Cadeautjes……

IMG_9225Ja de verjaardagsreeks is weer begonnen in mijn familie, veel verjaardagen aan het einde van het jaar. Al zijn er inmiddels wel een aantal afgevallen die uit de familie verdwenen zijn door overlijden of scheiding.
Vroeger had ik altijd in de tweede week van november 5 verjaardagen achter elkaar.
We hadden toen nog de gewoonte om elkaar geld te geven maar op een gegeven moment kon je de envelopjes gewoon dicht laten en de volgende dag weer doorgeven aan de volgende. Er was weinig smaak en kraak aan.
Toen ik alleen kwam besloot ik te stoppen met het geven van geldenvelopjes.
Sowieso omdat het best veel geld kostte en ook niemand het idee had als ik in sommige gezinnen wel vier envelopjes bracht (pa, ma en 2 kinderen) ik er altijd maar een terugkreeg.
IMG_9312Bovendien ben ik met de Kerstmis jarig en dan kan iedereen ook niet dus liep ik voor mij gevoel altijd te slepen met cadeautjes voor een ander en als ik zelf aan de beurt was kwam ik er karig vanaf.
Maar goed, dat is niet het allerergste natuurlijk.
Alleen op een verjaardag aankomen met lege handen vind ik ook niet zo leuk dus als ik nu ga dan koop ik gewoon iets kleins, zoek vaak zelf dingen uit en pak ze dan leuk in.
Doe er ook echt moeite voor om er een leuk cadeautje van te maken. Bij sommige van die snuffelwinkels kan je van die leuke tasjes kopen voor een paar centen, een leuk glas gevuld met snoepjes of chocolaatjes en dan heb je eigenlijk best een leuk cadeautje. Of een apart zeepje met iets leuks erbij. Heb altijd wel een voorraadje met strikjes en lintjes om de boel te versieren. Ook leuk om iemand te bedanken met een aardigheidje.
Afgelopen woensdag was mijn vriendin jarig, die geef ik dan nog wel altijd een cadeau maar ik wist echt niets te bedenken dit keer.
Dus had ik een cadeaubon gekocht, had vorig jaar van mijn buuf die een ontzettend creatief mens is zo’n leuke verpakking gekregen die ze zIMG_9310elf gemaakt had, alleen die verpakking was al een cadeautje op zich. Maar goed ik kan ook niet alles bewaren dus dacht ik daar pak ik die cadeaubon in.
Bij de Blokker kocht ik een leuk glas, liet het in het snoepwinkeltje er naast vullen met wat lekkers. Thuis pakte ik alles in folie in en plakte de cadeaubon er op.
Het leek wel een enorm duur en luxe cadeau maar dat viel hard mee.
En eigenlijk vind ik een cadeautje wat het dan ook gekost heeft waar moeite voor gedaan is veel mooier van een witte envelop met 10 of 20 euro er in.

10 gedachten over “Cadeautjes……

  1. Ja dat is wel zo hoor inderdaad. Maar goed je kan het als je dat weet ook per persoon aanpassen of iets geven waar ze echt wat aan hebben zoals een cadeaukaart van het kruidvat of zo.

 1. Cadeautjes tijd

  geschenkjes ontvangen en geven
  vaak is het een doorgeef gedoe
  en blijft de verpakking toe
  een ander etiket is zó geschreven

  Lenjef 😀

 2. Ook bij ons in de familie werd altijd geld gegeven. Ook ik heb dat afgeschaft, al ……….. voor mezelf had ik op een gegeven moment besloten : kinderen krijgen wat ze vragen en volwassenen koop ik zelf een kleinigheid voor. Tja, en nu voel je hem al. De kinderen vragen eigenlijk ook allemaal geld tegenwoordig. Dat doe ik dus niet, en geef ze een bon van een speelgoedwinkel.

 3. Wij gaan echt maar naar heel weinig verjaardagen maar zelfs dan geven we geen geld. Ik ben het helemaal met je eens: een cadeautje waar is over nagedacht, daar word je als ontvanger veel blijer van.
  Bedankt voor je mail 😀
  Liefs en een heel fijn weekend!
  Mirjam

 4. Dat laatste is natuurlijk waar. Het gaat om de moeite die je jezelf voor de ander getroost. Maar ja, ik doe het ook vaak af met een envelopje eerlijk gezegd. Hoewel, het aantal verjaardagen is sterk geslonken. Er is buiten mij en de kids, nog maar weinig over. ’t Is wel eens eenzaam. Maar veranderen kun je het niet.

  1. Dat is bij mij ook zo hoor, het is dat we een kleine familie hebben en dicht bij elkaar wonen dat de meeste broers en zussen nog bij elkaar komen maar het worden er per jaar minder. Het is niet anders. Zie dat bij veel mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s