OntHemaën

opruimen maarIk ben, nu ik eigenlijk weinig meer even een eind ga fietsen met dit weer,  een beetje aan het ontHemaën. Vandaag toevallig wel even geweest met mijn zus maar het bakje Hema is voor mij blijkbaar toch onlosmakelijk verbonden met gaan fietsen.
Heb niet de behoefte om met mijn auto even naar de Hema te gaan alleen maar om daar een bakje te gaan doen. En zowel dat niet fietsen en het niet Hemaën levert toch wel aardig wat tijd op. (Ik zeg wel mijn auto maar hij is natuurlijk van mijn zus maar ik mag hem nog steeds gebruiken)
En die tijd gebruik ik momenteel om al mijn kasten eens flink uit te spitten, uit te dunnen, op te ruimen, schoon te maken.
Dat vind ik momenteel zulk lekker werk dat ik bijna zou zeggen, laat het nog maar lekker en paar weekjes regenen dan ben ik heel mijn huis door.
Ik woon in een redelijk oud huis, zo van net na de oorlog en in die huizen zitten vaak veel ingebouwde kasten, dat is ook bij mij het geval in de slaapkamers.
En mijn ervaring is wel hoe meer kasten en ruimte ik heb hoe meer ik bewaar en daar ben ik nu maar rigoureus mee aan de slag gegaan.
Vier dozen boeken weggebracht naar de kringloop, kleding die ik nooit meer draag opgeruimd naar het Leger des Heils, zoals eerder al gezegd al die papieren, maar ook van die dingen zoals oude fotolijstjes, vazen, huishoudelijke dingen enz. Ik heb er gewoon veel te veel van en de kringloop is er dus goed mee.
Het geeft me ook wel een opgeruimd gevoel in mijn hoofd moet ik zeggen.
cappuccino hemaEn ik weet ook dat ik het eerstkomende jaar geen shampoo, wasmiddelen, bodylotion, haar conditioner, vitamines en nog meer van dat soort dingen hoef te kopen nu ik mijn kast eens goed opgeruimd heb en weer weet wat ik heb.
Ook laarzen en schoenen zijn taboe (hoewel 😉 ) net zoals sokken, sjaaltjes en lingerie.
Als ik dan ook nog eens minder een bezoek breng aan de Hema voor een bakje koffie dan moet ik toch wel geld over gaan houden. 😉

14 gedachten over “OntHemaën

  1. Heerlijk hè, zo af en toe eens een grote opruiming! Het voelt eigenlijk ook aan als een geestelijke opruiming – bij elke doos die je wegdoet wordt je hoofd ook wat leger (bij mij werkt dat wel zo in elk geval!)

  2. En mócht je door al je kasten heen zijn….. ik heb hier nog genoég voor je te doen hoor;-)
    Geld overhouden….? Meestal gaat dát dan weer op aan dingen waarvan je de aankoop uitgesteld hebt wegens “te weinig”!

    1. Haha nou ik vind het wel leuk om te doen hoor. Ben bij mijn moeder ook al bezig geweest kon het niet laten. Maar inderdaad met dat geld dat klopt hoor. Ik weet nog dat zoonlief geen luiers meer droeg en ik dacht geld over te houden of toen ik stopte met roken maar dan gaat het toch weer aan andere dingen op.

  3. o, heerlijk is dat hé eens even lekker alles weg doen wat je niet meer gebruikt. ik heb al dagen zin om er eens lekker tegen aan te gaan, maar ja, nog even wachten voor mij, want met een arm is dat niet te doen.

  4. Het is goed dat je naar de HEMA gaat. Want ze doen het slecht. Straks worden ze nog opgeheven. Dan heb jij altijd de foto’s nog.

    1. Ja dat is best jammer eigenlijk. De Hema bij ons in de buurt waar ik altijd naar toe ga is ook een plaats waar veel mensen die alleen zijn een bakje komen drinken. Heb daar altijd wel een praatje met iemand. Gewoon gezellig. Zou wel zonde zijn als dat zou verdwijnen dus. Aan mij zal het dus niet liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s