Papierwinkel….

BerkenzwammenVandaag wilde ik weer eens een wat vrolijker blogje plaatsen maar ja afgelopen vrijdag kreeg ik een brief van het UWV dat mijn WW uitkering afloopt en dat ik dan eventueel een bijstanduitkering kan aanvragen via de website.
Had vandaag gepland voor administratieve handel af te werken dus vanmorgen meteen aan de slag gegaan. Ingelogd en beginnen met invullen totdat het bericht kwam. Voor uw gemeente kunt u nog niet digitaal aanvragen bel het onderstaande nummer.
En ach ja natuurlijk doe ik dat en ik kreeg een mevrouw aan de telefoon, ze kon geen afspraak maken voor me maar ik moest langskomen bij het werkbedrijf. Dus morgen ga ik maar naar Gouda toe om dat te regelen.Nu is het UWV een instantie die wanneer je een wijziging doorgeeft of ze gaan zelf iets wijzigen ze meteen maar de betaling van je uitkering stopzetten.
Zo gaf ik een aantal maanden geleden door dat ik voor een paar uur in de maand werk had gevonden en meteen kreeg ik geen uitkering meer terwijl ik alle formulieren die ik daarvoor in moest vullen ingevuld had.
Nu kreeg ik vrijdag deze brief en ik wistVliegenzwammen meteen waarom ik mijn ww die ik vorige week woensdag al had moeten krijgen niet gehad heb.
Ik vroeg het meteen aan de dame die ik aan de telefoon had en ze zei, uw uitkering is gestagneerd.
Op de vraag waarom (domme vraag dat wist ik toch wel, ze hebben weer een brief geschreven dat het stopt en dat snapt dat systeem blijkbaar niet)  zei ze dat het waarschijnlijk kwam doordat deze brief de deur uitgegaan is. (vertel eens wat nieuws) maar dat ze er meteen werk van zou maken om het geld zo snel mogelijk over te maken.
Ik ben benieuwd, ach ik kan deze week toch niet pinnen dus vooruit maar.
Wel ben ik heel nieuwsgierig hoe deze wijziging/aanvraag zal gaan verlopen en of ik met de Kerstmis als ik dus mijn eerste keer bijstand moet krijgen dat ook daadwerkelijk zal hebben of dat ik dit jaar maar een grote pan snert moet maken, wat ook wel lekker kan zijn, omdat iets extra’s met de Kerstmis er dit jaar niet in zit.
Ik overdrijf een beetje hoor, ik weet het. Maar ik heb nu eenmaal niet zulke goede ervaringen met dit soort diensten en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit.
Toch nog een vrolijk blogje er van maken, ja hoor, gisterenmiddag nog zo heerlijk wezen fietsen, zo’n goed gesprek met mijn broer gehad en nog even in het Loetbos wezen wandelen en Berkenzwammen1wat paddenstoelen gespot……..  Leuk om te zien hoe de berkenzwammen die ik een paar maanden geleden op de foto nam veranderd zijn. En vandaag een kantoordagje, ook niet verkeerd met dit weer, lijkt opeens echt een beetje herfst.  Life is beautiful 😉

10 gedachten over “Papierwinkel….

  1. Ja met mijn broer gaat het redelijk goed. Hij heeft wel veel tijd nodig om weer de oude te worden als dat ooit nog terugkomt. Maar het gaat nog steeds vooruit. Ik maak me ook niet kwaad hoor maar zie er gewoon tegen op die papierwinkel weer.

 1. Wij hebben ook heel slechte ervaringen met dit soort diensten. Manlief belt zich vaak suf om dingen voor onze jongste zoon te regelen en corrigeren. Succes!

 2. Ik heb de hemel zij dank totaal geen ervaring met dit soort instanties, maar ja bureaucratie kom je natuurlijk wel op méér plaatsen tegen.Gelukkig wéét jij hoe het werkt en zie ik je er wel op aan dat je “een buffertje” hebt om de ellende op te vangen.
  Maar fijn dat je tóch nog van de natuur kon genieten , knap als je dat kan met dat allemaal aan je hoofd. Ik neem aan dat het dus goed gaat met je broer als je on fijn gesprek met hem kon hebben.

  1. Ja mijn broer gaat wel de goede kant op. Drie stappen vooruit weer een naar achteren, soms slechte dagen. Maar per saldo gaat hij vooruit gelukkig. En inderdaad heb ik wat wat betreft wel mijn maatregelen genomen. Weet nu ongeveer hoe die dingen werken allemaal.

 3. Papierwinkels kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Ze doen maar en jij bent ondertussen in afwachting van, alsof je voor je lol bij het UWV loopt. Ik hoop dat het positief voor je uitpakt!
  Liefs kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s