Schrijven voor de “eeuwigheid” ?

schrijven1Eigenlijk sta ik er nooit zo bij stil met de artikelen voor de krant die ik schrijf dat er iedere week toch wel een paar duizend mensen zijn die het lezen, dat klinkt misschien gek als ik dat zo schrijf maar zo werkt het wel een beetje bij mij.
Maar soms krijg je opeens van dit dingen te horen waarvan ik denk, hmm daar heb ik nooit zo over nagedacht eigenlijk.
Zoals pas toen ik bij een echtpaar was dat 50 jaar getrouwd was.  We zaten zo te praten en die man had een enorme boekenkast met allemaal naslagwerken. Veel over vroeger, historie van bedrijven en de gemeente en dergelijke.
In zijn familie was er ook een eigen boek uitgegeven over die familie waarvan er veel mensen in ons dorp wonen.
Hij liet het boek zien met daarin ook een foto van een artikel wat ik ooit eens geschreven had over een neef van hem die ook 50 of 60 jaar getrouwd was toen. Van zo’n jaar of 10 geleden denk ik zomaar.
Gek dacht ik dat zal misschien wel eens meer gebeuren dat mensen het uitknippen en bewaren of zo. Nooit zo bij stilgestaan.
Ook gebeurt het wel regelmatig dat mensen ook een foto van me maken als ik ergens zit te praten. Ik probeer meestal wel weg te duiken of zo want eigenlijk hoef dat van mij niet zo maar sommige mensen vinden dat blijkbaar leuk.
Zelf heb ik wel alle artikelen bewaard die ik geschreven heb van de laatste 13 jaren toen alles via de mail ging. De eerste jaren heb ik niets meer van. Dat werd destijds via flopjes aangeleverd iedere week en die werden daarna weer gewist en ik bewaarde ze niet in mijn bestanden. schrijven
In het begin bewaarde ik alle kranten maar het werden zulke hoge stapels dat ik daar de voetbal mee verblijd heb als oud papier.
Nou ja het deed me toch deugd dat er nog een aantal artikelen zijn die “voor de eeuwigheid” bewaard blijven haha. Want daar schrijf je toch eigenlijk voor of niet, ik weet het gewoon niet. En een troost ik lig niet met mijn artikelen bij de kringloop voor 50 cent zoals daar nu de boeken van Carmiggelt en vele andere bekende schrijvers van een aantal jaren geleden.

13 gedachten over “Schrijven voor de “eeuwigheid” ?

  1. Ja, dat is leuk hè! Ik bewaar wel alles wat van mij verschenen is – niet de héle krant, maar alleen het stukje. Ik knip dus alles uit onder het mom van ‘is leuk voor later’!

    1. Ik weet niet wat je schrijft en hoe vaak iets geplaatst wordt. Maar ik schrijft gemiddeld toch zo’n vier artikelen per week. En dat al 17 jaar lang 52 weken per jaar dat zouden heel wat stukjes worden om in te plakken dus dat doe ik maar niet. Wel jammer soms dat ik er niet een paar van het begin bewaard heb. Maar het is niet anders.

  2. Het énige dat er ooit van mij gepubliceerd werd is een winnend gedicht in wijkkrant en dát heb ik natuurlijk wel bewaard;-) Maar het lijkt me best leuk om op deze manier je “eigen werk”tegen te komen!

    1. O wat leuk zo’n gedicht. Ik won ooit een keer een slagzinnenwedstrijd wel onder een andere naam omdat ik ook verslag van de winnaars moest doen en anders zou het zo dubbel zijn. Dus een vriendin van me heeft de prijs (was gewoon 1000,00 gulden nog wel toen) in ontvangst genomen voor me onder haar naam had ik hem ingestuurd. Die heb ik ook wel bewaard haha.

  3. Ik heb jarenlang alle artikelen die over activiteiten van “De Waardrenner” verschenen, uitgeknipt en in plakboeken geplakt. Dat deed ik voor de vereniging. Als je zag hoeveel dat was! Toch hartstikke leuk dat jij ook bewaard wordt 😉 Twee schouderklopjes, Anneke!

    1. Dank je wel Mirjam, gelukkig twee dan loop ik weer recht ;). Ja dat heb ik ook jaren voor het kinderwerk gedaan, wel leuk hoor ze hebben zo een mooi archief opgebouwd. De jongelui deden het de laatste jaren niet meer. Nu ik weer wat doe daar bewaar ik weer de artikelen en publicaties voor later.Ik vind het wel belangrijk een goed archief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s