Kerstmuziek

IMG_0157Niet verder vertellen maar ik heb vanmiddag al kerstmuziek zitten draaien, daar vond ik het echt zo’n middag voor.
Vanmorgen hard gewerkt en daarna gaan fietsen naar de Hema voor een bakje en een broodje, het was koud, heel mistig en fietsend langs de Lek in mijn zomerjasje nog had ik het gewoon erg koud en te eigenwijs om terug te gaan om een andere jas aan te trekken.
Even opwarmen dus en tijdens het eten genietend van de columns van Simon Carmiggelt uit het boekje met de titel Spijbelen. Wat een prachtige zinnen kan die man toch maken.
Ik ga even kijken naar een warmere jas, heb nog wel echte Talingpaar2winterjassen maar die zijn voor als het ook echt koud is.
Ik zie een leuke jas en koop hem, trek hem nog net niet in de winkel aan maar eenmaal buiten wissel ik mijn jas gauw om. Het voelt als een warme deken die om me heen geslagen wordt, heerlijk.
Terwijl ik dat sta te doen komt er een bestelwagen achteruit rijden, blijkbaar niet gezien dat de auto achter hem moet stoppen voor een zebra en hij neemt even flink de bumper van die auto mee.
De man die uitstapt is duidelijk not amused en begint te mopperen tegen de chauffeur die heel rustig blijft. Die komen er vast samen wel uit, ik stap op mijn fiets en ga naar mijn moeder de was brengen.
We drinken gezellig een bakje thee/koffie en kletsen was.
GanzenDaarna ga ik weer naar huis fietsen door de polder. Het is daar momenteel zo prachtig zoveel ganzen, zwanen, vogels, smienten, van alles is er te zien.
Ik zet mijn fiets eens niet op boots maar op normaal en ga in een rustig tempo fietsen. Zo nu en dan even afstappen om wat foto’s te maken.
Het zonnetje dat ons beloofd was door Ed Aldus, de weerman van Rijnmond tv, komt nog even doorzetten. (Hij zit er niet vaak naast).
Ik zie een hele groep grauwe ganzen met daartussen een witte gans, ik moet meteen aan de serie van Nils Holgersson denken waar ik met (en zonder 😉 ) kind heel graag naar keek.
Ik zie geen klein mannetje op de witte gans zitten.
Door deGrauwe ganzen 2 mist is het een stuk kouder, een verschil met gisteren toen ik nog met mijn jas open fietste, nu voelt het haast een beetje winters al aan.  Net alsof ik heel de middag geschaatst heb of zo, weet niet hoe ik het anders kan omschrijven.
Thuisgekomen neem ik een kopje thee, ga wat lezen, schrijven, zoek een muziekje en zie de map kerstmuziek en ik denk waarom ook niet en ga zitten luisteren, heerlijk, het past bij de serene sfeer die ik vanmiddag voel, komt vast wel weer een bui tegenin, maar voorlopig geniet ik maar even van dat gevoel.

11 gedachten over “Kerstmuziek

  1. Ik ben vandaag niet buiten geweest, maar ik qua weer heb ik niets gemist. Qua weer alleen, hoor!
    Ach, Roos draaide rustig middenin de zomer Sinterklaasmuziek 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s