In de prijzen…….

KaartttrenVroeger was klaverjassen echt een passie voor mij, was behoorlijk fanatiek en zeker bij toernooien was ik behoorlijk gestrest. Ik won ook regelmatig prijzen, heb ook verschillende keren grote toernooien gewonnen.
Sinds een aantal jaren is dat helemaal over. Ik vind het nu alleen nog maar gezellig om te gaan kaarten. Ga zeker altijd nog wel om te winnen maar het fanatieke is er wel een beetje af.
Toernooien van 12 uur doe ik niet meer, ik vind het te lang worden om een hele dag binnen te zitten om te kaarten.
Maar de paar keren per jaar dat er in “mijn” café gekaart wordt sla ik nooit over. Met de Pasen, soms een paar keer op zondagmiddag en de laatste vrijdag voor de Kerstmis zoals gisterenavond.
Had er zin in, een record aantal deelnemers hadden zich aangemeld en daar zitten veel mensen bij van mijn leeftijd. Ook wel wat jongeren maar praktisch allemaal mensen die ik redelijk goed ken en die altijd bij die kaartavonden komen.
Dus een gezellig avondje uit daar was ik ook wel even aan toe moet ik zeggen.
Het begon goed met een leuke pot, had de meeste punten de eerste ronde, tweede ronde dezelfde tegenstander geloot. Dat is toevallig maar het gekke is dat het heel vaak gebeurt bij kaartwedstrijden dat je ook al zijn er 40 kaarters je toch soms met dezelfde zit.
Maar goed dit terzijde, de tweede pot ging niet zo heel goed en had veel minder punten.
Daarna kwam de laatste pot, ik speelde met een man die ik goed ken, weet hoe ie kaart. Hij had totaal al 14 punten meer dan ik dus winnen van hem zou ik nooit meer kunnen.
Het liep als een trein het spel en behalve het laatste potje waarin we nat gingen behaalden we een mooi puntenaantal.
Bij de prijsuitreiking bleek hij 3e en ik 4e geworden. Dat was een tijd geleden dat ik zo hoog had gekaart. Ook wel weer een keer leuk.Senseo En ik won een Senseo koffieapparaat.
Niet dat ik het nodig had, moest wat kiezen en heb heel eerlijk gezegd nog een nieuw apparaat op de zolder staan wat ik ook een keer gewonnen heb. Dus deze ga ik maar te koop zetten of zo want wat moet ik met 3 van die apparaten.
Nou ja de afterparty was nog even heel gezellig en vandaag kon ik heerlijk uitslapen dus het werd een latertje. Dat heeft een mens soms even nodig zo’n avondje uit.

 

11 gedachten over “In de prijzen…….

 1. Wat leuk Anneke. Gefeliciteerd hoor.
  Ach dat apparaat slijt je wel.
  Wij klaverjasten vroeger ook veel. Ik heb het van mijn ouders geleerd, en toen ik een jaar of zestien was speelden we het vaak net een groepje. Ook daarna nog vaak gedaan hoor, ook kraken. Dat heb ik van mijn moeder geleerd.
  In oktober gingen we weer eens kaarten, mijn moeder, Rem en ik.
  Tem heeft jammer genoeg nooit klaverjassen geleerd vroeger. En ik heb het hem dan wel een beetje geleerd, maar spelen met iemand die de troeven niet telt is niet zo leuk.
  Kraken werd al helemaal niets, ook niet meer voor mijn moeder.
  Best jammer.

  1. Ja kraken deed ik eigenlijk alleen via de computer spelend met mensen. Ja bij onze familie werd het door allemaal gespeeld. Maar ik ben het altijd blijven doen met mensen soms tot diep in de nacht. Dat is wel over. Nu zo nu en dan zoals deze week.

 2. Mijn vader was ook een fanatiek klaverjasser en dus hebben zijn kinderen het spel allemaal geleerd. Ik vind het ook leuk maar ben niet fanatiek en heb het nu al jaren niet gespeeld.
  jammer, ik zou best wel weer eens een potje willen spelen maar jonge mensen spelen meestal liever met hun telefoon;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s