ons gesprek achter.
En gisteren met Trees op de 50 plus beurs. Alsof we elkaar al jaren kenden zo leuk was het en we moesten echt zeggen nu gaan we de beurs op anders hadden we daar nog zitten praten haha.
Niet mijn insteek toen ik begon met mijn blog maar wel de leuke dingen die er dan bijkomen.
Dingen van me afschrijven, over dingen schrijven vind ik nog steeds leuk om te doen en is misschien een soort therapeutisch voor me al is dat misschien een beetje te veel gezegd.  Door mijn weblog ben ik ook voor mezelf meer gaan schrijven en doen en daar ben ik blij om.  Als ik mensen spreek of dingen meemaak heb ik meteen weer een verhaal in mijn hoofd.
En natuurlijk vind ik reacties hartstikke leuk om te lezen en ook om mee te leven op andere weblogs maar heel egoïstisch gesproken doe ik het wel voor mezelf.
En 1500 berichten in bijna 6 jaar tijd zijn toch heel wat lettertjes. Een half miljoen woorden ruim en zo’n 2 miljoen aanslagen op mijn toetsenbord. (heb mijn oude blogs ook overgezet naar deze blog).  Heel snel even uitgerekend is dat per dag o.68 en nog wat bericht per dag…
In de loop der jaren zijn de volgers, de lezers en de reacties steeds meer geworden. Ook bij mijn tweelingblog dat ik nog steeds heb en waar ik al mijn berichten ook opzet.
In totaal al ruim 100.000 hits en dan reken ik nog niet mee de hits die eerst op weblog stonden want dat zou ik echt niet meer weten. Zo’n 15.000 reacties dat is toch ook mooi.
Niet dat die cijfertjes nou zo heel erg belangrijk zijn maar toch heb ik er wel iets mee met cijfers dus haha vandaar deze statistieken zo even.
Ik weet als ik mijn blog koppel met Facebook ik nog veel meer volgers (nu hartjes beer liefde50 waarvoor dank) en reacties zal krijgen.
Maar ik heb er voor gekozen om mijn blog voor mijn directe omgeving en familie geheim en anoniem te houden zodat ik gewoon lekker kan schrijven zonder er op straat of op familiebijeenkomsten er over aangesproken te worden en dat wil ik maar lekker zo houden.
Dank aan al mijn medebloggers voor het meeleven, support, reacties, positieve, ondersteunende en soms ook kritische woorden. Ik ben er heel blij mee en ik zou zeggen GA ZO DOOR !!!!!!!!!!!!!!  Dat doe ik ook.

 

20 gedachten over “Mijlpalen…..

 1. Jeetje wat een mijlpaal. Daar mag je trots op zijn hoor. Ik weet niet of ik dat zou durven, in levende lijve. Ik voel me schrijvende meer op mijn gemak dan pratende. FB heb ik ook niet gekoppeld. Heel soms zet ik wel een link. Van harte hoor!

  1. Dank je wel. Ik wil echt niet dat mijn familie het leest haha en ook niet mijn vriendenkring, wil gewoon vrij kunnen schrijven over dingen. Ze vragen het wel eens hoor maar gebeurt niet of ze moeten toevallig ergens mijn naam tegenkomen, dat zou zomaar kunnen.

 2. Je zou die 1503 stukjes onder elkaar moeten zetten, dan vormen het een flink aantal kilometers 😉
  De reden dat ik blog is ook een reden dat ik niet op FB wil, dus die “ontkoppeling” van jou kan ik me wel voorstellen. Gefeliciteerd met je mijlpaal!
  Liefs Kakel

 3. Ik blog al sinds 2004, met een onderbreking van een kleine 2 jaar wegens (ernstige) ziekte. In die tijd heeft mijn dochter af en toe een berichtje geplaatst. Gelukkig heeft een lieve weblogvriendin er in die tijd voor gezorgd dat de overstap van weblog naar wordpress goed verlopen is.
  Heel af en toe laat ik een logje op fb los. B.v. toen ik laatst meldde, dat ik mijn huis te koop heb. Dat mag iedereen weten.
  En ja, ook voor mij is het bloggen een soort uitlaatklep.

 4. Kijk, dat is nog eens een mijlpaal ……… gefeliciteerd!
  Bij zo’n soort blog denk ik altijd mee terug ……….. wat me opviel, jou tweede blog was niet bij wordpress, maar bij weblog. Daar zijn we ook elkaars blog gaan meelezen 🙂 En ik heb daar nog steeds geen spijt van.
  Trouwens, dit jaar kwam het er niet van, omdat ik het onverwacht heel erg druk met vrijwilligerswerk kreeg, maar het lijkt mij wel leuk om bijvoorbeeld in het voorjaar weer eens af te spreken ergens en dan weer lekker, allebei met camera te gaan wandelen of zo 🙂

 5. Dat kun je inderdaad met recht een mijlpaal noemen, gefeliciteerd!
  Hoewel ik niet altijd reageer, lees ik je blogs met veel plezier. Ik geniet er echt van!
  Dus nog héél lang blijven bloggen! 🙂

 6. Tjonge dát zijn aantallen! ik blog al bijna 3 jaar langer en kom er nog 200 tekort om aan de 1500 te komen. Petje afhoor! Ik herken wel een hoop van wat je vertelt, natuurlijk schrijf je voor jezelf (mijn blog is gewoon een excuus r om te schrijven) maar de reacties zijn gewoon de krenten in de pap. Ze vullen vaak het logje reuze leuk aan en mede daardoor leer je medebloggers best aardig goed kennen. De paar die ik heb leren kennen waren ook precies zoals ik dacht!

  1. Ja dat had ik ook hoor, eigenlijk alle drie leuke ontmoetingen zo. Ja ik vind de reacties ook leuk hoor, laat daar geen misverstand over zijn. En zoveel komt ook een beetje door die 365 dagen uitdaging dat is dan in een jaar heel wat blogjes natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s