Pitbull in huis

Iyorkshireterrierk ben weer een paar dagen oppasmoeder van een hond(je).  En nee het is geen pitbull maar zo wordt ie genoemd door zijn baasje maar eigenlijk heet ie Simba.
Mijn nicht heeft dat hondje al een jaar of zo denk ik, haar vriend is een Pool en ze gingen daar oud en nieuw vieren.
Nu zijn ze heel makkelijk met hun dieren (sommige mensen zou het verboden moeten worden om dieren te houden ) en dat is nog zwak uitgedrukt. Volgens mij wordt dat beest nooit eens fatsoenlijk uitgelaten en “hij eet alles” zei ze.
Toen ik er twee weken geleden een keer was zat ze te vertellen over haar vakantie. Het hondje zat al vanaf het begin bij me. Het is een Yorkshireterriër dus een heel klein hondje en het is echt een schatje.
Ik vroeg waar ie naar toe ging, bij mijn zus, haar moeder mocht ie niet komen, dus haar zoon die niet meeging naar Polen zou dan in het huis komen slapen. Maar dat betekent wel dat zo’n beestje heel de dag alleen zou zitten.
Dus zei ik dat hij best een dag of 5 bij mij mocht komen, ik zag ze elkaar aankijken en toen heel snel graag zeggen. Gisteren kwam die met een roze koffertje met daarin zijn eten, kluifjes en een jasje voor als het erg koud is, zijn handdoek waar ie altijd mee speelt en zijn kussen.
En ik moet zeggen het is hartstikke leuk, de eerste dag moest ie nog even wennen en iedere beweging die ik maakte hield ie in de gaten.
Maar vandaag is ie al weer rustiger, komt lekker naast me liggen op de bank, eet goed, drinkt goed en ik vind het gewoon zo leuk om met hem te gaan wandelen.Ik heb niet de illusie dat ik iets kan veranderen in zijn opvoeding in 5 dagen maar goed ik heb wel mijn eigen regels voor honden en ik moet zeggen, hij snapt heel goed wat ik bedoel.
Hou niet van honden naast mijn bord als ik zit te eten en in mijn bed, dat heb ik nooit gedaan, dat gebedel vind ik vreselijk en aan zijn reacties zie ik wel dat hij dat gewend is.
We hebben vroeger tot net voor onze scheiding altijd honden gehad, ik ben ook echt een hondenmens, katten zijn niet zo mijn ding.
En als ik naar mijn hart te werk zou gaan zou ik zelf ook wel weer een hondje willen hebben maar ik weet ook hoe ik ben momenteel. Ga graag hele einden fietsen, gewoon wegblijven als ik zin heb of het ergens gezellig is. Graag ergens een bakje doen op een winkelcentrum en daar mogen dan weer (terecht) geen honden binnen. Ajax
Dus mijn leven is er niet op ingericht om weer een hond te nemen.
We hebben zelf altijd riesen- en middelslag schnauzers gehad maar zo’n mini schnauzer ja dat zou best leuk zijn. Als ik die ook wel eens zie !!!  Maar ik hou het maar bij mijn oppasmoederschap (mooi wordfeudwoord) en vindt het gezellig zo’n beestje in huis.
Hij is gelukkig helemaal niet bang van vuurwerk en knallen merkte ik gisteren wel toen ik buiten liep. En hij mag meekomen naar mijn vriendin waar ik oud en nieuw ga vieren.
En het leuke is dan ook dat ik hem over een dag of 3 gewoon weer terug kan geven aan zijn baasje.
Plaatje boven internet. Onder foto van Ajax de allerliefste, trouwste, stoerste en fijnste hond die we ooit gehad hebben.  Nog met gecoupeerde oren, dat mag gelukkig tegenwoordig niet meer.

11 gedachten over “Pitbull in huis

 1. Ik moet zoveel bijlezen, ik kom er maar niet aan toe. Toch wou ik je nog even een fijne jaarwisseling en een mooi, goed en gezond 2015 toewensen Anneke!

 2. Ja als je honden in je huis moet je rekening met de hond zijn wensen houden.Ik begrijp sommige mensen niet die denken dat een hond een stuk speelgoed is.Leuk dat jij zo kon genieten van de hondenlogeerpartijtje Anneke. Misschien mag je in de toekomst nog wel eens vaker oppassen zou toch leuk zijn denk je niet?

 3. Met grote onderscheiding

  vandaag de dag is voor bijna alles een diploma nodig
  behalve voor ’t kopen van kinderen
  niets mag dat egoïsme verhinderen
  ook voor ‘t houden van dieren is dat papier overbodig

  Lenjef 🙂

  1. Ja dat klopt precies. Soms zou je mensen wel verplicht willen stellen om een diploma te hebben voordat ze een huisdier aan mogen schaffen. Helaas heb ik daar veel van gezien.

 4. Klopt, een hond bepaald je dagindeling als je het goed wilt doen! Ook wij hebben daarom geen hond maar waren 15 jaal lang het oppasadres voor Eyra , de cairnterriër van onze dochter.
  we waren aan het beestje gehecht en ze heeft nu haar eigen plekje in onze tuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s