Klokje rond……

Pff gisteren een lange dag gehad, ik ging met mijn zusje naar een begrafenis van mijn neef en hij woont in Ruinen, dat is een plaatsje ergens in de buurt van Hoogeveen.
We gaan met de trein en op een of andere manier lijkt het ook wel een dagje uit voor ons eigenlijk. Een kennis van ons haalde ons op bij het station in Hoogeveen, hij woont daar, en bracht ons bij het rouwcentrum.
Mijn neef die overleden is was eigenlijk een van de takken van de familie waar we nog het meeste contact me hebben en eigenlijk vonden we wel dat de afstand ons niet tegen mocht houden om naar de begrafenis te gaan. Maar het was een hele reis moet ik zeggen. Hij was nog niet echt oud 67 jaar.
Een mooie uitvaart en een prachtige ruime begraafplaats. Zoals het meestal gaat erna een ontmoetingsplaats voor familie om elkaar weer eens te spreken.
De wens van mijn neef was dat we, voordat we aan de koffie met broodjes gingen, eerst een borrel zouden nemen allemaal en dat hebben we dus maar gedaan.
Eigenlijk werd het nog heel gezellig, zo gaan die dingen dan wel.
De man die ons gebracht had kwam ons ook weer ophalen en gaf ons nog een rondtoer door Drenthe en bracht ons zelfs in Meppel naar de trein, een heel aardige man moet ik zeggen en volgens mij vond hij het ook wel gezellig. We hebben op het station nog even een bakje zitten doen en hij bracht ons tot aan de trein aan toe.
Om een uur of 8 was ik weer thuis en om half 11 lag ik al op bed, dat gebeurt me niet zoveel, had geen wekker gezet en om een uur of 10 werd ik pas wakker. Bijna het klokje rond geslapen en dat had ik wel even nodig. Op mijn gemakkie ontbijten en de krant lezen, hoe luxe kan je het hebben.
Sinterklaas35Sinterklaas29Vandaag rustig aan gedaan, het was eigenlijk schitterend weer om te gaan fietsen maar vanmiddag kwam Sinterklaas bij ons aan met de boot, prachtig weer was het, onwijs druk en de Pietendiscussie heeft niemand wat mee op ons dorp want we hadden gewoon 10 mooie zwarte Pieten. En natuurlijk kreeg ik een hand van Sinterklaas en pepernoten van Zwarte Piet haha. Sinterklaas52Het blijft gewoon leuk.  En die foto van dat donkere kindje bij Sinterklaas met dat blonde kindje er naast. Zo kan het toch ook gewoon.
Een gezellig feest zonder gedoe echt voor kinderen, de Sint nam alle tijd om lopend naar het gemeentehuis alle kinderen een handje te schudden. Altijd weer zo leuk om te zien.
Vanavond mezelf maar getrakteerd op een Chineesje, geen zin om te koken.
Even een versnelling langzamer vandaag en eigenlijk beviel dat ook wel goed voor een keer.

10 gedachten over “Klokje rond……

  1. Heel goed! Ik werk in Hoogeveen. en ja….eigenlijk zijn alle begraafplaatsen hier mooi. Het valt me op dat alle begraafplaatsen in Nederland mooie rustige natuurplekjes zijn. Ik reis elke week naar Schiedam en weer terug. Bevalt prima. Ik geniet wel van dat treinen. Doorgaan met rustig aan doen….

  2. Hoi Anneke zoals je weet woon ik in Hoogeveen,(glimlach) Ik weet het niet maar je schrijft dit berichtje en ik voel dat je een soort van afwezigheid hebt bij je schrijven vreemd hoor.Nou geeft ook niks mooi verslag Anneke

  3. Niets mis mee horor dat het op zo’n nazit bij een crematie of begrafenis toch altijd een beetje reunieachtig wordt, dat is ook een begin van verwerking.Wat mooi dat je zo vriendelijk werd opgevangenen daar in het hoge Noorden.
    In de kleinere plaatsen geeft het Sinterklaasfeest gelukkig geen problemen , het was hier óók een geweldig feestje!

    1. Ja dat was wel grappig, die man heeft een relatie met de vriendin van mijn zus dus hier in de buurt van Rdam. Verweg relatie. Maar hij bood meteen aan om ons even te halen en te brengen dat was wel super aardig want de busverbindingen daar waren niet optimaal.

  4. Lekker he, om zo te slapen! Op z’n tijd is dat heel goed voor een mens denk ik. 67 is nog veel te jong om te gaan! Wat verdrietig.

    En eens niet koken: ja. Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s