Zen moment

Zen 2Vanmorgen had ik een afspraak gemaakt bij een schoonheidsspecialiste. Vorig jaar had ik van mijn vriendin voor Valentijnsdag een gezichtsbehandeling van een uur gekregen.
Nu ben ik niet zo van de schoonheidssalons en zeker momenteel gun ik me er eigenlijk zeker geen tijd voor. Maar goed anders verliep de bon en daarvoor had ik hem ook niet gekregen natuurlijk.
Dus vanmorgen op pad, ik zei meteen wel dat ik niet helemaal in een ontspan modus maar meer in een werkmodus stond.
Dat was geen probleem zei ze en naarmate dat de behandeling duurde werd ik steeds rustiger en heel erg ontspannen want het is toch wel heerlijk hoor.
Allerlei zalfjes, maskertjes, peeling, gezichtsmassage, stoom. Nou ja een complete behandeling. Toen ik met het masker op even alleen midden in de kamer lag viel ik bijna in slaap. Er speelde ook echt van die rustgevende muziek alsof ik buiten was.
Al moet ik eerlijk zeggen dat ik even dacht toen ik daar alleen lag met een masker, jeetje het lijkt wel op ik hier opgebaard lig, daar draaien ze ook altijd van dat soort muziek.  Toen ik het later vertelde zei ze dat ik niet de enige was die dat wel eens tegen haar gezegd had.  Gelukkig maar, heb toch soms van die rare invallen dan.
Een lekker kopje jasmijn thee na afloop en daarbij dan weer een oer Hollands speculaasje misschien om me weer terug op aarde te brengen.
Toen ik zei dat ik eigenlijk wilde gaan fietsen werd ik ook nog mooi opgemaakt door haar collega, als gratis toetje zeg maar.
Op de fiets bleef het ontspannen gevoel nog steeds duren, en eigenlijk ook een beetje heel de dag wel door. Zenkikker
Toen ik thuiskwam stond de moeder van de buurvrouw net iets in de vuilnisbak te gooien.
Wat zie jij er goed uit zei ze.Ik ben naar een schoonheidsspecialiste geweest vertelde ik.
Nou dat heeft je goedgedaan, dat moet je meer doen antwoordde ze.
Toch leuk om te horen al zag ik in de spiegel kijkend niet zo veel bijzonders haha.
Om dat gevoel vast te houden ben ik vandaag maar niet meer gaan schilderen, komt wel lekker even ZEN…….

8 gedachten over “Zen moment

  1. O héérlijk, je hoeft ook niet ontspannen te zijn om naar de schoonheidsspecialiste gaan…. dát komt daar wel. Ik vind het altijd heerlijk al ben ik nu ook al enige tijd niet geweest. Ik koppelde dat altijd aan het saunabezoek….dúbbel lekker ontspannen, maar omdat onze fijn buurtsauna er niet meer is komt het er veel minder van.

  2. Zo af en toe mag ik van mezelf ook naar de schoonheidsspecialiste. Tot een jaar geleden was ik daar nog nooit geweest… Verwen jezelf gerust nog eens!
    Liefs Kakel

  3. In het verleden (toen ik nog werkte) ging ik eens in de 2 maanden naar een schoonheidsspecialiste ……… inderdaad heerlijk ontspannend. Maar naar mate mijn huid allergischer werd heb ik het ook een beetje los gelaten. In dat soort zaken hangt toch te veel parfum lucht waar ik niet tegen kan. Jammer, want ik mis het soms wel.

    1. Ja dat zal best kunnen hoewel ik het in deze schoonheidssalon niet echt overdreven vond geuren. Kan ook niet zo goed tegen al die sterke geuren net als in sommige cadeauwinkels met allerlei van die geurkaarsen en zo, smerig vind ik het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s